Assalamulaikum...
Sambung citer petang tadi .. he he he

Alkisah masa tengah dok syiok melantak Durian tu Abang duk cakap
"Mama tak perasan ker kat TV tuh..?"
Aku yg tengah melayan durian penuh nikmatt.. tengok 
kat TV citer TITANIC baru nak start..
"Apa.. apa yang lainnyer.. tengah tengok cerita TITANIC la ni"
Abang : "Abang dah TERJEBAK dah ni.."
Aku : "Aaaa.. terjebak...? ala terjebak apa pulak dahh.. 
jangan la citer bab2 terjebak. Suspen laa.." 

Dalam kepala cepat je pikir samada terjebak masuk MLM ke
Skim cepat kaya kerr..iskk mintak la dijauh kan uhuhuhuhuh
Abang "Mama tengok la betul2"
Aiskkk.. jenuh aku tenung TV tuh.. lama baru perasan ada logo STAR MOVIE HD..!!
Ahahaha..! Cam ne leh TERJEBAK ni Cik Abang oii...!
Baru je kata ada budak ofis yg langgan Unify ber-meg-meg punya laju..
offer nak tengok movie apa je cakap.. leh tolong download.
Setakat ni kitaorg ambik Family package + 3 mini  + Sports + Byond.
Tu pun dah nak RM100.


Abang citer Astro call, offer package RM125 yg tak akan naik selama-lamanya
selagi kitaorang masih melanggan Astro..! 
Di tambah dengan HBO, Movie & Mustika!
Kalau tengok Ilustrasi kat atas normal price nye RM170..!
Save sampai RM45... amboii baekk punya offer tengah 
orang panas & parlimen sibuk duk usul pecah monopoli Astro gara2
Astro nak naik kan harga..! Uhuhuhu
 Lepas Abang kata YA, dalam masa sejam terus 
activate dah channel2 baru tuh.. amboiiiiiiii baekk punya serviceee!

Dan Abang terjebak sudahhhhhhhhh!!!
Jenuh la lepas ni nak berebut TV ngan anak plak wehh...
Mak ayah nak layan Movie, anak nak layan kartun...!
 Rugi la kalau dah bayor tak tengok..! isk isk isk
Channel2 AXN, LifeInpired, Food channell and bla bla bla tu pun 
tak terkejar nak tengokk.. tambah plak channel baruu..
Sunguh sunguhh TERJEBAKK!!

Nota kaki : Leh la tengok Final rancangan Maharaja Lawak kat 
Mustika malam ni.. nape lah Abang tak terjebak awal sket lagii.. hik hik hik! 
*tanduk keluar sudaaa*

9 sweet comments:

eda_ej said...

sonok la tengok tv ari2 cam ni.. agak2 sempat ke nengok sume cite tu?? huhuhu..

*∽ IZAN ∽* said...

Re eda:
Confirm tak sempat uhuhuhu. Sehari ada berapa jam je kat umah punn... tolak masa kena tutup TV time si Danish susah nak siapkan homework mata dok terpaku kat TV uhuhuhu

Aleyn said...

Aku time tgk TV kol 10pm ke atas jer..baik atas baik bawah....dua2 dah kena concour dek anak2..nak tgk buletin utama pun x dpt.....rasanyer tak yah kot tambah package....package extra yg tambah 9.90 sebulan (tak ingat apa nama) ni pun rasa cam nak cancel jer.....citer hampeh

*∽ IZAN ∽* said...

Re Aleyn:
Ahaahhaha.. tau tak pe. Kitaorg buletin masih ada can lagi nak tengok.. kena ada 'teknik' ekekekek. yg lain2 tu naseb laa... uhuhuhu. Tu yg di katakan terjebak tu. Dulu pikir same cam nko gakk.. subscribe bebanyak pun bukan semepat tengok pun uhuhuhu.

Yg Movie ni so far kalau kena yg derang pun nak tengok ok laa cth Avatar.. masa tengok titanic pun membebel masing2 naper citer tu tak habis2 ekekekkeek

eelobor said...

beginilah apabila mereka menguasai secara monopoli.... sudah boleh berfikir untuk cari alternatif lain

azura samsuddin said...

astronye service bab2 pakej ni mmg cepat n mantap .. ckp je mmg kejap je dah boleh activated he3

*∽ IZAN ∽* said...

Re Eelobor :
nak wat camne.. ALhijrah pun dah masuk Astro.. isk isk isk

*∽ IZAN ∽* said...

Re Azura :
tu la pasal.. part nah suh org tambah bayo cepat service nyeh eheheheh

fazlynn said...

kak, x mau join ke kempen say no to astro http://mynewshub.my/bm/2011/06/27/jangan-bayar-bil-astro-3-bulan/??