Salam..

Start hari ni aku start COTI SEMINGGU.........!!! HorayyyyyyyyyYYyyyyYYY.........!!
Anak-anak pun dah sihatt.. alhamdulilllahhh... syukur sangat-sangattt...!!

Bila dah sihat tu tengok la 2 beradik ni dah start buka 'KLINIK KESIHATAN'.
Si Abang jadi DOKTOR, si adik jadi PESAKIT..! Padahal masa Dania demam tu masa beli mainan je excitedd. lepas tu langsung tak lalu nak main huhu

Doktor tengah ambik keterangan pesakit

Check nafas kat dada.. tu dia sampai camtu sekalii..!! he he

Dokter check tekanan darah pesakit pulakk

Tengok berapa tekanan

Jap lagi check suhu badan pulak guna ala2 termometer


Doktor bagi penerangan 
Doktor Danish : Awak ni sakit batuk.. ada kahak sikit

Doktor tengah siapkan ubat untuk pesakit


Doktor bagi ubat. Siap suapkan dalam mulut pesakit dan tunjuk cara-cara makan ubatt.. 
baekkk punyer service Dokter nihh! HE HE HE..!
Mamanya duk tepi pakat gelakknya gelihatii...! HE HE HE


Okeh dah siappp. 
Doktor pesan : " Balik jangan lupa makan ubat ya..!"



10 sweet comments:

eelobor said...

hehehe, silap lak pesakit tak tanya bila doktor cakap "balik jangan lupa makan ubat yer"

di buatnya pesakit tanya.... "nak balik ke mana doktor?"

kes nyanya....

*∽ IZAN ∽* said...

Re Eelobor : Ha ha haa..!! ade ader... katil sebelah tu 'rumah' dia dahh.. siap ada bumbunng! budak.. budakkk ha ha

ibuayahdamia said...

uishhh...dasyat budak2 zaman sekrang..main doktor2 pulak...selalu kita dulu kecik2 main masak2 hiks

☆ lieya latif ☆ said...

alahai sweetnye....moga2 dari main2 ni jd laa doktor betul2 bile dah besar kang...amin!!

*∽ IZAN ∽* said...

RE AYu :
Ada 'peralatan' senang le nak berangan budak-budak nih he he. kita dulu pakat pinjam 'peralatan' kat dapur je main masak-masakk ha ha

*∽ IZAN ∽* said...

Re Lieya :
Amin.. mudah-mudahan masin la mulut nko Lieya..!! he he. sejuk perut omak mengandungggg huhu.

Tapi omaknyo tak kesahh.. asal jadi insan berguno

˙·٠•●♥ Cik Puan Mimi ♥●•٠·˙ said...

mudahan2 dah besar betul2 dapat gelaran Dr. Danish.. amin

wah kemain kosentrate bebudak ni main .. siap ada temometer, siap bg makan ubat yang tak tahan tu. hahahah

e.l.i.z.@ said...

cute nye main doctor²

eli ada gak beli set doctor, tp x byk tools mcm uols heheh

*∽ IZAN ∽* said...

Re Mimi.. aminnnn... walaupun sekarang ni buat homework teacher kata apa kerjaya idaman.. siap tampal gambar 'racer' dalam buku homeworkkk kui kui kui

*∽ IZAN ∽* said...

Re Eliza :
Set tu beli masa nak pujuk gi klinikkk.. tak tau la mana Papanya beli huhu