Assalamualaikum...

Baru-baru ni ada sorang member blogger upload gambar -gambar
OTAK LEMBU MASAK TEMPOYAK!
Gullppp...!!!! seriau aku tengok.. uhuhuhuhu!
Aku pun jenis suke gak cuba makanan yg pelik2 nihh..
kalau kat Johor tu orang Johor memang pandai makan belangkas,
aku pun sama bedall gakk..
tapi OTAK LEMBU ni.. uhuhuhu memang sungguh
membuatku terpanar seketikaa..
katanya lagi orang Termerloh suka masak lemak cili padi..
betul kah...?

Di masak api kecil 45 minit

Zoom skettt

Yang dah siap dan di ceduk ke dalam pinggan..


Rupa bentuk sebelum di masakk.. memang truly OTAK..uhuhuhu

Aku rasa cam boleh masuk dalam
senarai menu FEAR FACTOR je.. uhuhuhuhu!

10 sweet comments:

nasazfrog... said...

alamak sis,, kalau saya tek termakan seh.. ohh tidak...l

*∽ IZAN ∽* said...

Re Nasazfrog :
Akak pun tak makan dik..ohok ohok!

azura samsuddin said...

mmg kalo dgr/tgk otak lembu tu rasa x lalu tp zura de pengalaman masa keje kat N9 ritu, bos zura 'hantu' ngan otak lembu masak lemak cili api (org nogori kan) siap rekemen kan kat kami ni ...

kat Seremban Restoran Nelayan paling popular makanan2 cmni, daging landak pun ade ... tp siyes zura penah mkn sbb ritu bos blanje sume staff die makan kat restoran tu n oder byk pulak otak lembu tu, x rmi yg mkn, d sbbkan zura mkn sblh die, die suh juga makan n die ckp 'jgn fkr otak n terus mkn je, mmg sedap' so zura rasa n 'ok'!!

sedap sbb restoran tu pandai masak ngan lemaknye tp xleh nak mkn sekali byk sbb otak lembu tu pun dah lemak msk pulak masak lemak cili api, mau x berlemak2 ...

kalo izan nak try, ok je, wat mcm zura jgn fkr otak itu cume mkn je mmg sedap he3

**pnjg pulak komen ek

e.l.i.z.@ said...

gulps! eli ni lagi la, susah nk try mknn pelik²..tgk display x cantik pun eli x mkn hihiih

*∽ IZAN ∽* said...

Re Zura :
Uhuhuhu.. Zura pun dah pernah makan ek..? sebenarnya kalau tak nampak bentuk otak masa belum masak tu rasanya Izan pun ok je.. ehehehehe. Dapat bayangkan rasa lemak2 dia ~ teringat kecik2 kalau makan sup ayam sekali ngan kepala ayam memang kalau makan leh sedut ngan otaknya sekali uhuhuhu.

Moralnya kalau ada orang hidang & tak cakap tu otak, sedap je membedal agaknya ehehehe

*∽ IZAN ∽* said...

Re Eliza;
Eli.. nko makan tak belut? K.Izan first time TERmakan sebab tak tau tu belut.. tapi bila makan dah kesedapan.. terus pandai membedall ehehehehe

eelobor said...

huhuhu...perghhh kali pertama tengok nih masakan nih. caya lah sis....

ieda said...

huwaaaaaaaaaaa arwah tuk akak cukup suke dik .. kalau dulu dia makan suh kami grg2 jew .. huhuh
dan paling dia suke buat sop .. skrg nie x der lahhh yg sanggup makan huhuhu

azura samsuddin said...

izan, mula2 tu mmg terbayang2 je OTAK tu tp sbb bos tu desak gak makan sambil ckp 'sedap, sedap makanlah sy oder byk ni' hu3 makanlah jugak n ting mmg sedap 'berlemak' he3

belut lum penah makan lg n terbayang mcm2 ha3 mcm2 kan patutnye makan je tnpa bayang mcm2 he3

nurul habibatul amini said...

salam, mcm mana hedak menghubungi puan... saya sedang mencari blogger yang suka komen mengenai makanan exotic, kategori halal di malaysia. boleh hubungi saya dengan segera di nha_7@yahoo.com @ 012 2020562