Assalamualaikum...

Setelah 6 hari berpuasa, semalam baru la sempat mengasap dapur
untk buat juadah berbuka sementelah Abang 
kena pergi ofis pulak ada prob kena settle.

So nye semalam merajin kan diri buat 
NASI AYAM MADU resepi dari K.HanaMemories.
Sebelum ni pun pernah buat nasi ayam tapi tak pernah
pulak catat resepinya.
Balik tu bila Abang tau aku buat Nasi Ayam Madu,
Abang pun request suh buat kerabu mangga yang sedang berbuah2
kat depan rumah nuu..! ada 5 biji mangga muda gak Abang sagat.
Dapat la bagi sket kat jiran yg lalu lalang tengok buah mangga
berbuai2 kat pokok nunn ehehhehehe.

Lepas tu tambah pulak dengan Tauge Celur ala TCRS gituh..!
Okehh zoommmm...! Resepi cam biasa,
leh usha dari 


Nasi Ayam Madu + Kerabu Mangga + Tauge Celur




Kerabu Mangga fresh dari pokok he he


Tauge Celur ada TCRS. Resepi KLIK SINI.

Di sebabkan cara buat tauge ni tersangat sempoi.. pagi tadi
masa sahur pun buat lagi sekali.. celur sekejap je tau kalau nak rangup!


Memang di jamin licin..! ha ha
p/s: Korang berbuka apakah hari ini..?

4 sweet comments:

Hanis MY said...

yummynya...hanis plan nk masak nasi lemak ayam merah je, tapi ada berbuka kat masjid so tatau lg nk berbuka kat mana...

eelobor said...

kerabu mangga pun best woooo (orang cakap ler). tapi saya tak makan... hihihihi

kinna said...

sedapnya!!! br ni sy nk buat gak nasik ayam, sekali turun lmbt, ayam pon dah abes..huhu..sedey

mohamad effazuan said...

kerabu mangga tu mmg x tahan.. huhu