Assalamualaikumm....

Ahaaa... update dari kisah Bufday Papa tempohari hehe.
Eh... berkali-kali ke celebrate nih..? ngahhahahaha
Weekend ari tu Pre-celebrate kat Tony Roma's..
On the date 5hb tu (Isnin) baru sempat cari kan Kek.. 
tu pun sebab aku yg beriya2 nak drive sendiri gi kerja.
Ketegak betul Mak Yong yg dah sarat ni kannn..! uhuhuhuhu.
So balik kerja bleh la melencong gi Kedai Kek uhuhuhuh


Ahaa.. cam biasa.. mesti ada orang 'take over' takhta bufday guy ehehehehe

Happy Bufday Abang@Papa..! We Love you so muchhhh!!!

Tengok orang lain yang 'busy' dengan kek tu eheheheh


Danish dah dapat secolettt.!! eekkekekek


Lepas maghrib kitaorang gi Dinner kat Restoran Arab, SABA@ Cyberjaya.
Aku pun balik dah agak lewatt.. nak masak memang tak sempat sudahh.. huhuhu


Ni menu Abang order.. sedap gakk.. pedas-pedas gituhh.. apatah namanyaa


Sedang menjamu selera....


Mak Yong pun sibuk mentekedaghah di saat-saat akhirr ekekekek


Order 2-3 menu je.. tapi jenuh nak habis kann.. 
quantiti dia banyakkk uhuhuhuhu

Ahaaa.. bufday Abang kali ni aku tak sempat nak carikan apa-apa.
Maklumlahh... dah kena ada driver..  pergerakan aku pun dah terbatasss..
Bila tanya Abang nak apa.. Abang pun tak tau nak apa..
tak payah katernye uhuhuhuhuhu

Last-last aku yang keluar tanduk sendiri.. ngehehehehe
So last week aku ajak Abang pergi balik kedai gadget HP yang
kitaorang pergi last 2 weekss...
dan setelah  Abang di racun-racun.....
akhirnya satu kotak Smartphone di bukaa..!! 
Jeng jeng jengg...!!
Kat sini kalau 'buka seal kotak'
Once OPENED, consider SOLD uhuhuhuhu


Abang tengah test power.. Dania merengek apa ntahh...
baru bangun tidur anak dara sorang nihhh....


Zoom dekat sikittt... Danish yang tumpang sibukk gakkk


Sempat main Angry Bird kat PC sebelahhh


Ahaaa.. tu diaaa... 'toys' baru hadiah Bufday untuk Abang...!
Tengok 'jelingan maut' Danishhh! eeekekekekekek
Kompem la seminggu pertama dia je yg peganggg 


Zoom sket lagiii... lebar senyum kekanda I eheheheh.


Taraaa..... Samsung Galaxy Notes untuk suami terchenta...!!
Happy bufday yek Abangg... moga gembira dengan 
gadget baru nih.. Luv you so muchhh!!!
Muahh muahhh muahhhhh..!!!


Gandingan baru Samsung Galaxy Notes & Samsung Galaxy SII .
Memang puas hati dengan saiz screen dia kalau nak browse internet.
Both using Android. Lepas ni senang la apa2 setting aku tanya Abang je..
ngahahahaha..!! Tu sebenarnya penguat aku nak suh Abang pakai
Samsung Galaxy jugakkk hheheheheheh


Ahaaa.. ni 3 generasi SmartPhone Samsung kat umah..
Sebenarnya ada satu lagi HP Samsung lama kat umah tu..
lupa nak masukkan sekali ehehhehe. HP lipat aku beli tahun 2006..
ada lagi kat umah wat spare...

Kalau susun memang nampak makin lama makin besar skrin HP nih eheheh
Samsung Galaxy Notes (5.3 inc), Samsung Galaxy SII (4.3 inc) & 
Samsung Omnia II (3.7 inc) huhu

Seb baik S Galaxy Notes muat masuk poket seluar kerja Abangg uhuhuhu.
Kalau tak silap2 kang dapat kat aku balikk...
Al-kisahh.....

21 sweet comments:

MrS. F!zA said...

wowieeeeee bestnya galaxy notes kak! ai like! S11 pon dh hebaittt notes lgi hebaittt ni!

eelobor said...

aku paling suka ayat di baris kedua terakhir......

Aisy Nasiha said...

bestnya hadiah hari jadi ni....

azura samsuddin said...

wahhhhh sgt besh dpt present samsung galaxy notes itewwwwwwwwwwwwwwwww, nak jugaklah :)

e.l.i.z.@ said...

ank beranak samseng hihihi

makyong kena mkn gak, kang kempunan hihiih

Lin said...

Wah..ni cover balik pasai dapat hp free ari tu pemberian cik abang yer....

