Assalamualaikum..

Salam pagi Isnin yang ceriaa..
Sebenarnya lately pun tenggelam timbul dah entry blog ni..
Banyak benda nak cerita tapi akhir2 ni rasa 
kadar kepenatan 'bertambah' dari biasa... uhuhuhu

Di kesempatan ni aku pun nak berkongsi gak cerita terkini..
3 minggu lepas ada wat pregnancy test...
Rupa bentuk Pregnancty Test kit yang di beli
Kalau result
1 line di C bermaksud Negative - Tidak pregnant
2 line  di C & T bermaksud Positive - Pregnant


Danish antara yang excited dari mula lagi..
semenjak dua menjak ni sibuk tanya bila Mama
nak ada Baby...


Setelah menunggu beberapa minit.. keputusannya dah pun
berada di tangan Danish..!! Taraaaaaaaaa.....!!!!!!!!!

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Bila tengok lebih dekat, Alhamdulillah...
Keputusan menunjukkan hasil ujian POSITIF!
2 line clear..!
Bermaksud Mama Danish pregnant adik Danish & Dania
InsyaAllah...!!
2-3 hari lepas tu asal balik rumah je
mesti Danish sibuk cari kit ni sambil excited
cakap dalam perut mama ada baby.. huhu


Minggu ni dah pun masuk 8 minggu atau ertikata lain 2 bulan.
Alhamdulillah.. so far tak ada alahan walaupun
masa pergi check up, Doctor ada bagi pesanan
potiential untuk mendapat alahan teruk lebih tinggi
kepada ibu2 yang sudah gap 4 tahun mengandung
berbanding yg gap 2 tahun.. cuma cam biasalah..
tekak tu kalau boleh nak makan yg masam, yang masin..
yang kuat rasanyaa.. hari2 layan TOMYAM pun boleh...!

cuma ada satu je masalah...
perut cepat sangat lapar...!! Aduhaiiiiiiii..!
Kalau dah lapar tu terus rasa angin naik ke kepala..
boleh sakit kepala di buatnya kalau tak terus cari benda utk di makan!
Aku rasa 2 jam sekali dah kena mengunyahh!
Selera makan tak de la sangatt.. jadi naik buntu nak
kunyah apa kalau perut dah start bunyi huhu!
Paling2 pun roti.. biskutt.. sekali makan pun tak leh 
nak makan banyakk.cepat muakkk.
Perut kosong tak di isi cepat mula rasa nak senoneng kepala..
aduhaii.. letih letih! Nasib baik la air panas
FREE je kat ofis ni.. tinggal picit je machine Nescafe 3 in 1. 
Lepas tu carikan lawan nak 'celup' je.. uhuhuhu.

Sekarang ni tengah kosongkan drawer bawah sekali
tuk isi lebih banyak stok makanan kekekekekeke.
Drawer tengah yg tak berapa besar tu dah separuh penuh gakk
ngan stok biskut dan jeruk. Tak elok makan jeruk ni sebenarnya.. isk!
Dah leh jadi ala Koop dah drawer aku kat ofis ni wehhh.
Pregnant Danish aku naik 20kg, pregnant Dania naik 18 kg..
tengok gaya 2 jam sekali kena makan ni tak tau la
berapa KG plak naik kali nih... ngeriinyer...! uhuhuhu!
Berdasarkan carian di google, 
ni lah progress fetus berusia 8 minggu..

Apapun beryukur sangat kepada Ilahi di atas limpah kurnia dan 
rahmat Nya. Semoga di permudahkan segala perjalanan kali ini
terutamanya untuk melepasi Trimester pertama yg
sering di katakan paling kritikal ni.
Doakan juga kesejahteraan ku dan baby yekk!


"Ya Allah ya Tuhanku, permudahkanlah segala urusanku
mengandung, melahirkan dan membesarkan zuriatku ini... aminnnnn"

20 sweet comments:

*azni* said...

tahniah..;)

kinna said...

congrats! baby hujung tahun le nti ye..

MrS. F!zA said...

wah tahniah!!! sbb lg ek lahir tahun ni?

Ija Zambry said...

waaahhhh diam diam ubi ye! omedetouu izan!!

eda_ej said...

wahh.. tahniah kak izan n hubby.. akhirnye bertabah juge askar akak ek.. jage kasihatan.. jgn wat keje berat2... =D

azura samsuddin said...

Alhamdulillah tahniah izan, rezeki bertambah ahli keluarga, bile due ni izan??

Fadzillah Kamarudin said...

tahniah...
ramai kawan bloggers yang preggy masa ni...

mama tisya said...

tahniah..take care

Aleyn said...

woooo....tak tekan break lagi rupanyer...aku ngan hubby dah kot....ekekeke...

Anyway....CONGRATTTTTTT!!!! ...selamat menjalani fasa preggie....tetiba terindu lak aku nak makan byk2 cam time preggie...huhu....

eelobor said...

tahniah....

*∽ IZAN ∽* said...

Re kawan2 bloggers ku yg dikasihi sekelian, Thanks for the wishesss..!! Ikut calculation Doctor EDD 3hb Jan 2012 uhuhuhu.
Jenuh nak adjust kan dgn tarikh nak gi bandung bulan 7 nanti kekekeke.

Anyway terima kasih atas doa kalian.. moga di permudahkan segalanya yekkk.. aminnnnn

Ummi Eisya&Amani said...

syukur rezeki tu..alhamdulillah..tahniah ye..

mohamad effazuan said...

congratsss!!! tumpang gembira gak

chichi said...

tahniah!! saya juga akan berusaha lebih keras lagi..chayok!!hahahaha

Shamz + Fieza = Muiz said...

tahniah..
bestnya..doakan fiza jangkit sekali tau..hihihi..
jaga diri bebaik..

'Atiqah said...

salam.
tahniah akak! =)

˙·٠•●♥ Cik Puan Mimi ♥●•٠·˙ said...

Alhamdulillah rezeki... Mimi pun sedang tunggu kalau2 ada rezeki dariNYA.. Harap2 dpt ikut jejak langkah izan...

Btw congrats izan.. Take care...

hanny said...

omedetou!!!

*∽ IZAN ∽* said...

re umi eisya, chichi, tikah, fiza, k.hani & afa... thanks for the wishessss!!! mudah2an semuanya berjalan lancarr...

yg nak berjangkit tu Chichi, Fiza & Mimi tu ku doakan cepat la korang dapat penyakit berjangkit nih.. fuhh!!! aminnn.. ekekekekke

mamaqari said...

alhamdulillah..tahniah ye=)