Assalamualaikumm..
Ahaa.. baru sempat nak menghadpet...
lagi dah nak maternity ni lagi busy plak nak menyettle apa-apa 
yang patut uhuhuhuhuhu.

Weekend lepas pun Alhamdulillah.... 
dapat settle kan beberapa perkara yang tertangguhhh.;
Yang paling utama ialah pemilihan 
Kindergarten untuk Dania Aliesya uhuhuhuhu

2 tahun lepas masa carikan Kindergarten untuk Danish memang
aim English Medium Islamic Kindergarten..
malangnya waktu tu tak ada kat area-area rumah aku...
so hantar ke KRISTA.

Tapi KRISTA pun alhamdullilahhh..
sangat bagus syllibusnya dan aku & Abang 
berbangga dengan pencapaian akademik Danish..
Cuma tahun ni ada 2 kindergarten Islamic English Medium 
yang dah available kat taman perumahan aku..
BBIM & Little Caliph

Dan setelah survey, kami decide untuk hantar ke
Little Caliph.. Alhamdulillahhh..!
Dania pun tampak gembira & seronok bila datang sini..
aku & Abang pun berpuas hati dengan penerangan dari 
pemilik Little Caliph. So terus register dan CONFIRM 
Dania akan bersolah kat sini tahun 2012... ;)


Okeh settle gi Register Dania, terus gi Klinik Check up Baby. Genap 38 minggu
Ahad lepas tu sambil ambik result check air gula minggu lepas gara-gara
aku naik 3 KG dalam masa 2 minggu..!! Alhamdulillah.. keputusan normal,
dan berat aku minggu ni tak berubah dari 2 minggu lepas..statik di 71kg.
pulak dahh ehehehhe. Setiap kali check up mesti Doc komen,
aktif betul baby dalam perut nih uhuhuhuhuhu.
Anggaran berat baby pun dah cecah 3.25kg uhuhuhuhuhu

So kira memang tinggal tunggu hari je lah ni..
Orang kata bila berat statik dan sembap kaki surut maksudnya
dah makin dekat nak bersalinn.. jeng jeng jeng..!! suspennnn huhuhuhu!

So apa2 nak buat minggu ni la lastt..
gagahkan jugak me'round' walaupun dengan
speed aku berjalan < 2 Km per hour ha ha.
minggu depan masuk 39 minggu 
memang dah 'atas pagar' betull uhuhuhu

Baby 38 weeks in my tummy

Settle check up.. terus gi IOI.
Gi ambik gambar Dania yg berangan jadi princess hari tu kann..
*nanti update next entry*
Lepas tu jejak SenQ. Danish bising suh buh aircond dalam bilik dia..
adoyaiii.... di sebabkan nak terima orang baru 
terpaksa lah settle kan juga permintaan Danishh..
kalo tak mau berkampung la 2 beradik tu dalam bilik
kitaorangg.. sesakk! hahahaha


Time2 camni kipas hall pun buat hal. Tau je abes waranty kann.. 
dia still pusing.. tapi max speed dia 1 jekk uhuhuhuhuhh...


Kompem dah apa nak beli..


Lepas settle beli apa yg nak gi lunchh..
Budak-budak request KFC.. tapi penuh! dan queue panjanggg.
last-last gi McD sebab ada playground uhuhuhuh.

Aku cam biasala... Prosperity Burger rembatan kali ke-3 
sebelum bersalin ngahahahhahaa!


Lepas makan & main playground,
pau Papanya naik Merry Go Round plakk.. uhuhuhu 


Aku kata layankan jelahhh.. nanti aku pantang 
takut derang pun ikut 'berpantang' kann uhuhuhuhu

Settle urusan kat IOI, singgah butik barangan baby kat Twin Baby.
Baru bukak gak kedai ni..... 3 tingkat dekat ngan Tesco Puchong tu.
Cariklah barang sket-sket sebagai persiapan terakhir uhuhuhuh


Orang lain over excited.


Top up barang baby skettt huhuhu


Singgah Giant gi beli D'N Hans. Ada kedai jual jamu2 & herba kat situ.
Hi Goat aku pun dah habiss.. top up stok baru.. termasuk la
kosmetik ku yg dah habis gakk.. top up mana2 yang patut uhuhuhu.

Selalunya memang aku ambik D'N Hans masa pantang Danish & Dania
sementelah dalam pantang tu kadang budak2 kena kuning 
nak makan jamu ke kapsul bersalin tak boleh takut panas kann..
so biasanya aku akan standby D'N Hans tu dan terus makan dari 
hari pertama sebab dia makanan kesihatan berasaskan tumbuhan
so tak panas...

Rupanya dah lama tak beli, D'N Hans pun dah berwajah baruu..
rega naik okehh! Dulu 25 sachet RM128.
Sekarang 15 sachet RM89 uhuhuhuhu.

Untuk set bersalin InsyaAllah akan pakai Leesa Formula.
Pantang Dania pun pakai Leesa Formulaa..
Suka tungku herba & teh mas cotet nya..
Tunggu Abang je belikan uhuhuhuh


Satu lagi.. ahaaa.. time pantang biasa aku akan standby
 stoking panjang paras lutut... mane lagi kalau tak kat Sox World. 
Sepasang RM19.90. Memang sedap pakai stoking penuh 
time pantang uhuhuhuhu


Gi Giant sempat rembat DURIAN. Promo Durian kampung
5 paket RM10 ahahahahhaa. Lepas tu terus balik umahhh..


Minum petanggg sambil layan TV. Durian 5 pek habiss licin ..! haha
Aku plak request cendol.. buh durian tu dalam cendol siapp..! nyumm nyumm!!!


Kenyangg terus Abang mulakan operasi tukar kipas...
Aircond kena tunggu contractor datang pasang & wiring huhu.


2 beradik yang sibuk jadi assistant..


Penyudahnya kotak tu jadi "TELUR"...


Masuk dalam "telur" untuk mengeram pastu menetasss..!! ahahahha


Danish " Mama.. tengok kitaorangg... TEAM WORK!"
hehehehehehe.. bagus baguss!!


Papa gigih pasang kipas baruuu


Okeh dah siapp... test power skett..!

Sebenarnya salah satu agenda hari ni jugak gi ambik Bibik yang patutnya
sampai kat Airport.. tapi ada problem plak kat imigresen Indon...

Nanti lah aku share kat next entryy.. since kitaorang pun tak amek ikut agen,
kira uruskan sendiri dan ambik kenalan bibik kepada kenalan.. huhuhuh

Apapun... Alhamdulillah.. dah banyak benda settle minggu ni..
Lebih bersedia untuk terima orang baru dahhh...
Baby... Mama Papa Abang & Kakak tunggu kedatangan baby tauu..!! 
Jangan nakal-nakal dan semoga semuanya berjalan lancarr... aminnn...!!!

4 sweet comments:

Nad @ MamaZakwan said...

moga dipermudahkan segalanya kak izan.. :)
bile akak pi ioi ni?
saya gi ari ahad..
akak gi sabtu ek?
kalu tak bleh jmpe, hehehe

*∽ IZAN ∽* said...

RE NAd :
K.izan pergi hari Ahad...
tak terserempak lak yekk..
kalau tak bleh main laga-laga perutt..!! ha ha ha

ct rahani said...

amin.. semoga dipermudahkan segala urusan.. :)

deela~ said...

wah dah dekat... kak izan dapat bb gurl ek... kalo gurl letak nama deela lar hehehe

danish, dania, deela

hahaha gurau jer... semoga selamat semuanya =)