Salam....

Alhamdulillahh... both putera puteri kami dah beransur sihat. Terima kasih pada kengkawan yang mendoakan kesejahteraan kami. Demam dah kebah.. cuma batuk sikit-sikit lagi.

Untuk bagi rawatan secara 'rohani' pulak, aku dan Abang bawak Danish & Dania pergi tengok RAPUNZEL ~ a tangled tale..! Patut ke tak patut..? ahaa...
tapi memikirkan cuti sekolah pun dah nak berakhir.. movie ni pun ntah ada ntah tidak lagi
kat panggung.. hu hu. Kalau duk kat rumah pun melepekkk sedepekkk je kaann..
so bawak le keluarr...


Citer ni keluar cinema 25 Nov lagi.. dah nak habis tayang pun. Kitaorang je baru terhegeh-hegeh nak 
beli tiket he he he. Memula nak gi Alamanda Putrajaya je, check online dah tak tayang dah..! sadisss..!
Bila check kat IOI Mall Puchong masih ada .. ! Terus buat E-Payment ticketing..!
Dapat la seat 3rd row *kaler hijau* dari belakang dan tepi sekali. Cantek la tuu.. paling selesa dah.
Senang nak kuar masuk budak2 ni kalau dapat tepi tangga tu.


Sementara tunggu waktu tayangan, sempat le bawak budak-budak ni gi main kat Playland Jusco sambil aku 
pun usha-usha sale ujung tahun kat situ.





Bawak gi main terus 'sihat' mental & fizikal...!


Request main bowling lagi. Last-last aku yg kena perabih balingg.. huhu. 
Danish plak Abang entertaint main race car. 


Sambil window shopping. 
Dania pantang nampak warna 'pink'. Semua mengaku dia punyaa... isk isk isk



Pastu gi tengok RAPUNZEL.. memang bestt gilerr aaa citer ni. Aku suker sangat dengan Rapunzel yang cute sangat tuu... jalan citer pun memang best. Pandai penerbit olah semula jalan citer ni berbanding 'dongeng' asal dia. Memang bestt..!! aku bagi 4.5 / 5..!



RAPUNZEL.. she is so ADORABLE...!!


PASCAL... kawan baik merangkap 'penasihat' Rapunzel yg melucukan..!


'Mak' Rapunzel... watak penting dalam cerita ni... the master mind 

The tower... 


Flynn Rider@Eugene.. Pencuri @ Hero  yang hensemm... tapi nakal !


Pengembaraan bermula.. bertemu Kuda di raja, Maximus..! Memang lucu gak kuda ni.


'Almost' to the happy endingg scene..... but NOT..! Saksikan sendiri okehh! 
Apapun Memang besttt aaa.. Danish & Dania pun cukup terhibur.
Diaorang pun boleh ikut sama gelak gak dalam panggung tuh.
Lepas ni harus aku beli DVD & tengok berjuta-juta kali *oleh anak2 ku* dalam keta nantii.. huhu

Lepas habis tengok movie, gi makan KFC. 
Balik tu on the way nak gi parking lalu hall sempat lagi 2 beradik ni menunjukkan 'kegembiraaan' dan kecergasan bergandaaa huhu


wah wah wah.. kemain ceriaaa lagiii... macam semalam tak de apa-apa berlaku je..
siap lompat-lompat tak hingat atas stage tuhhh..


Sekiann hujung minggu setelah anak-anak beransur sihatt... Alhamdulillah..!
Senang hati Mama & Papa...huhu

3 sweet comments:

zura@iwan said...

budk2 kalu demam...tunjuk menan2 cm ni mmg nmpk baik demam diaorg..ehe

*∽ IZAN ∽* said...

re zura :
betull...! tau takper.. haha

˙·٠•●♥ Cik Puan Mimi ♥●•٠·˙ said...

kemain ceria dania dan danish bila dah sihat.. alhamdulillah

mmg best citer rapuzel ni.. tak jemu kan.. tp mimi rasa mmg lain citer dia dri citer donggeng kita kecik2 dulu..

mimi pun plan nak beli CD. confirm akan lunyai CD tu kena main 24 jam. heheheh