Assalamualaikum..

Tahun ni pun dapat jemputan ke Majlis Berbuka puasa di tempat kerja Abang.
Bila bercakap pasal berbuka Puasa kat sini mesti aku teringat Kambing Goleknyer..!
Ha ha..!! Aku tak le gemar sangatt.. tapi kalau pekena Kambing Golek yang 
di import ke majlis ni tetiap tahun memang terhingin nak makan lah..!
Naseb baik tahun ni pun ada kambing golek.. ! 


Kambing Golek di datang dengan tukang golek nyer sekali.. 
siap serve utk di hidang pada tetamu.


Ada cempedak goreng yang di goreng panas untuk berbuka..!
Buah tangan dari kampung Bos Abang.. BAEK punyer..! he he 


Kaum Ibu yg sibuk buka kedai kopi


Kakitangann yang sibuk menyediakan juadah berbuka


Dania yang tak duk diamm bila jumpa kengkawan


Ahaa...!! ni dia Menu kambing golek yang aku tunggu tunggu..!!
Rasanya sedapp.. dagingnya lembutt.. siap kan kuah cicah & salad.. nyum nyum..!
Seb baik ada dalam menu tahun ni.. kalo tak mau ngencess baby
dalam perut karang..! ha ha


Lagi yang sempat aku sambar... Nasi beryani


Satay

Banyak lagi menu lain, Laksa Penang, Mee rebus, 
ABC, Kuih Muih, cempedak goreng panas-panas,
buah rambutan, teh tarik etc.. tak sempat nak snapp sudahhh lagipun
kat ofis orang.. laen la kalo kat ofis aku .. uhuhu


Last but not least... Black Forest cake..! 


Dania ngan kawan baek.. meratah Kek jekk


 Peace...!! Danish dah tak nampak batang hidung dahh.. 
.berlari kesana kesini bila jumpa geng2. 

Yang best lepas maghrib ada acara bermain mercun..!! ho ho ho...!!
Dum dam dum dam..!! memang meriah laa.. 
Bos Abang supply baek punya.. ahahaha. Sporting sungguh..!

Then lepas Isyak di ikuti Solat Jemaah Isyak & Terawih untuk kaum Bapa. 
Kaum Ibu terpaksa la jaga anak-anak yang dah hampir lupa diri sambil
me'ngeteh' dan perabih makanan hheheheheh


Selesai solat.. potong-potong kek. Anak-anak staff dapat duit raya.. 
start mengemas dah kul 10:30 kitaorang bersuraii....
Sekian majlis berbuka puasa pada tahun ini...

10 sweet comments:

azura samsuddin said...

adussss terliur nengok kambing ... zura suke daging kambing ni izan, mulanya pestaim makan masa g mkem mitivasi form 3 ade lamb chop, sejak2 tu mmg SUKE daging kambing hehehe

lieyalatif said...

uih kambing!!!! peberet lieya tuuu tau ...... mmg no 1 aku ni bab2 kambing wakakakaakak.....

comel baju dania....sweet sgt!

Liz Rohaizat said...

kambing golek mmg best! bulan ramadhan ni, senang. beli kat param je. satu bekas polisterin, harga rm10. siap sos black pepper dan capsicum. sedap betul.

*∽ IZAN ∽* said...

Re Zura :
Tu laa.. izan pun tak le makan semua.. ikut masakan.. kalau kena yg empuk dagingnya memang terBAEK lahh..!

*∽ IZAN ∽* said...

Re Lieya:
Tak sangka nko ni hantu kambing..! ha ha..! alaa.. nko apa yg nko tak makan.. aku rasa batu ngan kayu pun jalan awakakakakak.. opsss.. gurau je.

Baju Dania tu Papanya beli masa gi India lama dahh.. sedar2 dah nak sempit dahh tak pakai2..! tu yg sarungkan jugakk dah tak tengok majlis dah akakakakaka

*∽ IZAN ∽* said...

Re Liz:
Ada ekk..? tak pernah carik plak.. lepas ni kalo teringin belh la usha2 kat Param gakkk

Liz Rohaizat said...

ada kak. dia siap potong time tu juga. jgn beli yg dah dipotong siap2. make sure ada rangka kambing bergolek di situ. tak semua param ada jual. kebetulan param yg saya pegi, ada 2 gerai tawarkan kambing golek.

*∽ IZAN ∽* said...

Re Liz:
Param mana tuh..? tu la .. tak pernah lagi jumpa yg camtuh.. param yang besar2 ada kot kan

MrS. F!zA said...

kak,kita pon suka kambing golek..nyum nyum..sedap kan..tp tulah kolestrol nya tinggi plk..

eelobor said...

semalam pun makan kambing panggang gak.... best