Assamualaikum...

Oh hari ni senangnya dalam hati .. la la la la..!
He he he..opss... apsal senang hati sangat tuhh.. ehehehehe.
Al kisah semalam Abang dapat Bonus.. Alhamdulillah.
Balik kerja Abang ajak gi Bazaar Ramadhan kat Putrajaya so gi ambik 
budak-budak kat rumah BS dan terus menuju ke Putrajaya.

Balik sambil menunggu azan Maghrib 
Abang ajak duduk sebelah.. sambil mengeluarkan dompet..
jeng jeng jeng....! Lalu keluarlah beberapa keping note...
Jeng jeng jengg...!!! Lalu menghulurkan kepingan kepingan note itu
kepadaku seraya berkata... 
"Nah ni Duit Raya Mama..
Mama beli lah apa yang Mama nak "

*Sorry Abang.. terpaksa guna model sambilan.. he he*

Woooaaaaa weeeeeeeeeeee..!!! 
Terus kembang bunga bunga dalam taman..! Ha ha..!
Maklum la.. kerja kompeni kapirr.. ada di kesah orang nak Raya..?
Naseb baik la start bulan ni En Kompeni murah hati nak kasi 
Transport Elaun kat semua staff tanpa mengira 
warna kulit dan jarak rumah dari ofis termasuk la
aku yg duk tak sampai 10KM dari ofis pun di tala
rate sama rata eheheheheh. Ratus USD la jugak dan lagi banyak
dari kompeni lama yg ikut rate > 30KM.
Alhamdulillah.. kira duit raya gak la tuhh.. uhuhuhu

So dengan itu.. secara rasminya barang pertama 
yang nak aku gunakan dengan duit raya ni ialah...
Handbag Raya..! he he.


Ni je lah yang sempat di rembat tahun ini... 
jenuh keluar masuk keluar masuk butik kat Sunway Pyramid.. 
last-last GUESS jugak yang menjadi pilihann.. uhuhuhuhu.
kalo pun dalam ati ada verangan nak sambar COACH
*meroyan tengok tag rega COACH rata-rata RM1.5K*
nampak nya paling kurang 2 tahun lagi la baru pikir@verangan balik huhu
sebab dah niat nak pakai yang baru rembat ni paling tidak pun
2 tahunn.. uhuhuhuhu. Alah membeli biar menang memakaii..
Nak ikutkan kasut pun aku beli setahun sekali je time
raya.. punya lah cermat pakai.. he he he.

Belen duit raya lebih dari separuh lagii..
so lepas ni bleh melaram cari tudung raya pulakk.. 
baju lagi sepasang.. bestnyer bestnyerr....!!!
Terima kasih banyak-banyak Abang.... muahhh muahhhhh!!!!

Oh ya.. 
Sempat ke Bazaar Ramadhan Putrajaya..
Ramai gak orang kat sini.. 
aku pun tercari-cari menu yang bestt.. tapi banyak menu berulang jek
uhuhuhu. Roti John Taman Warisan tu pun aku tak jumpa uhuhuh.
Port lamanya pun Murtabak Merdeka tu dah take over huhu.


Singgah beli murtabak.. ramai betul beli kat sini..
siap keluar paper. uhuhu. RM2.50 satu


Setelah merembat.
Budak-budak ni pun ada saje request suh beli itu ini..
ngalahkan org yang posa.. ha ha!


Ni dia hasil rembatann.. Bila dah letak semua atas meja.. baru lah terasa..
Ya Allah...! Siapa yg nak perabih semua ni..?
 ada pun kitaorg berempat jekk.. uhuhuh


Antara yg menjadi rembatan
- Dragon Fruit juice
- Murtabak Merdeka
- Popia Basah
- Tahu bakar
- Otak-otak
- Ayam rangka *Dania request*
- Keropok Lekor *Danish request*
- Nasi lemak Ayam rempah *Danish request*
- Maggi Goreng *Danish request*
- Buah mata kucing *Dania request*
- Nasi beriani x 2 (aku & Abang)

Amek nko makan sampai mengahh..! tu laa.. tamak haloba lagi..
isk isk isk..!

8 sweet comments:

lieyalatif said...

yeay!!! dpt henbeg rayeeee...okey la tu guess...cun weiiii...takpe2 nanti ade rezeki rembat coach plak.....he he he.....

bagus ko...sampai juga kat bazar ni....aku ni name jek org putraya takpenah lagi pegi sepanjang puase ni wakakakaka...aku gi yg kat presint 15 jek sebab kecik so tak penat nak jalan hahaahahaha

*∽ IZAN ∽* said...

Re Lieya :
Ehehehe.. tu la.. tu pun dah bersyukurrrrrrrrrrr... lebor dah senyum ni haa.. ekekekkeeke. Coach tu rembat dalam mimpi je lah dulu wakakakakak.

Aku pun first time sampai bazaar ramadhan putrajaya nihh.. orang dah ajak.. rezeki jgn di tolak.. eeehehhe.

Danish la asyik merengek nak balik sbb penat jalan.. besar no... huhu. tapi bila nampak ayam dia dulu yg sibuk gi kaunter suh belikan sabor je la..

Aleyn said...

Perghhh...org keja company melayu ..tu yg best tu ..sbb dpt duit raya....abg ipar aku pun dpt dah duit raya company bg...best ek...

Tahun ni baru sekali aku gi bazaar....ntah ..rasa seronok jer masak..walaupun bergerak di dapur sepantas kilat ...so far sempat lagi siap sebelum waktu berbuka....

Besar ek bazaar kat putrajaya...cam best jerk...

*∽ IZAN ∽* said...

Re : ALeyn.. tu la pasalll.. best bestt..! Baru la meriah sket raya uhuhu.

Nko masak hari2 Aleynn....? Waaaaaaaaaaaaaaaaaaaa... agak kagum di situ..! aku masak time sahur jekk
*hari ni nak masak lah.. err.. masak apa ekk..?*

tiefazatie said...

wah..cantik handbag sis!!!

pergh...memang byk gle membeli nie!haha

Ummi Dania Yasmine said...

uiks...banyaknyer makanan....

ieda said...

wah bestnyaaaaaaaaaaa dpt handbeg baruuuu hoyey ! tahniah dikk merasa jugak duit raya hasilnya ya :)

e.l.i.z.@ said...

ooo itu la handbag raya dia hihi..eli x minat tali jenis bulat gitu, takut sakit bahu..eli carik yg leper gitu hihi