Yeeaaahaaaaaaaaaa....!!!!!!!!!! 
Akhirnya tandukan 'maut' PUYOL telah berjaya membawa SPAIN ke peringkat AKHIR PIALA DUNIA 2010  dengan kemenangan 1-0 ke atas Germany. Dan nyaris-nyaris Spain merembat gol ke-2 jika PEDRO tak 'tamak' nak konker bola dgn TORRES! Dan tindakan itu juga menyebabkan PEDRO di gantikan DAVID SILVA pada minit ke 86. 

credit : FIFA.COM

Ini bermakna Netherlands akan bertemu Spain untuk menentukan 
JUARA PIALA DUNIA 2010 
11 Julai nanti!

Apapun nampaknya secara 'kebetulan' lagi ramalan Paul Octopus tepat lagi malam ini!

8 sweet comments:

Nida said...

yeah... horrreeeyyyy... yipppiiiieeee..... diriku juga menyaksikan plawanan itu dari minit pertama hingga muka pemain dah takde di kaca tv....

☆ lieya latif ☆ said...

wah....dasat izan...peminat bola sepak gak yeak....

*∽ IZAN ∽* said...

RE Nida : waaa... tahniahh!! kat sana perlawanan start kul baper tadi?

*∽ IZAN ∽* said...

RE Lieya :
Err... frankly speaking, ni la first match yg tengok dari mula sampai akhir... yg lain ON OFF ON OFF jekk..w akakakaka.

umeboshi said...

kan? spain masuk akhir. thn ni spain juara, kata cik ume kat hubby mlm tadi. walhal ume tak tgk sgt pun world cup ni. just ikuti melalui berita tv, internet jek. pastu, pandai2 la nak ramal siapa juara. ekekke... tokoro de, izan, TQ utk tips Nuffnag tu. I dah register and dah berjaya "tampal" logo Nuffnag kat blog. tapi, taktau apesal ada petak kosong lak kat logo tu. anyway, my blog sure tak layak sgt pun utk ditampal iklan oleh nuffnag tu. blog ntah apa2 je...

e.l.i.z.@ said...

yer..eli suka spain menang..bagus si sotong paul tu meramal hahahha..

germany fans berkabung makan sotong agaknya hari ni :P

*∽ IZAN ∽* said...

RE Ume :
OK tuu... kalau dah keluar loho Nuff ads nanti bila Cik Ume post entry baru dia keluar la iklannyer hu hu. Try la update entry hari2 tengok he he he

*∽ IZAN ∽* said...

Re Eli :

Ha ha ha... berkabung makan sotong la Germany jawabbnyerrrrr..!! goreng pon sodappp!!!! ha ha