Salamm...


Sunshine Award

2nd time terima award dan kali ini dari one of my favourite blog (my ex-office mate),  fiziskandar@ Zaki. Million thanks to Zaki & wifey! Haa.. kalau nak tengok gambar-gambar superb base on their travelling experience sekitar Europe boleh layari fiziskandar@blogspot


"The Sunshine Award is awarded to bloggers whose positivity and creativity inspire others in the blogging world." 
Dengan ini, dengan bangganya menganugerahkan 'Sunshine Award' kepada my favourite bloggers seperti di bawah (susunan ikut dan ye) :-



Rudy ~ Bluehikari
Suka baca blog ni sebab corak penulisan yang ala-ala novel. Tidak banyak tempelan gambar tetapi setiap bait kata yang tercoret cukup boleh menyentuh hati pembaca walaupun hanya sebaris ayat! Blog ni juga di katakan perintis blogger sekitar awal tahun 2000 ~ 2001. Memang berbaloi untuk di terjah !  

Lieya ~ Mia + Mija
Lieya yang selalu hangat dengan kisah-kisah 2 orang anak daranya *ha ha ha*. 
Selalu tergelak baca kisah diaorang nih.


Cik Puan Mimi
Suka baca pasal activity harian Cik Puan Mimi berkisar pasal family & anak-anak. Happy go lucky peson. Kuat berjalan jugak Cik Puan Mimi nihh.. so bleh la ronda-ronda blog diaorang tengok mana diaorang ronda he he


Gieyana ~ Journal of life
Suka tengok gambar-gambar yg di snapshot kat blog nih walaupun katernya bukan utk bisnes tapi ambek gambar dah macam ala-ala pro beb!



Ashanida  &  Ibu AZs
Kat sini boleh tengok experience mommy yg dah ada 3 hero & heroin yang super cute + comel-comel!! Memang geram tengok their kiddies he he


Ambrynaas
Ni memang member sekepala. Suka baca tempat2 yg Cik Zalie pergi utk sbg referer utk kitaorang terjah kemudian he he


Cik Noora
Haaa.. ini  pun banyak berkisar tentangg family especially membesarkan 3 orang hero/heroin + husband yg selalu outstation.. really tough..!!


Coretan Kitty
Kisah seorang seoarang ibu + 2 kids and full BF mommy. The youngest baby lahir tak cukup bulan dan Cik Wah sanggup ambil cuti extra selepas habis pantang tanpa gaji just untuk make sure the baby cukup sihat + dapat dapat berat ideal  sebelum serah pada boleh di serah pada baby sitter. Allhamdulillah baby dah naik chubby sekarang nihh. huhu


Baby Ibu
Blog nih macam -macam ada..... 360 la orang kata... selain dari personal blog, banyak jugak general info & tips yg di kongsikan bersama para blogger! Best!


Catlinafly
Ahah.. rajin gak singgah blog ni.. pun konsepnya macam Astro jugak.. 'macam macam ada' he he he. Yang paling best kalau nak dapatkan khidmat photoghrapy bleh la contact Catlina. Baru-baru ni Catlina pun launch blog baru pasal makan-makan... Cik Izan pun kebetulan baru lepas buka galeri baru jugak pasal family koleksi resepi ..  rasa cam together-gether share minat yg sama  plakk... ha ha ha *opss terover plak Cat! ho ho!*  Di samping nak mengucapkan terima kasih sebab sudi review blog sweet@recipes gallery he he


K.Hanny ~ Kyushu
K.Hanny ni senior yang masih stay in Japan further study. Rajin gak singgah kat sini sambil2 update latest life experience kat bumi sakura... sambil2 terhingat jugak life kat sana zaman dolu dolu  hu hu hu.


Beba + Anas
Ini blog terbaru yang saya baru jadi follower.. asalnya setelah terbaca resepi pasal homemade icecream senang tak hinggat! Bila terbaca tu memang terus inpired beli barang dan terus buatt! Hasinya memang thumbs up!! Selain tu suka ngan suasana blog yg sweet & cute gitu termasuk la tuan punya blog hu hu


Maka dengan itu sudilah kiranya menerima Sunshine Award ni dan boleh la di'gantung' ke side bar atau pun dlm post saje *wink*


Friends, when you write about this award, you may follow these rules:


i. Nominate 12 more bloggers.
ii. Put the logo onto your sidebar or within a post.
iii. Link the nominees within your post.
iv. Let the nominees know they have received this award by commenting on their respective blogs.
v. Share the love and link to the person from whom you have received the award.


NOTE  : Tak perlu nak buat preview blog.. saya je terlebih rajin sebab nak you all tau why are you selected! Thanks guys for your 'shine' thru your blog!


NEXT....


sweet@Recipes Gallery reviewed by Catlina
Nak update sket entry pasal sweet@recipes gallery kali nih.. he he he. Saje nak citer buat rekod yang Cik Izan dengan berbesar hatinya telah menerima kunjungan Catlina ke blog yang tak seberapa nih auuwwww!!!. Ala-ala jalan-jalan cari makan gituhh hu hu hu.

Berikut adalah snapshot dari blog Catlina

Dalam komen review Catlina ada tanya pasal nama blog utama Izan iaitu sweetomoide@blogspot. Memang betul perkataan omoide tu ialah perkataan dalam bahasa jepun yang membawa maksud kenangan. Makanya Sweet omoide membawa maksud kenangan terindah bersuaianlah dgn tema dengan blog tu yang banyak entry pasal family dan anak-anak. Kadang2 masuk citer pasal makan & resepi sampai akhirnya datang la idea nak buka galeri baru nih. *panjang pulak citer*. Sebenarnya dah 2 tahun lebih berblog tak pernah pulak orang tanyaa.. Catlina jugak yg prihatin nama blog asal Izan tuh.. hehehehe. Particular jugak Catlina ni orangnyaa.. ma kaseh ma kasehhhh..!!

Dan resepi pilihan Catlina ialah Resepi Mee Goreng Mamak Speciall...opssssss!! Bak kater Catlina jika diberi nama Mee Goreng Mama Special lebih sesuwaii sebab mamanye yang masakk..!! Memang betull laaa..!! Tukang masak pun tak perasann...!!! Ha ha ha !! I really like this name.. suker sukerr..!!


Apapun terima kasih banyak-banyak pada Catlina sebab sudi berkunjung & buat preview pasal sweet@recipes gallery. Maka  dengan bangganya Izan menggantungkan tag Reviewed by Catlina ke galeri ini. Terima kasih daun keladi!!


Dan kalau nak tau asal usul sweet@recipes gallery click di sini!

4 sweet comments:

Name: Kak Wah said...

thanks kasi award tu. utk blog yang tak seberapa tu, rasa terharu la pulak. hehehe

Gieyana said...

thanks beb..terharu2..gmbarku suma biasa jer..utk suka2 hehe..but still amik pic wedding especially for family n kengkwn tdekat jer..myb one day leh consider nk wat bisnes lak..hahaha

ibu 2AZ said...

thanks izan..nnt ina tempek ok..makin cantik lah blog u..hehe

IZAN said...

Re Wah, Gie & Ibu Az.. Ma kaseh kempbali.. all of your deserved it. Izan pun terharu gak dapat... hu hu hu.