Assalamualaikum...
Balik open house rumah kawan weekend lepas gi singgah 
MyDin. Abang nak ke money exchange.. esok nak
outstation ke China plak .. uhuk uhuk!

Anyway kat Mydin USJ ni lepas bayar beli2 barang dapur sket
perasan ada satu mesin kat luar kaunter bayar tuh.
 TUKAR SYILING kepada KUPON MEMBELI BELAH!


Ahaaa.. menarik ni. Kepada  yang ada anak-anak menabung tu lepas
ni bleh la Mak Ayah bank in transfer duit tabungan anak2 tu ke bank siap2
dan syiling tu bleh la tukar kat mesin syiling Mydin ni 
utk beli barang dapur kann.
Kitaorang pun selalu Abang bawak duit tabung budak2 
gi tukar kat kedai Mamak jek huhu


Sekarang dah tau satu perkara lagi yang boleh di buat
dengan duit syiling kan!

3 sweet comments:

MrS. F!zA said...

wahhh..asal mydin putrajaya tkde lg..smlm bru asingkan duit syiling dlp purse ni.tk sedar bwk syiling smpai rm13 ke opis stp hari..ptt berat beg..haha

lieyalatif said...

bagus info ko izan..senang ar gitu kan.....siling aku pun byk kat umah tu....tinggal nak pi bawak bank jek.....tapi tu laa tunngu laki buatkan...kalo aku, tak kemane laa aku seret beg syiling tu..sebab berat gile haahhahaaha

eelobor said...

baru perasan kat mydin eh? kat tempat lain ada tak? senang gak kalu ada mesin cam gini