Assalamualaikummmmmmmmmmmm................

Baru-baru ni sampai seru nak subscribe balik data plan package.
Dalam pada tercari-cari data plan untuk di subscribe tiba-tiba
satu hari balik kerja Abang hulur Maxis One Club card offer kat aku.


Bila baca promo dalam Kad tu ada lah tertulis 
Data package 3GB , 24 month Contract RM78/month (Normal rate RM88/month)
dapat FREE SmartPhone either Nokia N8, HTC Desire Wildfire OR HTC Desire S!!

Waaaaaaaaaaaaaaa... ade orang nak kasi Smartphone Free plak..??
 ekekekeke rezeki jangan di tolakk.. huhuhu.
Memang tepat pada masanya offer ni sampaii.. huhuhuh
Sebenarnya promo ni utk Principle holder Maxis line yg entitle
untuk Maxis One Club.


 Kalau tengok kat brochure Maxis,
utk package ni kalau nak HTC Desire S (RRP RM1,799)
tu pun still kena top up bayar RM599. 
Tapi aku dapat pulak FREE ..!! suker suker sukerr..!!

So terus la kepala ligat fikir.. ambek je la HP ni pas tu trade in
boleh beli Smartphone Pujaan hati ku!!! ekekekekekek


So last week pergi lah Maxis, sign up data plan dan dapat lah 
HTC Desire S ni kat tangann.. punya la nak jual, aku tak kasi pun 
minah Maxis tu try or bukak plastik diaa.. sabor je la kan ekkeekke.

Malam tu terus upload kat Mudah.com cari buyer kalau ada.
Sambil2 tu survey plak kat mana nak beli smartphone pujaan hati 
yang dapat harga paling mengancam di pasaran..!

Akhirnya hari Sabtu lepas jumpa la satu kedai yang 
high trade in value & affordable selling price kat USJ. 
Terus la aku bawak HTC yang masih baru panas-panas ala
goreng pisang baru naik dari kuali tu ke kedaii..
nego harga jual beli... add in insurance coverage
jadi 2 tahunn.. pas tu Abang sibuk suh add in Accesories package
tambah casing & screen protector..


Papa test power. Kat kedai ni kalo nak survey, survey kat luar
siap-siap. Kat sini potong label, open box bermakna KOMPEM BELI! wahahahaha
Warranty original Samsung jangan risau. Boleh top up warranty lagi. 


Bila dah setuju ngan 'urusniaga' aku pun terus la nak bayar sebab 
memang dah wat bajet.....
tetiba Abang menghalang sambil berkata
Tak pee... yang ini Biar Abang yang Bayarr....!!

Ngaaaaaaaaaaaaa... terkedu tak terkata japp..! eh eh ehh...
Bufday ku baru je lepass.. pun Abang dah belikan hadiahhh.
Ni sempena apakahhhh ...???
Patutla beriya-iya suh ku top up aksesori bagaii...
huhu
*senyuman 'naper.. tak percaya ?' ehehehehe*

Aku tengok Abang.. Abang senyum senyum jekkkk..
Tak pe lahh.. Yang ni biar Abang belanja....
Eh betul ke nih ? BETULL KE NI.??!! uhuhuhuhu
"Sempena apa ni Abang ?"
 tanya ku lurus bendull ekekekek
Abang kata  "tak pee.. anggaplah sempena pregnancy kali ni..."


Waaaaaaaaaaaaaa... terima kasih banyak-banyak Abangg..!!! 
Sungguh unsangkarable and terharu! muah muah muahh.!!!!
Hilang terus segala penat sakit makit aku yang tak berapa nak sihat tuh kekekekek.

Test power jugakk... ecececece...! 

Dengan itu SAH lah Samsung Galaxy S II pujaan hati menjadi 
milik ku.. lebih bestt dan bermakna lagi sebab Abang
yang sponsorr... terima kasih sekali lagi Abang..!!
Muahhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh!!!!!!


Aha... aku ni sebernarnya terpengaruh dengan Samsung Galaxy SII 
tu sebab Abang memang pengguna Samsung Omnia II sejak
tahun lepas. Aku lak guna LG GM730 sejak 2 tahun lepas 
Tapi jeles ngan GUI Samsung yang lebih user friendly..
suker suker sukerrr!!! Last2 aku pun terjebakk uhuhuh


Antara specifikasi Samsung Galaxy S II yang
mencuri perhatian aku ialah :

Android OS, Dual-core 1.2GHz processor, 
16GB internal storage, 1 GB RAM, 116 g,
Super AMOLED Plus capacitive, 4.3 inches touchscreen


Dengan erti kata lain, nipis, ringan, screen besar, laju ehhehehe


So lepas dah dapat tu budak2 dah merengek ajak gi Sunyway Pyramid sebab 
datang  USJ tadi memang lalu depan SP aka kepala singa tu kann.
Naik lagi satu tanduk mamanya ToiiiiigggggGgggGggg..!!ekekekekeke.

