Salam..
Akhir-akhir ni mata selalu ternampak Restoran Ayam Penyet. Tapi tak de la sampai nak masuk & test rasa.
Sampai la minggu lepas dengar member citer pergi makan ngan family... memang puas hati katanyer.
Kebetulan plak Hari Sabtu pergi IOI Puchong *lagi!* nampak plak banner Restoran Ayam Penyet kat tepi Machine Auto Pay..!

 Ayam penyet + Ulam

 Udang Penyet + Ulam

Pucuk paku lemak cili padi 

So keesokan harinya lepas attend Hari Sukan Danish terus ajak Abang singgah Restoran Ayam Penyet... dah terbayang2 kat kepala nih. Sampai kat sana antara menu yang di order - Ayam Penyet, Udang Penyet, Pucuk paku masak lemak cili padi, Milo Ais & Ice blended tembikai susu + pelam...

Suasana dlm kedai yang agak cozy... location dekat dengan Pintu Masuk Jusco bahagian pasaraya kat IOI.

 Lauknya walaupun simple memang sedappp gillerr...!! Danish pun suka betul 'crumb' *kriuk kriuk bak kata Mee Sedap!*. Memang licin makan...! Tapi belum pun licin pinggan dah berangan nak datang lagi !!! Ha ha ha!

Next time nak try order menu lain plakkk.. tapi Ayam Penyet & Udang Penyet tu memang TERBAEK aaahh!
Ni lagi satu aku musykill.. apsal di panggil 'Penyet' ? Aku tengok elok je ayam/udangnyer tak cacat cela macam di penyet pun!

Nak tau lebih lanjut ? Layari : Restoran Ayam Penyet
p/s : Ada can buat entry asal usul ayam 'penyet' lepas ni karang.. ha ha ha

12 sweet comments:

gabanMorka said...

haha...aku nak try dulu, tapi xjadi kos keja mase...memang sedap ek?

Sharinginfoz said...
This comment has been removed by the author.
Sharinginfoz said...

nampak memang sedap le

Komen Mana Pilihan Anda?

♫♪ Cik Puan Mimi ♫♪ said...

ayam penyet ni orang kata ayam tu dia ketuk, tp tak la sampai kemek.. hehehe.. kalau ayam penyet saya memang suka di Restoren Ayam Penyet (AP). kalau di Wong Solo tak berapa sedap.. kalau di rest. AP saya pulak suka makan Pecal Lele (ikan keli) memang fave saya la.. tp tu la makan ayam penyet ni satu jer, nasi dia kan kering mesti kena tambah dengan apa2 sup, kalau tak mcm tak lalu jer nak telan.

tp apapun paling terbaik saya makan di Restoren Pak Chi Met, serius sambal dia memang terbaekkkk wookkk .(pakkal jer pakchimet tu ada kat bandung jer.. kalau ada kat sini, harus tiap2 minggu saya jadi pelanggan tetap).. eh eh terpanjang plak komen

azura samsuddin said...

bg zuralah kalo namanye ayam penyet mmg sedap kot, sbb kat bangi ada gak ayam penyet wang solo mmg sedap jugak suke g makan, so dah tau psl ayam penyet IOI blelah ajak mr.husbned g, tq izan...

Damia Aleesya & Damia Ayunie said...

memang sedap ni...confirm terus tersenyum lepas makan...

mama zharfan said...

me 1st time mkn ayam penyet masa pegi singapore thn 2007..mknn ni asal indon kan...yg me mkn tu auam dia memang diketuk2/dipenyet2 sikit bila dh digoreng tu..:) and memang sedap!!! balik msia nanti me nak gi mkn ayam penyet ni ;)

E.L.I.Z.A said...

bunyi mcm sedap je uols mkn..tp tu la kan, nama ayam penyet, tgk elok je hehehhe

izan, hadiah dh sampai...tQ tau..leh eli bwk p kelas hehhe next week dh start semester baru..thanx again ♥

*∽ IZAN ∽* said...

RE Gaban :

Memang sedapp!!! cuba la bila ada can nanti!

Re SInfo:
Nampak sedap, rasa lagi sedappp! hehe

*∽ IZAN ∽* said...

Re Zura :
Wah kat bangi tu ada Ayam Penyet Wan solo yek..! dengarnyer tu mmg branch dari indon.. mesti sedap jugakk

tiefazatie said...

wah..tau2..aritue masa keje jap kt puchong tue..sllu g ioimall..hihi..best ayam penyet tue..tp selalu bkn die ketuk2 smp penyet ke??tue pgl ayam penyet..hihi

♫♪ Cik Puan Mimi ♫♪ said...

izan, saya ada komen kat sini, apasal tak appear.. dah kena delete ke.huhuhu