Assalamualaikumm...

Pada parents yang anak dah start naik sekolah rendah tahun depan mesti
rata-rata dah start shopping baju sekolah anak-anak kann..? hehe
Bleh tahan jugak belanja persediaan untuk sekolah rendah ni 
walopon yuran tak semahal kemasukan utk kindergarten..
tapi 'material & aksesories' tu yg buat kos boleh tahann..! huhu


Danish pun akan naik DARJAH 1 tahun depann.. 
aku tengah berlumba ngan dia la nih.. siapa dulu.
Danish masuk sekolah dulu ke, aku yang bersalin dulu ekekekeke!
Harus panik Papanya nanti nak kejar mana satu... ngahahahaha.

Anyway 27hb ni Danish akan ada orientation sekolah rendah.
Aku pun tumpang excited nak tengok Danish naik sekolah rendah..
cuma sempat ke tidak aku nak tengok tuhh.. takut 
aku pun dah masuk fasa berpantangg uhuhuhu.

La ni masih tercari-cari Kindergarten untuk Dania. 
Masih belum dapat keputusann...
Danish dulu Krista.. sekarang ni tengah usha2 & consider
 BBIM, Little Caliphs, Q-Dees...
Ni antara kindergarten yang ada berhampiran dgn rumah aku la..

Ada sesiapa nak share info pasal kindergarten kat atas ni especially
BBIM (Brainy Bunch Islamic Montessori)..?

Appreciate kalau ada yang nak share info ;D

p/s: Sekarang ni makin kerap mengalami Braxton Hicks Contraction.
agak tak selesa bila perut asyik meneganggg & ketat jee...
maklumla.. baby dah makin besarr.. agaknya dia pun sempit
duk dalam peyut mamanya huhuhu

11 sweet comments:

Gieyana said...

Perghhh..mmg leh tagan harga persediaan nk msuk sek rrendah kan!

Weh, just an opinion: daku rs better hntar anak ke kindergarden yg ajak pendidikan islam dulu weh, stgh kindergarden tue ajarkan anak2 bsolat. So bfore masuk sek rendah dh tahu solat. Just an opinion k..

Em's Family said...

anak2 sekarang ni betul kan.. mahal betul segala mala, dari sape nak jage, masuk tadika, masuk sekolah.. untung derang

Nad @ MamaZakwan said...

kak...
ok la danish pi skool, akak ada kt umah tgk die siap2 pi skool, hehe..
cepat jek dorg membesr ek kak..

akak ada lagi 20 hari..saya lagi 9 hari ni!!!
riso, huhu!

lieyalatif said...

mmg kelam kabut tu kalo ko bersalin time danish nak sekolah dah tu...insyaallah, ko byk2kan doa...semoga urusan tu semua dipermudahkan ....

izan, kat putrajy pun dah bukak BBIM....tapi tulaa, tak sempat bulan januari kot...so aku terpakse register mija kat smart reader....BBIM tu bagi si dayyan le kot nanti.....

azura samsuddin said...

skrg ni sumenya mahal, brg2 biasa pun mahal brg2 anak pun mahal, baju jer pun dah abis berapa pastu xkan nak belikan selai jer maunye paling koman 2 lai ishhhh mmg menabung x menabunglah jwbnyer :)

ezan said...

Izan... I baru register BBIM amanputra tu untuk my both boys... so far i suke sbb die gune English, then aktiviti die mmg best..dah xperlu i nak anto pegi swimming class or gym class.. dari pukul 7 pagi sampai 7 mlm (untuk sekali daycare)ade half day school pun... hal mkn lak, dieorg cater, so teachers x terlibat dlm hal masak2 lunch tea break or what so ever for the kids.. teachers will be 24 hrs ngan anak kite.. tadika die pun bersih.. ade class solat, megaji.. Alhamdulillah.. hope BBIM is the best for my boys..klu u nak try leh antar pay harian skrg ni... boleh test dulu... i skrg tgh pikir, baby nak antar mane nnt... BBIM hanya terime 18mth and above je... hemmm ade pendapat?? i will be due july 2012... awal dah pikir ni...

look4adv said...

Hiii, nak cerita sikit pasal kindy... Ikut experience saya, i buat kesilapan besar dengan menghantar Icah ke BBIM.. I stop half way and sent to Qdees Amanputra. Sana semua ada...agama pun ada. Banyak beza dari segi perwatakan Icah. Multi racial place bi pun dah pandai. Teacher2 sana dedicated. I recomend pergi visit sana sebelum decide.:)

ryme said...

Look4adv,bg review ckit..skrg dh tkr ke nur calipj

ryme said...

Tlg email ke azma0601@yahoo.com

GoldMember74 said...

betul ke Nur Caliph IM pun x bagus mcm BBIM jugak? i dah daftar my 5yo son & 6 yo daughter kat situ...

GoldMember74 said...

betul ke Nur Caliph IM pun x bagus mcm BBIM jugak? i dah daftar my 5yo son & 6 yo daughter kat situ...