Assalamualaikum..

Dah masuk hari ke-3 sudaa. Ramadhann...
masih seronok terjah Bazaar Ramadhan.. maklum laa setahun sebulan jek uhuhuh.
Sebelum Ramadhan hari tu adik beradik sebelah Abang berkumpul buat 
majlis Yasin & tahlil adik beradik untuk arwah Ibu & Ayah mertua *al-fatihah*
 kat rumah adik ipar ku di PJ.

Sambil2 berkumpul tu buat sekali menu sempoi BBQ & Steamboat.
Masing-masing port luck dari rumah.


Ni yang kitaorg bawak. Daging, ayam, kerang, ikan siakap..
semua dah siap perap.


Petang lepas asar acara bakar membakar bermula huhu


Tukang bakar


Dan bakar lagii


Jangan rentung sudaaa....


QC datang check. Opsss..! besar api tuh.. RENTUNG karangg! ha ha


Tu dia siakap yg dah TERbakarr.. eheheheh


Ayammm BBQ.. nyum nyummm


Appertizer.. chicken finger. aku pun lama dah tak makan..
tu pun tinggal separuh makan panas-panass..! huhu
opss.. gambar dalam frame gambar tuan rumahh.. ehehehhe


Bahan-bahan steamboat dah ready.
Aku ~ tukang bancuh kuah steamboat. Kawww punya..! eheheheh
Bahan2 adik ipar ku sediakan uhuhuhu


Kami & anak2 sedara


Lepas maghrib buat tahlil ringkas 



 anak2 saudara ku.. dah besar semuaa.. uhuhuhu


Selesai  yasin & tahlil... acara mentekedaghah bermula..!
JOM MAKAN...!!


Steamboat panas-panas..!


Ni semua licinnn...!!



Ni sup tulangg.. air tangan kakak ipar ku jua.
Sambal cicah WAJIB ~  kuah sambal asam + kicap


Dania ceria dapat jumpa sepupu sepapatnyaa.. he he


Jemput makan semua...!!
  

Nak makan sempat lagi update FB..! isk isk isk




Tu dia.. hingga menjilat jari..!!


Selesai melicinkan steamboat & BBQ,
sambung pulak acara COLET MENCOLET.
Adik beradik Abang memang suka bila berkumpul 
reramai ni mencolet sana sini.. 
Kebetulan buah mangga depan rumah aku muai pulak tahun ni.
Berbuah lebat.. aku rasa ada la 50 biji kot.. pokoknya kecit jek uhuhu.
Di tambah dengan jambu epal yg adik ipar aku beli di Cameron Highland uhuhuhu.



Sambil tu bleh plak vendor company lama aku keluar kat 
Majalah 3@TV3 pasal klinik terapi lintah dia huhu.



Kenyang sudahh... kul 11 malam kami bertolak balik rumahh.. 
jumpa lagi..!!


14 sweet comments:

eelobor said...

huhuhu....sedap nyerrrr..... tang BBQ yang best sangat2 tuh

*∽ IZAN ∽* said...

Re Eelobor:
Tu la pasall.. kejap jek licin.. uhuhuhuhu!

Hanis MY said...

wow! terliurnya...aiyyo trtiba rasa nk makan kerang wuwuwu...

eT said...

syoknyer kak...meriah tuh...
bbq ngan steamboat yg xtahan tuh...huhu

azura samsuddin said...

bestnyerrr, zura adik badik jauhlah izan ... ipar duai pun jauh mauh ... ermmm nak wat sendirik selain xde feel (ekekek) x pandai pun yer ... terel yer izan wat kuah steamboat, perap BBQ tu .. best besh

MrS. F!zA said...

meriahnya kak..happy family..menu2 semua best! kita mmg suka makan bakar jgk.

Gieyana said...

meriahnya Yang..sure best kan buat BBQ+Steamboat camni..

*∽ IZAN ∽* said...

Re Hanis:
Ha ahh yee.. kat sana susah nak jumpa kerangg..? eheheheh.. cian aawak. nanti kalo balik raya jangan lupa carik okehhh

*∽ IZAN ∽* said...

Re ET:
Itu menu yg paling sempoi eheheheh.
nak prepare tu senang uhuhuh

*∽ IZAN ∽* said...

Re Zura:
Tu laa.. izan pun adik beradik jauh..
ipar duai yang semua hijrah ke KL ni
sebab Mak & Ayah mertua pun dah tak ada.. so adik2 ikut la abang kakak berhijrahh uhuhuhu

*∽ IZAN ∽* said...

Re Mrs Fiza:
Tu la.. sekali sekala memang best!

*∽ IZAN ∽* said...

Re Gieyana:
ahaha.. memang meriahh.. lagi berkumpul adik beradik & anak2 sedara.. uhuhuhu

ieda said...

sedapnyaa dikkk mengelodak perut akak tgk ayam dan ikan BBQ tuu sedapp tuu .. nak2 makan ramai2 kan berselera lahh :))

FIFIEY LYCHEE MARATION said...

bestnyaa.. teliur sgt2 dh ni;) puasa.... huhu....