Assalamualaikum....

Ahaa.. Alhamdulillah... Abang dah selamat kembali ke tanah air
pagi semalam. Mula-mula ingatkan nak kejut  budak gi pick up Abang
since Abang kata dlm kul 7:30 ke 8 pagi Abang dah boleh
 keluar ambik bagasi semua..

Kunci jam kul 6 pagi. Lepas subuh tengah siap-siap dapat 
call Abang kata dah landing. Masa tu kul 6:40 pagi baru.
Kat luar pun gelap lagi.. so aku jelah gi pick up Abang.
Budak2 tinggal ngan achiknya kat umah

Kul 7:15 aku sampai Abang dah keluar pun.
Kat umah aku dah siap masak Nasi Lemak utk breakfast
Sampai rumah terus ajak Abang sarapan.
Abang pun memang keletihan duk transit flight
dari semalam. Elok je Abang naik bilik Dania terjaga!
Abang kata Dania terus peluk Papanya kuat kuat..! 
Siannyaa.. rindu sangat lah tuhh!!


Lepas breakfast Abang mandi-mandi  terus nak tidur. Tak puas tidur
atas flight. Dania pulak sibuk suh aku carikkan buku
yang Papanya belikan.. ajak nak buat 'homework'
ngan Papanya. Sibuk suh Papanya 'teman'kan buat homework.


Mula-mula Papanya gagahkan la layan jugak..


Dania plak makin semangat la buat puzzle kat buku homeworknya tuhh


Sekali sedar-sedar.. PAPA dah TERTIDUR dek keletihan kat sebelah..!!
Apa lagii.. terus MELALAK KESEDIHAN anak dara ku iteww...!!
Hua hua hua....!!


Bila aku pujuk cakap 
'Alaa.. sian Papa. Papa letih baru balik. Mama kan ada'
Jawab Dania :
Tak nak Mamaa...! Dania nak Papa...uwwWaaAAaaAaAaAaAaaaaaaa..!!
sungguh sahdis sekali anak dara ku ini..!
Masa Papa duk jauh, bervideo call tak plak nangiss.. kecohh 
je bercerita.. ni Papa dah depan mata selok nanges raung-raung! isk isk !


Lain plak ngan Danish..  dulu kalo Papa outstation
Danish yg sokmo  selok nangis time video call..! uhuhuhuhu

Ni lah air mata kaseh orang-orang yg kurang kasih sayang
bila berjauhan ... uhuk uhukkk!!

P/S: Tadi Abang kata minggu depan kena outstation ke China plak..
uuuwwwWwaaaaaaaAAaaaaaaaaaaaAAAAAaAa...!!
*ni baru betul Mamanya plak nak nangess.. uhukkk!*

6 sweet comments:

Aleyn said...

Olololo....dah depan mata pun nangis lagi....

Wow...outstation jerk Syam yer...best nyer....

ieda said...

aloor sweetnya dia .. ekekke papa tertidur keletihan tuu .. ciannn :)

azura samsuddin said...

aloloh sweetnye dania, sayang ngan papa rindu ngan papa x abis lg tuh yg meraung ek ...

*∽ IZAN ∽* said...

Re Aleyn:
Tu la pasall... dah depan mta pun selok nanges..!

Best..? yg kena tinggal ni tak rasa pun best uhukk!

*∽ IZAN ∽* said...

Re Eida:
ahahaha.. tapi depan mata sungguh sahdis tengok anak dara tu menangis hua hua hua

*∽ IZAN ∽* said...

Re Azura : Kalo bab nanges memang over gediks pon he he