Masuk-masuk SP terus la ajak Abang cari butik COACH ngahahahaha!
Apa lagiii... HP dah ada orang belanja.. sementelah pulak aku gi kerja 
tak bawak hand bag sebab pikul beg komputer huhu.
Bila keluar lunch ke sokmo pegang je purse, kunci keta & HP ngan tangan.
Kadang nak tercicir isk isk iskk. 
Terus la ajak temankan cari wrislet uhuhuhuhuhuh.
Dan tanpa mengambil masa yang lama... taraaaaaaaaaaa...!!!!


Dapat sambar 2IN 1, Wristlet aka handbag mini satu,
tali boleh ubah suai untuk bubuh Smartphone baru 
kat ofis nantii.. terorganize la skettt hendaknya uhuhuhuh.
Alhamdulillahh sesangatt... tercapai 2 wishlist hari nii... yokatta

Gambar pertama hasil tangkapan SG SII.
Sempat layan budak2 wat aktiviti 
kat booth vitagen yg tengah buat event.



Danish sdg berusaha Tanduk bola

Dania nak masuk dlm 'usus' manusiaa.. hehe

Balik Papa belanja makan kat Mc D. Layan budak2 yang sibuk nak 
main play ground la plakk... isk isk isk


*Muka Mak Yong yang tak berapa nak sihat tapi hati berbunga-bunga
dapat HP pojaaan hati dari kekanda kekeekkeke*

Balik tu Danish dah bising je mulutnya nak main game kat HP baru mamanya..!
isk isk isk.. moralnya 2-3 ari cuti tu dia je lah dok pulun 
main game angry bird kat henphone tu ! sabor je la ekekekek


Last but not least...
terima kasih sekali lagi buat Abang atas pemberian yang
sungguh tidak di sangka-sangka ini...!
Luv you sooOooooo muchhhhhhhhhhhhh!!!!! muachhhhhhh!!!!

15 sweet comments:

eelobor said...

lerrr....saya nak jual murah jer. masih baru lagi. tak guna sangat s2, sebab skrg sya guna ip4s. kalau tak boleh jer tolak murah2

Nad @ MamaZakwan said...

uisy, rezki2...
:)
bestnye kak..!
untung!
adeyh, cam saya plak dpt, hikhik =p

p/s : htc dah ade yg beli ke?

*∽ IZAN ∽* said...

RE Nad : Alhamdulillahh... terasa 'melambung2' japp walaupun badan dah beratt kkeekkekeke.

HTC tu dapat FREE. Tak pernah pakai HTC tu yang tak terasa nak pakaii.. huhu

*∽ IZAN ∽* said...

RE eeloborrr :
Uiksss.. byk koleksi. Awat
tak habaq mai ekekekekeke.
Tapi beli ni pun kira separuh rega dari market sbb trade in HTC FREE. Kira Ok la tuh uhuhuh. Tambah lagi orang sponsorr.. he he.

Gieyana said...

bestnyerr..kita dpt gak advance birthday..suka ko nyer coach tue..cantik beb!

Lin said...

Wah...member dah dapat smart phone baru ek...aku semenjak dah ader BB ni..langsung x amik perkembangan Smart phone baru di pasaran yg mantop2...

Anyway...tahniah....nnt tunjuk kat aku no...mana tau kot2 aku bleh blah dari Pru ni..kenalah pulangkan BB..hehe

Nida said...

Wah.. ni mesti tidur malam pun tersengih memanjang.. dapat apa yang dicitakan :)

MrS. F!zA said...

wowieeee.. rezeki tu kak..ibu mengandung kn murah rezeki org kata..hihihihi

*sy punya blum dpt lg organizer contest tu baru nk pos haini.. hrp2 smpai esok smpena beday saya..wakakaka

~izan~ said...

wah rezeki tu...senyum sampai ke telinga hehee

azura samsuddin said...

wahhhhhhhhhh rezeki, sgt besh :)

Cho Zila said...

ala bestnyer dapat 2 benda gitu... isyh rasa cam mimpi jadi kenyataan gitukan... dah siap budget kena ganti barang lain kan kot idak duit habis gak...

lieyalatif said...

wah wah wah...rezeki mak yong dedek gituuuu...dpt henpon...dpt wrislet...aku suke...cantik gile tau izan...pandai ko pilih......wah kemain lagi henset baru dpt 'umah' coach kooooo hahahaahah....

best tak pakai samsung tu izan...aku pun nak tukar henset gak, tapi dok berkenan sony ericson arc s ...sbb utama kamera die 8mp....yg samsung ni bape yeak....tgk ko promote mmg cam best plak samsung nie.....

apepun.....hepi2 mak yong dedek yeak.....adiah preggy yg paling besttttt!!

ieda said...

amboiiii .. hurmmm tuu bg abang ape lak sebagai adiah .. ekkeke :)

ambrynaa said...

Berbaloi la beg kepit ko izan! Cantik2!! :)

mamawana said...

Bestnyerrrr....