Sempena Papa baru balik outstation dan tinggalkan kami anak beranak *uhuk uhuk* minggu lepas-lepas, Papa dengan murah hatinya ajak keluar last weekend. Tempat yang di tuju ~ The Curve Mutiara Damansara. Selalu singgah IKEA tapi ni la first time singgah The Curve 
*jangan la gelak.. sian aku kui kui kui*. 
 Ni wajah-wahah keriangan sebelum bertolak dari rumah. Yang anak dara sorang ni sibuk jugak nak mekap cam mamanyer.
 "antikkk ...!" 

Tu dia keriangan berganda bila keta dah start enjin.

Anak dara sorang ni sibuk ngan bag mekap dia jugak.



Sampai sana dah nak tengahari Mr Hubby pun terus la ajak cari port untuk lunch. Banyak gak tempat makan best best kat sini... ternampak Sakae Sushi. Mr Hubby pun cam paham-paham je.. terus pelawa makan kat situ.. gumbiranyaaa hu hu hu. Dulu pernah nak singgah SS kat Sunway Pyramid tapi masa tu camne tah ternampak plak sekor cik siti berlari-lari dalam kedai terus cancell hu hu.

Dalam Sakae Sushi ni boleh order online. Setiap meja ada 1 set PC & LCD monitor. Tapi nak order manual pun boleh. So antara yang di sambar hari tu...
Ni dia pilihan Danish. Egg & Unagi Sushi

Danish yg tengah bersungguh-sungguh makan sushi guna chopstick
Sambaran Abang. Gyudon

Nyum nyumm


 Sambaran aku.. half boiled mackarel
 Unagi + salmon
 My always favourite, Ika

Dania habis 2 pinggan Egg sushi
 Deco dia memang menarik 
 Ni best gilerr..! Sebab pedas! 'Kata Abang'
 Bila dah kenyang sedar-sedar Dania dah start main pondok-pondok kat tepi. Siap bersusun lagi barang-barang 'make up' dia kat luar hu hu hu
 Lepas makan lepak kat taman sebelah Sakae Sushi tu sambil pekena makan mix-fruit. Habis secawan terus gi IKEA cari barang sket. Sedap gak makan kat Sakae Sushi ni. .lain kali bleh singgah lagi

9 sweet comments:

☆ lieya latif ☆ said...

erm nyam nyam...sedapnye sushi....lieya berani masuk sushi king jek kalo mkn sushi nie, tapi tu pun kalo gi ngan kawan2....hasben den tekak nasi....mentah2 ni tak dilayannyer..... tu kalo lieya tingin nak mkn, gigih ajak geng opis hehheheeh

comel dania....kemain pandai tepek bedak hah.....heheheheheh

*∽ IZAN ∽* said...

Re Lieya : OK la tu lieya.. ada gak geng sama selera, bleh gak le buat lepas gian hu hu. Anak daro den tak leh lawan lagi anak daro mu Lieya.. byk lagi kena menuntut tuhh!! kui kui kui

Me_Bee N Kids said...

Izan ..mmg orang kater sakae sushi tu sedap ..jarang bebenor pi arah sana ...jauhhh ...

*∽ IZAN ∽* said...

Re Mama Liena,
Tu lah.. dari segi variasi sushi dia memang unik.... teruja gak nak try satu satu. Sekali sekaler terjah bleh laa hu hu hu...

fiziskandarz said...

wahhhhh sedappppnyerr dengki dengki dengki!! :P huhu tadi baru makan terus lapa balek canner hukhuk :S

*∽ IZAN ∽* said...

Re Zakie :
Apa lagi.. dah lapar balek pi la pulun lagi...! awak tu makan satu lori pun tak gemuk-gemuk jugakk..! sungguh jelessssss hu hu

starry said...

fyi, sakae sushi or sushi king or many sushi outlets out there never get any halal cert from jakim. Be extra careful wif what ur children r eating at least..according to sushi king, their unagi are not halal as being soaked with mirin.This is Msia, the choice is in our hands..

http://ohtidak.com/oh-sushi-king-tidak-halal/

tiefazatie said...

wah..bestnye sushi!!!ifa suka..jeles2..hihi

*∽ IZAN ∽* said...

Re Starry,
Owwhsss.. thanks for the info. Sebenarnya ada sorang member yg agak alim pun terjah gak SS ni.. tu yg kitaorg pun konfiden semacam gak terjah... wallahuAlamm

Re Tiefa,
apa nak jeles... terhingin terjah je.. he he