Assalamualaikum...

Ahaaaa.. kepada warga Selangor.. hari ni dah naik kerja selepas bercuti semalam.
Barangkali ramai yang tak lepaskan peluang gi shopping raya pada waktu siang kan?
Termasuklah kitaorang huhuhuhu. Tapi pagi-pagi Abang dah dapat call
kena datang ofiss daaa...So lepas Zuhur baru gerak.
Baju-baju raya semua dah settle.. tinggal carikan kasut raya je
+ aku yg cari handbag tak dapat2 ha ha. Berangan nak cari kat Bandung ari tuh..
tapi tak jumpa pulak butik yang best uhuhuhu.

Okehh.. so dalam kul 2 lebih baru sampai Sunway Pyramid..masuk2 ngam2
kat tempat service Kiddy Cab.. terus booking 2 Kiddy Cab sorang satu.
RM4/jam. Tau dahh.. dalam nak menyopping ni confirm meragam kalo kena
jalan jejauh uhuhuh. So tolak je la senang..
sambil2 tu cakap ngan Abang.. ni la last nak book Kiddy Cab sorang satu..
nanti kalo baby dalam perut dah keluar, kalo tak de Bibik tak merasa
dah derang nak naik.. tak cukup tangan lerrr nak tolak! huhu

*Danish & Dania yg excited naik lif gelas tu... dah la dok dalam keta*

 So sampai2 terus tuju kedai yg dah memang nak di tuju.
Tahun lepas terpusing-pusing cari kasut tumit rata tanpa tali belakang untuk Dania
supaya dia terus sarung je..jenuh cari akhirnya jumpa kat satu kedai ni kat LG 1.
Kat sini memang most kedai/butik kanak2
ada kat LG1 ni... siap ada Parents Kit Handbook lagi yang menyenaraikan semua service dan
kedai-kedai/butik khas untuk kanak-kanak. Memang berguna Handbook ni.


Sunway turut menyediakan FREE Child Safe Shopping Wristband!
Just tuliskan contact number kat belakang wristband tu then 
just in case kalo anak-anak yg lasak & hilang plakk.. senang la
derang nak contact balik Parent. 
Baguss betul service macam nih..!
Tapi Danish & Dania memang tak lepa 'keta' derang tuh..
aku pesann.. jangan tinggal 'keta' nanti orang ambik..!
Sampai Danish gi toilet, dah dalam toilet nak tinggal keta ni pun
sibuk suh aku jaga takut orang ambik. hahaha..! 


So lepas dapat cari apa yg di hajat, baru la bawak budak2 kat playground kat situ.
Tahun ni kasut pun semua derang pilih sendiri.. aku bawakkan ke tempatnya je.
Dania lagi la.. dah decide nak beli lain.. bila nampak lagi yg lain
eh nak tukar kasut lain plakk..! Pantang nampak kaler pink..!
So tahun ni dapat la 2 pasang sorang.. sandal + kasut. okeh.. cukup la tuh.

Ahaa... setiap kali datang merengek nak naik yg ala Ferris Wheel tuh..! 
So Abang yg entertain derang..


Aku pulak sementara derang bergumbira kat Kids Area tu  sempat
gak le merayau cari handbag baru.. yg pakai ni pun dah 2-3 tahun umurnya..
lusuh sudahhh.. aku ni pun mmg jenis alah membeli menang memakaii. ..
kalo beli memang bertahun tahan uhuhuh.
Beli sekali sekala je bila dah tak rupa macam beg baru
la cari pengganti yg baru.. uhuhuhu


Settle apa yang di cari .. terus Abang ajak balik. Abang pun tak berapa sihatt..
penat cat rumah tak hilang sampai nak demamm. uhuhuhu.
Nak balik tu ngam -ngam ada show Tarian Tradisional lak kat ruang legar Sunway tu..
Nampak kepala Danish Dania yg tak berapa nak tinggi tu je dari tepi pagar ehehehehe.
Ramai betul tourist@mat-mat saleh yg berkumpul kat depan stage tuh..
nampak tak yg duk atas tikar tu mmg semua tourist luar tuh uhuhu.


Anyway.. settle semua dah pukul 6 ++ gak.. nak keluar tu sempat lagi budak2 ni
pujuk ajak masuk KidsZone kat tingkat bawah sebelah Ice skating punya tempat..
aishh... nak main lagi..! sempat la layan japp... dah pukul berapa nihh..


So balik tu dah nak maghrib.. tak dan sampai rumah Abang terus melencong ke
kedai Nasi Ayam Penyet BEST kat area-area Bandar Puteri Puchong.
Masuk-masuk , duduk je terus ternampak kelibat celibriti kat sebelah.. 
FASHA SANDHA..! uhuhuh.

Tapi sebab masa sampai tu pun sibuk nak order menu.. lagi pun tengok Fasha & group
dia tengah sibuk diskas apa ntahh.. muka pun serius je so just pandang-pandang dari jauh je laa..


Masa tengah tunggu order.. Fasha yg pakai baju putih meja sebelah tuh..
So kasi la derang privacy skett.. biarlah settle2 dulu buka posa tuhh..


