Salam

6hb baru ni ada buat entry pasal 'Ayam Penyet'... waktu tu banyak gak la komen masuk. 
Kan setiap komen yang di hantar blogspot akan notify user thru E-mail kan.

Malangnya bila balik rumah cekk blog, tengok komen ada 3 je waktu tu! Nak ikut kan sepatutnya ada dalam 10 gak le komen yang belum di reply! Then bila google blog lain realize ada gak orang lain yg lost komen. Tapi ada gak yang kata akan di publish juga nanti....!

TAPI Sampai hari ni tunggu punya tunggu tengok tak keluar2 pun komen kawan-kawan yang hilang tu..? Kawan-kawan pun ada yang bertanya naper komennyer tak keluarrr... dah kena delete ke...? dah la susah payah tulis panjang-panjang! Tidak tidakk.. bukan aku delete.... Google Inc yang dah 'cicirkan' entah kemana dan tak nak kasi balikk..! Adoii.. kesian kawan-kawan ku uhuk!

Sambil-sambil tu terbaca entry dari denaihati.com pasal How Google Works. Nak share ngan kengkawan camne Google leh buat duit Billion Dollar..! Google search engine ni aku rasa dah sebati ngan kita dah sekarang ni... kalau dulu orang kata 'search' kat internett... sekarang orang sebut 'google' je kat internett..
Kalau orang tanya tengah buat apa pun bleh jawab.. tengah 'googling' hu hu hu.

credit :PPCblog

Cuba korang klik besarkan . Berdasarkan gambarajah ni konon2nyer la
1. Google servers are housed in standard shipping containers that hold 1,160 server each.
2. There are over 19 data centers in US with another 17 around the word...!


Walaupun macam tu masih tak mampu memberi 100% data availability guarantee pada users....!
Adoiyaiiii... camne google Inc ni leh gak buat mistake cam nih. Company gergasi tuh! Kembalikan komen kawan-kawan kuuu....!!!! Kembalikannnnnnnnn.................!!! Tak kan tak de back up kott..??


10 sweet comments:

fa10 said...

nak try komen la..
kat blog fa10 pun macam dah berkurang pengomennya, hilang jugak kot?

kinna said...

testing..testing..dh ok kot hari ni..2-3 hr lps komen mmg weng..

Aleyn said...

testing 123...hehehe

x pernah lak aku alaminyer....

♫♪ Cik Puan Mimi ♫♪ said...

heheh malu la plak tetiba ada komen saya kat atas tu..

tp memang weeng la komen kat blogspot ni. saya punya komen sendiri pun, tulis ada 18 komen, tp yang appear ada 8 jer.. lg 10 dah hilang.. huhuhu

Damia Aleesya & Damia Ayunie said...

salam...just nak inform hadiah yg awak post dah sampai..tima kasih banyak2...

*∽ IZAN ∽* said...

Re Fa10 : Kalau nak tau komen kita hilang ke takk.. make sure setiap komen masuk tu kita set notification. Lepas tu monitor la tally tak notification kita dapat thru mail & komen yg di publish hu hu.

Re Kinna : Hari ni ok dahh.. 6hb tu yg wennggg skett..

*∽ IZAN ∽* said...

Re Aleyn :

Aku pun first time experience... tapi ada gak blogger lain kata pernah jadi lagu tu hu huhu

*∽ IZAN ∽* said...

Re Mimi :

Ahahahaha!!! saje buat gimikk he he he. Tak pe kannn.. tayang sket gambor comel pengomen2 tegar blog nih.. he he he.

Tapi Mimi jgn risauu.. Izan sempat baca komen tuu.. cuma tak dapat reply sbb komennyer tak kuarr.. uhukk!

*∽ IZAN ∽* said...

Re Ibu Dami :

Oh Okehh..! Hope you like it!

tiefazatie said...

hihi..mmg agak mengong la kak..ifa pun kena nie..hihihi