Assalamualaikum...
Selamat hari 1hb Jun ehehhe.
Sekelip mata dah nak masuk setengah tahun dahh..
Cuti sekolah pun dah mula.. korang dah bawak anak jenjalan ke..?
Kitaorang punya plan pun masih blurrr...
Yg pasti 11hb Jun baru nak balik Kampung *dah habis cuti sekolah*
sebab Mak & Abah balik umrah.

Anyway, nak citer...effective hari ni 
management company start implement mana2 kenderaan 
yg nak masuk parking WAJIB ada both parking sticker & Transponder tag.


So ni la rupa Transponder Tag. Means lepas ni Pak guard tak yah la 
nak monitor palang gate tu kalau ada kereta nak masuk..
Tapi aku tak leh letak atas Dashboard ni.. confirm
tak dan sehari bleh hilang di buat main budak2 nih ..


Pagi ni test buh belakang back mirror pun detect. Pak guard duk tepi tu
kalau OK, palang gate naik dia kasi signal  'Thumbs up..' uhuhu.
So terus tampal belakang back mirror tu je. Lebih selamat...


Ni lah rupanya bila dah tampal...

Aku pun baru terpikir, sepatutnya SMART Tag pun letak je
kat area sticker gelap kat atas tuh kan..Ni tak.. buh kat belah bawah2..
pas tu bila parking mana2 risau lak nak tinggal cam tu,
 mesti nak tanggal & nyoroknya penyudahnya kalau lalu TOL
ada possibilit gak  lupa nak letak balik masa lintas
kat SMART Tag detector tuh.. uhuhuhu.

Anyway, seb baik la sekarang gi kerja ofis dah dekat ngan umah,
tak de tol pun.. tak yah pening2 nak top up TnG dahh..
Syukur Alhamdulillah.....

4 sweet comments:

Aleyn said...

Bleh detect ek even letak kat blkang mirror...laki aku letak kat tempat yg biasa org letak Smart Tag tu...Smart tag plak biler nak lalu baru pegang...ekekek...cam2 style....

*∽ IZAN ∽* said...

Re Aleyn:
Aku test pagi tadi leh detect.. ok kot. Ahahahaha.. tu la pasall. kalau nak pegang je smart tag tu tak yah la lekatkan dia nyer holder.. buang karan jekk..akakakakaka!

MrS. F!zA said...

ouh ni mcm smart tag tu la ek?tk pnh lg tgk..hihi canggih!

yatie chomeyl said...

smart TAG patut buat macam ETC kat jepun ni kan kak, baru lah tak bahaya.