Assalamualaikum....

Sedar-sedar dah masuk hari ke-10 berpuasa.
Selesai sudah suku bulan puasa.
Masing-masing dah ada kegembiraan menyambut bulan yang mulia ni.
Tahun ni tak de Bibik payah la nak tinggal budak2 ikut gi Terawih.
Tapi lepas Abang convince mengatakan budak2 yang ikut pun 
terkawal dan tak mengganggu Jemaah maka
esoknya ikut la jugak Abang bersama Danish & Dania.. uhuhuhu


Hari pertama tu agak cuak jugak. Memang tau dah kena cari 
port kat kaki lima je biar dekat ngan Dania kot ada apa2
senang nak keluar saf terus.
So sampai Danish ikut Papa & Dania ikut aku.
Hari pertama tu aku bawakkan Dania buku cerita..
Danish kejap je dah hilang. Memang tengok budak2 boys main kat 
walkway nak ke tempat Wudu' jadi jauh sket la dari Jemaah.
Sambil2 tu monitor jugak gelagat Dania. Mula-mula tengok Dania duduk 
la termangu2 sorang-sorang tak de kawan.. sian la pulak.
Padahal sebelah dia ramai jugak gegirl yg kumpul reramai.. 
ada yg buat homework bagai. Masing2 tak kenal pulakk..
Dah hujung-hujung tu baru tengok dia berkawan.. kawan2nya pun pakat
baca buku cerita sesama uhuhu. 



Hari ke-2, bila dah ada kawan Dania lagi excited nak pergi 'solat'..!
Tak sabar nak jumpa 'kawan-kawan' barunya..! 
Aku bawakkan buku colouring pulak. yelah bawak 
buku cerita pun bukan Dania reti baca ponn.. huhu.
Sampai-sampai je sambil tunggu masuk waktu tengok Dania 
dah di kerumun dek kawan-kawannya.. aku pun senang la hati 
sket tengok dia dah berkawan kann..

 




  

 Ni candid Dania dari jauh masa slot tazkirah antara 4 rakaat Terawih. 
Aku pun duduk sebelah tu jekk.. Dah macam-macam patern dah tengok.. 
dari duduk sampai dah meniarapp..
kejap duduk balik..seb baik la elok je tak kacau orang.
Kawan-kawan nya pun umur2 sekolah rendah gak.. ada yg ikut jemaah.. 
ada yg buat homework.  Ada yang main card.. ada yang seludup jajan siapp.. he he.
Tapi Ok la.. diaorang pun duk kat area tepi-tepi tangga tu.. tak bising.. 
tak kacau orang huhu. Layankan jelahh... 


 









 Lepas solat Dania sempat lagi join MOREH..!
Bihun sup.. selera sungguh makan..! 






Nampak Dania seronok sangatt...!
Esoknya tengahari buta dah ajak lagi pergi 'Solat'..
nak jumpa kawan-kawannya lagi katanyer..!! ngeh ngeh ngehh...!
Sabar ye sayangg..!

Catatan Preggy :
 Pergi majlis berbuka posa semalam gatal-gatal pakai seluar slack biasa, 
bukan seluar pregnant. Agak sempit la jugak kat pinggang..!
Maklum la dah nak masuk 5 bulan.
Bila dah sempit ruang tu baru la first time terasa baby dah 
mula 'menendang'...!! Akhirnyaa...!! 
Lama mama tertunggu2 Baby buat side kick tau..! eheheheh

9 sweet comments:

azura samsuddin said...

comelnye dania pakai tudung ... geram je acik tgk ;)

maszmadi said...

baik jerk dania dok kat masjid sambil tunggu mama solat terawih yerk..... bagus

yatie chomeyl said...

aa mmg elok bawak buku semua tu so tht takde la budak2 main lari2 tak tentu arah. good girl dania

*∽ IZAN ∽* said...

Re Azura :
Budak-budak sapa2 pun kalo di pakai kan tudung memang nampak suci & comel je zura.. eheheheh

*∽ IZAN ∽* said...

Re Maszmadi:
Kalo yg gegirl mmg terkawall.. yg boys.. habis basah baju ngan peluh! iskkk

*∽ IZAN ∽* said...

Re Yatie :
betul betull. kena ada umpan.. kalo tak tak dok diam gak tuh uhuhuhu

eelobor said...

melentur buluh biarlah dari rebungnya

Aleyn said...

Comernyer gambar yg 1st tu...suweeettt gitu...

MrS. F!zA said...

wahhh dh lama2 makin syiok tgh hri dh ajak gi teraweh..hihihi tkpelah tk kaco org kan..sng jga dania..

*rindunya side kick dr baby :p