Ini menu aku.. Udang Penyet..! Sedapp..!! sambal dia pun kaww..!
Licin sepinggan aku makan..! hua hua huaa!


Ni Danish punya menu.. sama cam Papa.. Ayam Penyet.
Licin ayam & kriuk kriuk nyer sekali Danish makan..!
Nasi..? nak kena sambal Mamanya jugak baru leh licin nasi Danish .. uhuhuhu

Dah settle buka posa... pinggan pun semua dah licin...
meja sebelah pun dah settle.. geng2 dia pun ada yg keluar merokok..
baru la aku suarakan kat Abang..
"Agak-agak berminat tak nak ambikkan gambar Mama ngan Fasha Sandha?"
Abang geleng kepala...
"Kalau Mama mintak tolong..?"
"Kalau orang mintak tolong tu lain laa.. tu pun kalau ada orang mintak
tolong"
"Errr.. jom laa.. dia pun dah settle makan tak buat apa tuhh..."
"Kalau dia tak nak..?"
"Ishhhhhhh... tak kan la dia tak nakk...dia pun bukan 
buat apa dah tuu.. tengah relek2 je tuh .. uhuhuhu"
Sempat lagi berteka teki teka tekok laki aku ni khenn......
so...

*
*
*
*
*
*
*
*
*

*
*
*
*
*
*
*

*
*
*
*
*
*
*

*
*
*
*
*
*
*

*
*
*
*
*
*
*

*
*
*
*
*
*
*

*
*
*
*
*
*
*

*
*
*
*
*

*
*
*
*

Duduk pun meja sebelah je kennn....
aku pun datang dekat & bagi salam kat Fasha.
Peramah Fasha ni rupanya.. tak sombong pun uhuhuhu.
Aku pun first time baru jumpa face to face..
Masa nak snap gambar tu Abang punya la jauh kat meja sebelah..
Fasha siap suh Abang datang dekat sket amek gambar ha ha.
"Eh.. jauh sangat tu.. meh la datang dekat skett" he he
Then ajak aku duduk kat sebelahnya.. sambil
baek punya GRIP..! Ahahahaha...!


Danish & Dania yg nak menyibuk jugakk ha ha.
Sempat Fasha promote jangan lupa tengok Drama baru 
Elisa kat TV3 start September nanti.. dia berlakon.
Begheh..! Drama TV3 memang best-best pun..!
Dalam hati patut la ada BMW 2 bijik kat luar tu..
ingatkan tokey kedai punya.. uhuhuhu


Anyway memang lawa Fasha ni jumpa live punn..
lepas aku snap gambar ngan Fasha baru la ada orang lain pun
sibuk datang nak bergambar jugakk.. he he he

Ok.. sekian update aktivity hujung minggu kami uhuhuhu.

10 sweet comments:

~izan~ said...

wahhh..seronoknya dpt jumpa fasha yg cantik tu..kira org pertama la yg gmbr dgn dia kt situ.best2!

senang kan ada servis mcm tu utk kids,sbb bila kuar dgn anak2 yg tgh lasak,kdg2 hajat nk beli bagai2 selalu tak smpai huhu

*∽ IZAN ∽* said...

Re Izan..
betul.. agaknya orang lain pun berteka teki teka tekok gak nak amek gambar ahahah.

Tu laa bagus service cam tu.. tak le riso sgt kalo dapat yg lasak.. seb baik budak2 ni sayang keta masing.. takut nak tinggall so tak hilang ke mana la. uhuhu

MrS. F!zA said...

wahhh fasya yg pelukkkks ahkak!

*∽ IZAN ∽* said...

Re Mrs Fiza :
Tu laa.. GRIP baekkkk punya..! ahahahah

yatie chomeyl said...

wohhh kelllasss ahkak di peluk fasha. anyway fasha mmg cantik kan?

lieyalatif said...

wah wah wah...glamer ko jumpe fasha...cantiknye die kan.....pastu baik tu tak sombong nak amik gambar ngan peminat....bagus laa die......

bagus laa kat sane izan...mcm2 servis ade..senang ati nak soping kan.....

**wei aku tetap jeles ni fasya peluk ko erat2....rezeki makyong namenye ni ekeekekek!!

ieda said...

aduhhhh berbuka luar .. jumpa pula fasha .. ermm ramai gak cakap dia peramah .. tapi ada yg cakap dia sombong .. lumrah manusia kan dik .. adakalanya kita x sedar org tgk kita sombong sedangkan kita x begitu ..

dia memang cantik live kan , mcm fauziah latif .. akak dah pernah jumpa live .. :))

Aleyn said...

Glam ko Zan.....bila lah aku nak bergambar ngan artis ni...pernah jumpa tapi takut lak nak tegur..huhu

Cho Zila said...

this week rasa nak cari kasut raya gak kat sunway sebab dulu jumpa kasut atikah kat sini memang cantik.. akak ingat nak amek kiddy cab gak senang sikitkan tak ler mengada2 nak dukung bagai...
dah dapatler bag yang dihajatini...
akak kalau nampak artisni selalu malu ngat nak amek gambar walaupun kdg2 teringin gak nak masuk kat blogkan..

eelobor said...

memang cantik orang nyer