Happy belated Teacher’s Day !! 
Boleh gitu..? Isk isk isk.. ingatkan bufday je belated, ni Hari Guru pun nak di'belated' kan.. adoiiiii...

Al kisah masa Teachers Day Ahad lepas aku kerja.. pulaknya malam sebelumnya Papa Danish baru balik dari outstation. So hari Ahad pagi tu masak-masak dan tengahari terus pergi ofis. So hari tu tak sempat la nak arrange apa-apa utk Teachers Day.



So last weekend baru la sempat nak terjah menerjah dan prepare something. Last year tolong Danish buat Greeting Card. This year since Danish exam so buat activity yang lebih ringkas. Danish confirm la yang paling excited bila part nak pilihkan gift untuk Teacher dia. Ada 4 teacher berdasarkan jadual kelas. Pengetua Ms Gaury, Guru kelas @ peberet teacher Ms Shima dan 2 orang lagi guru subject. Danish sendiri yang  pilihkan item/corak mana utk Teacher yang mana. 


Bila part nak wrapping Danish la yang paling sibuk “Mama.. Danish nak tolong mamaa.. Danish nak tolong Mama..!” Sibuk nak pegang gunting nak gunting wrapping paper. Oh bahaya bahaya. Mamanya bagi can dia gunting sekali je sebab lepas tu adiknya pun sibuk nak mengunting kertas jugak. Lepas tu tulis message untuk Teacher. 2-3 helai jugak la message paper nyer ‘reject’ gara-gara tersalah tulis.. hu hu. Siap tulis message Danish jugak yang excited tampalkan message paper tu kat gift2 utk teacher. Memang Danish seronok & bersemangat sangatt buat!


Hasil tangan Danish

Apa pun Selamat Hari Guru (belated) buat semua guru-guru di Malaysia.. terutama guru-guru yang pernah mendidik dan mengajar aku dari sekolah tadika sampai la tamat pengajian. Jasamu akan tetap ku kenang… Semoga kalian sentiasa diberi keberkatan dan kelapangan hidupp aminnnn....

Buat guru-guru Danish@Krista especially Ms Gaury & Ms Shima, Terima kasih atas tunjuk ajar, motivasi dan dorongan kepada anak bujang kesayangan kami, Danish. Semoga Danish terus membesar dengan cemerlang.

Oh ya, minggu ni Exam week Danish kat school. Semoga  Danish dapat menjawab dengan baik. Kali ni rasanya exam Danish lebih mencabar dari tahun lepas. To Danish :

Ganbatte kudasai (good luck) !!

6 sweet comments:

☆ lieya latif ☆ said...

comey!!! suke laa teacher2 dpt cute pressie dari anak murid hah...

aku cam biase laa izan, bagi kad ngan coklat hahahaahah tak abis2 ngak coklat....

♫♪ Cik Puan Mimi ♫♪ said...

wah banyak nye hadiah.. aku boleh terlupa tahun ni nak bagi hadiah kat teacher dia.. tak pe la.. nanti akhir tahun aku bg hadiah speacial la.. sbb dia jaga anak aku 2 tahun dari tadika sampai day care..

*∽ IZAN ∽* said...

Re Lieya :
Untung la cikgu-cikgu dapat coklat ha ha! sekali sekalaa kannn... sebenarnya cikgu pun tak harap pun (kot).. tak kisah pun nak bagi ke tidakk.. yang penting ingatan pun dah cukup.. yang sebenarnya rasa bersalah gak cikgu nya penat-penat2 ajarkan Danish buat kad mothers day kat mamanya ha ha!

*∽ IZAN ∽* said...

Re Mimi, tu la pasa... kekadang sibuk sampai terlupa!! seriessss!!! Izan pun terlajak jauh dahh ha ha ha

Me_Bee N Kids said...

Bagusnye siap bagi hadiah ..terlupa langsung ..maybe end of this year ...:)

*∽ IZAN ∽* said...

Re Mama Liena,
Tu lah kitaorg pun nyaris-nyaris terlepas... ntah apa la yg sibuk sangat kui kui kui