Assalamualaikum...

Syawal telah pun berakhirr huhu.
Minggu terakhir syawal ada 2 orang BFF buat open house.
Tahun ni turn Watima & Ujen he he. Memang tiap-tiap tahun ada 
'cabutan bertuahh' ngahahahaha. Since tahun ni ada 4 orang Mak Yong
so confirm la Mak Yong2 ni dah terkeluar dari senarai open house tahun nih he he.
Edisi BFF Mini open house 2010 plak bleh tengok kat sini.

Sabtu lepas Mini Open house kat rumah Ujen. Amek gambar sebab tokey DSLR 
dah sampaii.. kalo idak idok le beriya nak bergambor takat pakai camera HP he he.
Ujen ni tiap2 tahun kata tak buat ... tapi akhirnya akan end up.. 
'kawan-kawan jemput la mai rumahh.. I buat 'mini' open house tahun ni'
Ngaaahahhaahhahaha..!! Ma kaseh Ujen.. kalo tak nko sape lagi nak ajak kitaorang he he


Menu lupa plak nak ambikk.. ha ha. Umah Ujen (Berbaju hitam tudung kelabu)
buat nasi campur. Ada ikan keli masak sambal.. kemain selera Danish makan.
Sempat Ujen & mamanya (aku) ngumpat pasal Danish vs sambal.
Dan dengan selambanya Danish sound sambil2 tengah makan tu
'Jangan cerita pasal tu boleh tak..?'
Ngahahahahahahaha.. amek kauu.. sound direct baek punyaa.. ha ha.
Maknya pun satu.. ngumpat depan2 tak hingat ekekekek.


Yang best ada ulam-ulam, pucuk kaduk, ulam raja.. sambal tumis tempoyak.
haaa Abang memang suka sangat lah menu2 cam ni. Ada Soto + mee jawa gakk..



Dania dapat pekena nasi & sup tulang terus bertukar 
jadi sleeping beauty (perasannn! kohok kohok!)

Hari Ahadnya pulak Watima buat open house. First time gi rumah Watima.
Letaknya di Nilai nunnn...!!

Ni dia ketibaan dif dif kehormat (ayat cam POYO ngahahahaha!).
Ni pun seb baik tokey DSLR sampai awall he he.


Rusma & family


Ujen & family (tuan rumah open house semalamnya) 


Aku... auwwwwwwwwwwww..!!

Sampai-sampai terus derang promote NEKBAT tak hingatt..! ha ha.
Selepas tragedi aku & NeKbat ramadhan tahun lepas,
tahun ni 2 orang BFF aku bersungguh carikan Netbat untuk 
Mak Buyung ha ha..! Terima kasih kawan-kawann.. sayang korangg..! muah muahh!! 


Kebetulan Tuan rumah hari ni pun orang Terengganu dapat la merasa Nekbat import baik punya dari 
Terengganu.. tempah lagi huhu. Dan tanpa berlengah lagi menu pertama yang di jamah ialah NETBAT.
Nyum nyummm...!!

Then bermula la sessi makan & gossip ngaaahhahaha


Puas lepak kat luar sambung plak sembang kat dalam umah  ngehehehhee



Menu tak snap lagik.. sibuk gosip je haha.
Menu pantai timurr.. nasi beriani (hujan panas) + nasi dagang + laksa terengganu.
Nyumm nyumm!!!


Anak-anak pandai bawak diri... kasi can Mak Mak bergossipp..! he he


Ada jugak yg busy baca Paperr.. ganazz ganazzz...! sampai duk atas lantai he he


Team Peach ni pun anak tokey DSLR, Zalie he he


Ni pulak askar2 Rusma he he



Mak Yong yg sibuk ajak tuan rumah bergambar tepi kolam ikan.
Maklum la rumah baruu.. lanskap pun cantekk he he


2 Mak Yong & tuan rumah he he


Mak Yong D' Club. Ada sorang lagi jual mahal nyorok dlm rumah he he


Dah habis lepak tiba masa nak beransur pulakk.. tuan rumah siap bekalkan Nekbat kat aku
lagii.. ha ha.. malu malu tapi mau I...! Auwwww...!!


Last pose sebelum balik.. ntah apa yg di gelak tuhh.. !


Ready masuk saf masing-masingg


Say cheese..!!!

Terima kasih tuan rumahh..! Jangan serik tahun depan pun buat lagii.. he he.
Tapi  dalam pada bergosip2 tu pun dah ada calon 
open house organizer 2012 ngahahahahaha..!!

p/s: Hari ni hati berbunga-bunga sebab kekanda cinta hati sudah pulang
ke tanah air he he he

9 sweet comments:

Gieyana said...

kamoo mmg comel Mak Yong..meh kasi aura ko kt sini sket..mn tau leh buatkan adik utk Nureen..kekekeke..:P

perghh daku suka bila beraya mcm nie..meriahhhh sgt! tp kt Penang nie x der mcm nie..rs hambar jer..kwn2 yg close sume jauh!huwaaa..

mama rifQy said...

comeynye dania !!!!

ieda said...

wah seronoknya .. meriah tuu ramai yg hadir .. mini2 OH pun ok ape .. janji dpt jumpe kawan2 kan dik .. makan2 .. uh sedappp ! :)

dikk cantik baju biruu tuu , kena je ngan izan :)

maszmadi said...

wah sampai ke Nilai nuun beraya kan.. best..... yg lg best tu siap baca paper kat lantai luar umah tu..... mmg ganazzzz

Hanis MY said...

Sonoknyaaaa suka sgt2 baju akak biru lg... Dania tu sweet sgt mcm akak...

Aleyn said...

Wei...Ape ke bendanyer Nekbat tu?...1st time lak aku dengar....kat mana senang dapat ek?

MrS. F!zA said...

wee..ada gak gmbr gi open house..kita ni gi je open house bwk kamera tp tk bwk keluar pon..hikhik

lieyalatif said...

wah syok2...gantung kuali le izan...sonok kan dpt gather2 mkn2 camni...dgn member baik lak tu...mmg mcm2 nak diborakkan....sure balik pun lambat tuuu

gitu lee mak yong...murah rezeki...dpt mkn nekbat tuk preggy kali ni yeak....alhamdulillah....

eelobor said...

dah abissss..... mngu nie bermula episod lain pula. tiada lagi acara umah terbuka