Lepas ni Danish dapat Samsung Galaxy Tab kot...ekekeke....

*∽ IZAN ∽* said...

Re Fiza : agreee..! SII pun memang dah mantapp dahhh!!!

*∽ IZAN ∽* said...

Re Eelobor : Ha ha ha..! En Abg siap test muat tak masuk dalam handbag I ngahahahahha

*∽ IZAN ∽* said...

RE Aisy : Sekali sekala je Aishhh... uhuhuhu

*∽ IZAN ∽* said...

Re Azura:
Tu laa.. kita ni kalu jenis rajin masuk contest & lucky plak bleh je dapat gadget freee.. malangnya tak rajin masuk kontess uhuhuhu

*∽ IZAN ∽* said...

Re Eliza:
Ngahahahaha..!! tu la dia.. anak beranakk.. 4 generasi sudahh! eheheheh

*∽ IZAN ∽* said...

Re Lin :
Danish nak kena tabung duit sendiri laa.. sibuk nak PS3.. Galaxy Papanya pun asyik dia je yg tala kat umah uhuhuhu

Psychic Zero said...

peeeeh dah beli pulak note... dengki dan jeles hahaha

*∽ IZAN ∽* said...

Re Psychic Zero:
Ngahahahhaaha... terlebey sudaaa.. ekekeke.

Eleh.. kan korang pun tengah 'silau' dapat payslip bulan nihh.. masyukk!! bila2 je bleh sambar tuhhhhh!!

lieyalatif said...

wah...dah bersamsung hah satu family...cayalah izan...aku sgt2 drooling tgk samsung galaxy note tu...meleleh kooo tgk iklan die kat tv.....mmg sesuai betul kalo lelaki yg pakai...nampak kemachoannye gitu haahahahaahah......

eh, ade satu bende aku nak tnaye ni....ko masak mcm2....pastu kuar mkn pun mkn macam2....tapi aku tgk laki ko maintan jek hensem kurus tau...sile bagi tips....ke die rajin gi sports gak nie...he he he

*∽ IZAN ∽* said...

Re Lieya : Nak tersembur air aku minummm baca soalan terakhir nko tuh!! wahahahahaha..

wah kalo hubby aku bace ni harus guling2 kegembiraan ngahahahahhaha!!!

entah laa.. aku pun tak tau apa rahsia nya.. yang pasti kat rumah aku ni jenis tak menyimpan sangat kudap-kudapann.. unless utk budak2 makan (coco crunch ke biskut2) sbb budak2 kadang susah betul nak suh makan nasi esp Dania.

Kitaorg memang biasa makan heavy meal ikut jaduall sarapan pagi ~ tengahari ~ minum petang (kadang) ~ malam memang mostly makan nasi.. uhuhuhuh. waktu perantara tu jenis tak pandai sgt mengunyah2 sebab dah kenyang heavy meal time makan. Hubby aku pun kadang makan nasi 2 pinggan gakk uhuhuhuh.

Lagi satu, kat rumah tak buat sangat air maniss.. kalau buat pun manis2 buah2 jee kecuali la air yg buh susu.. hubby aku yg request jgn buat air manis2. sport2 pun dah jarang2 dia pergii uhuhuhuhu

P/s: Ehh.. korang pun mantennn apaa..! tak overweight gak kann

♥ Elin ♥ said...

husb elin besday die hujung bulan nih....nak bagi henpoonn?? makk oiiii aiii...hahhahahha

barunak paw die iphone..hohoohoh..

lieyalatif said...

ha ha ha....kelas ko....laju ko bagijawapan...i likeeeee!!

ooogitu laa kisahnyer....mmg lain bona laa ngan umah aku nie....kudap2 punye stok wajib ade....air manis tu wajib ade dlm peti ais....okey2...dah tau tips ko....mmg tu lain dari family aku...lepas ni kene tiru ko....baru badan maintan jek laki bini.....thanks mak yong dedek!!~

ambrynaa said...

Mesti la laju bagi jawapan. Kalau tak apa guna samsung S II tu kan... hehehe...
Lebar betul galaxy note ek... Mmg terliur tgk iklannya kat tb:)

*∽ IZAN ∽* said...

re Lieya:
Alahaii.... korang pun aku tengok manten gorgeous & hensem je laki bini aku tengokkknyer pun! Mia Mija pun memang slim menyelimm! tak risau lahh! ehehheh

*∽ IZAN ∽* said...

Re zalie :
Kennnnn...!!! tau tak per... ahahahahaha!

bukan nko je terliur, aku pun terliur tengok iklan kat TV:
Phone + Tab = Notes.. perghhhh...!

Tu yg buat tanduk pusing2 nak belikann ngahahahahahaha!