Salam..
Baru balik dari kampung. 2 hari tak blogging.. hu hu. Emak buat kenduri sket sempena nak sambut puasa... aku pun last minute gak decide nak balik hujung2 bulan nih.. hu hu. Gerak kul 7 pagi.. seb baik sempat sampai sebelum kenduri start he he.
 Tuan rumah busy... tak sempat nak snap gambar masa orang bertahlil dan baca yasin.. bila dah start makan baru terhinggat nak snap hu hu.



 Muka letih lepas kenduri

Malamnya sempat sambut bufday Faiq, anak sedara sulung ku.  

 Tahun ni amek UPSR.. dah la exam lepas raya...moga dapat 5A!
Belajar rerajin yekkk...

Hari Ahad ajak Mak & Abah gi KT.. cari baju raya sekali. Dapat baju Melayu Abah... baju2 lain banyak yg dah di shopping lebih awall..! Emak pun leh tahan shoppping sakan tahun ni. So tinggal hantar ke rumah tukang jahit je.. Harap2 siapppp sebelum raya..! 

Sempat beli bahan2 basah sektt.. beli durian & jagung manis. 
Balik tu singgah gi makan satayyy plak... budak2 tinggal kat umah. Aku & Abang dating ngan Mak & Abah je hu hu.

Ni model baju raya tahun ni..okehh.. baju tak siap lagi.. cuma test baju2 sepupunya untuk buat ukurann.

 Ada playground baru siap kat kampung aku nihh... lepas hantar tempah baju pagi tadi sempat bawak diaorang gi main taman.
Taman permainan ni sebelah je dengan Sekolah Agama masa aku kecik2 dulu. Memang port lepakkk kalau waktu rehatt.. nampak tak gelongsor purba kat sebelah tuu..? ha tu la gelongor pujaan kampung aku satu masa dahulu ha ha!  Masih ada sampai sekarang.. tapi macam dah jadi bahan artifak jee hu hu.

Yang kelakarnya sampai je playground Dania lebih excited nampak ayam..!! 
Maklum le kat umah dah hari-hari main 'taman' dan jarang2 nampak ayam.. so lagi jakun nampak ayam dari nampak tamann permainan ha ha! *sian anak aku!*

 Sekolah agama terselindung sebalik pokok.. tapi banyak gak kenangan taman permainan
ni masa aku kecik2 duluu.. hu hu



 Selain tu aktiviti masak memasakk... hari ni, hari terakhir  7 menu! Siakap Stim (aku),
Sup tulang + mee sup (aku), sayur campur tauhu jepun (aku), Sambal bilik (SIL), Peria tumis telur (SIL), Ayam goreng (SIL), Kupang lemak cili padi (Emak).. ma kaseh gak pada Abang & Mak Long yg tukang sponsor bahan mentahh he he.

Lepas zuhur bertolak balikk.. cam biasa.. kalau balik mesti tapau lauk pauk yg masak kat umah dan lepak plak makan kat mana2 wakaf RNR dalam perjalanan balikk..... Emak memang tak sah kalau tak tapaukan laukk. Sayang Emakk.... muahhhhh!!

Lepas magrib baru sampai rumah... esok kerja cam biasa okeh! Adiosss!
.

10 sweet comments:

ayin~weeweet said...

alamak.alapr tengok lauk2 kg :( nk ciket..

azura samsuddin said...

mmg bes kalo balik kg, b'kumpul adik badik, pastu makan ramai2 pastu tapau lauk dr kg..besnyerrr.

pandai izan masak ek..

deela~ said...

comeynya anak kak izan pakai baju kurung n tudung =)

*∽ IZAN ∽* said...

Re : E he hee... sila la tengok sampai kenyanng.. burpp! opssss ha ha

*∽ IZAN ∽* said...

Re Zura :
Tu laa.. kalau balik rumah dari kampung mesti Emak tapaukan laukkk... balik tak kelam kabut nak masak dahh... sampai rumah leh tidur terusss hu hu

*∽ IZAN ∽* said...

Re Deela :

Memang geram je tengok budak kecit pakai tudung...!! Dah 'tempah' lain utk raya tuh.

Pssstt.. pssttt... bila nak tambah orang ketiga tu...? he he

Gieyana said...

best kan Izan balik kg...mcm2 ada n paling best bila gossip2 sm2 ngan sedara..hehehe

*∽ IZAN ∽* said...

Re Giayana:
Betul tu.. memang seronok bergosip sampai leh tak hingat nak balik tuh ha ha!

zuhana said...

emmm terliur le bila mak long tengok!!!! byknya makanan macam2 ade....emmm geramnya...
nape le tu hari mak long balik awal sangat...klu tak,..dapat gak makan ramai2 ngan bungkus cikit2...huhuhu
emmm tak pe....raya nnt kita masak2 lagi yek...tahun nie raya johor kan!!!

dania...ala manjanya mak long tengok..comelnya!!!! test baju n tudung tok raya yek...dah cam anak dare le....dah beso nnt jadi anak yg baik n soleha tau!!!!

*∽ IZAN ∽* said...

Re Mak Long ,

Tu laaa.. rugi balik awallll... kat umah sampai seeh perut! apa pun ma kaseh la bahan2 yg di sponsor tuuh.. kitaorang tukang masak jee he he