Assalamualaikum...

Akhirnya dapat gak udpate entry Pagi Aidilfitri Edisi Johor.. eheheheh.
Tema keler baju raya tahun ni BIRU ehehhee. Nak ikutkan kaler biru baju ku itu Turqoise..
tapi bila dah combine ngan yg lelain tu aku pun tak tau dah, jadi light blue kott..
Cam biasa.. tunggu aku cari baju raya dulu baru la yg lain beli
ikut kaler yang aku dapat uhuhuh. Maklum je lakan.. dah pregnant..
susah nak cari saiz. Tengok baju kurung siap berlambak2..
cantik2.. tapi aku confirm tak leh pakai.. terpaksa cari saiz XXXLL
utk cover perut Mak Yong yang dah masuk 5 bulan ++ nih uhuhuh.


Tahun ni sembahyang Raya start lambat skett..
balik sembahyang Raya masa Abah & Abang balik rumah 
terus kitaorg salam Raya.. selalunya habis Marhaban lelaki 
baru salam raya.. kali ni ubah timing eheheh.
Mak & Abah yang baru balik dari Masjid


Sempat pose ngan Abang eheheh 


Pose 1 family pulakk eheheheh

Sambil tunggu derang balik Sembahyang Raya, posing dulu kat umah uhuhuh.


Mak Yong 5 bulan ++



Mama & Dania ~ Peace..!


Mak Long punya kerja.. zoom out la konon.. naik juling mata Makcik ha ha!


Mak Long ngan anak sedara 'kembar bulan' ehehehhe


Anak-anak sedara yang berkumpul tahun ni. Team Purple + biru ehehehe


 Danish tak habis2 pegang perut Mama.. 
sibuk wish Selamat Hari Raya kat baby dalam perut jugak hehehe.


Ahaa.. sempat posing ngan Papa kat buai ni..
ade perasan tak benda pelik berlaku..???
Ahaha.. seb baik tak roboh buai tuhh!!
Bleh plak senget bila kitaorang duduk! wahahahahaha
Ni mesti Baby yang berat nih eekekekeke


Orang lelaki balik sembahyang Raya je terus salam-salam 
raya.. uhuhuh


Emak ikut gi sembahyang raya.. balik tak sempat bukak telekung dah eheheh.


Sibuk pegang belon di pagi raya ha ha..!


Tahun ni adik aku yang kat Penang je tak dapat balik.. so kitaorang 3 beradik je lah
beraya kat Johor, Aku, Kakak & Abang uhuhuhu.
Sian anak2 sedaraku di Penang.. sebab Raya kat Johor lagi meriah.. tiap2
tahun derang balik sini.. uhuhuh. Tak pe.. duit raya
Atuk, Nenek, Mak Long, Mak Ngah, Mak Uda semua dah
bank in siap..!! mudahnya ngan internet ehehehe


Sessi bersalaman bermula..


Family Abang aku kaler purple tahu ni eheheh


Turn Danish & Dania nak salam Atuk & Nenek.. tu diaa.. Atuk dah keluar duit raya ..
Dania dah tenung dari jauh wahahahah. 


Sibuk usung belon tu ke hulu ke hilir..
sebenarnya tiupkan belon tu supaya dia bangun pagi raya tuh.. abeh malam 
raya tidur kul 2 pagi anak dara ku itu.. pagi raya punya la liat nak bangun! uhuhuhu.
Dah mandi tidur balik.. salin kan baju raya pun sambung tidur balik..
last2 tiupkan belon suh main baru la terkebil2 buka mata.. ha ha



"Selamat Hari Raya, Maaf zahir & batin Abang.. " uhuhuhuhu


Ni aksi bersalam adik beradikk plak.. tergelak2.. salam nye tak jugakk..

   

 

Salam pun akhirnya..


Okeh.. rombongan Cik Kiah Junior gi ikut beraya..


Habis salam raya start marhaban lelaki.
Tahun ni pun ramai gak cucu2 ikut beraya.. habis 60 keping gak la sampul uhuhuh


Aku jadi tukang distribute duit raya tahun ni eheheh.


Hidangan sempoi... di sebabkan rumah kitaorg dah ke yang berbelas2 dahh
 dari 25 rumah.. so just hidang ringan2 je.. rojak buah & Dadih uhuhuhu. 
Marhaban lelaki pun selalunya ekspress..
masuk umah, marhaban, baca doa, bermaafan ngan tuan rumah, 
kasi duit raya kat cucu2 yang ikut..selesaii uhuhuh


Dadih 2 layer = Kopi, Jagung, Kopi + Jagung & isi jagung nyum nyum!



Air gas bikarbonat mesti ada time raya ekk.!
Dulu kecik2 nak tunggu raya sokmo sorok air gas dlm almari baju haha.
Dulu2 pakai botol lagi.. Abah mesti beli 6 tong = 24 dozen untuk ahahah.
Mana taknya... belum raya kadang suku dah habis..! 
Sekarang susah nak jumpa dahh.


Habis Marhaban lelaki.. Mama pulak gi beraya rumah jiran.. JOM!


Masa gi beraya umah jiran.. sempat lagi Mak Long amek gambar 2 beradik nih eheheh.
Danish cam biasala.. kejap je songkog & samping dah terbangg ha ha



11 sweet comments:

eelobor said...

tema kaler biru giteww...

Aleyn said...

Sweetnyer gambar 2 beradik bersalaman di pagi raya.....

e.l.i.z.@ said...

lawa lah biru ni!
eh bila masa izan prgnt? waaa eli ketinggalan ketapi rupanyaaaaaa...tahniaaaahhh izannnnnn

bila edd?

*∽ IZAN ∽* said...

Re Eelobor :
Ahahaha.. tak pernah pilih kaler nih.. selalu pusing2 coklat merah hijauu.. tetiba datang lak seru amek kaler biru eheheh

*∽ IZAN ∽* said...

re ALeyn:
Ahahaha.. tu la.. pakat gelak tengok sbb tunggu kan si Dania cium tangan Abang ekekekek

*∽ IZAN ∽* said...

Re Eliza :
Ahaha.. camera trick selalu cam tu.. nampak cantek plak dalam gambar ha ha

Damia Aleesya & Damia Ayunie said...

wahhh..biru memang lembut jer kan...suka gambar mula2 tu...semua menjadi..

eh eh..izan pregnant yer...ayu pun ketinggalan jugak ni..huhu.

tahniah izan...take care

*∽ IZAN ∽* said...

Re Ayu & Eli : Thanks for the wish!
Tu lahh.. izan pun jarang update pasal pregnancy ni gak nya.. tu yg ramai tak perasann he he

yatie chomeyl said...

berseri-seri muka mak buyong ni hehe

~izan~ said...

cantik la baju izan...perot tak nampak pun. comel je..

mmg adik kakak teruja nak dpt adik baru yer...

puas tgk gmbr raya kat sini..cantik dan banyak!~

azura samsuddin said...

alolo sweetnya danish n dania ... izan pun ttp cantek w/pun dah 5 bulan lebih, seri megandung ;)

zura kat putrajaya jer, tp x penah kite jupekan??? he3