Assalamualaikum..
Selamat berhujung minggu semua. Aku hari ni pun melepak kat rumah je, keboringan...
Abang sedang 'bersukaria' ber'staff' day *bukan family day* 
kat Medan Indonesia sejak semalam.
Dengarnya hari ni berjalan-jalan ke Danau toba. Esok malam baru balik... isk isk isk.
Tak pe lah bagi can kat Abang berjauh-jauhan.. rindu rinduan huhu.
Seb baik bulan depan Abang akan bawa kami sekeluarga jalan2 ke Bandung plak,
kalau tak memang buat mode sedih mulut masam sampai cecah bawah dagu ehehehehehe.

Godek-godeh facebook hari ni tengok update dari x-photographer kitaorg, Min@PrettyPektures.
Kitaorg pernah engage dengan Min & Co masa 
Outdoor photoshoot sempena 5th Anniversarry tahun 2009.


Ini status dari Azmin, Principal Photographer dari PrettyPeektures : 


Dan ni pulak entry dari Oh Bulan tentang komen Chef Wan :




Gambar Nikah Serina anak chef wan di cilok dari Preety Peektures.

Memang panas..! Uhuhuhuhu..! So far sepanjang aku menggunakan perkhidmatan
Mr Min & Co OK je. Dari segi kualiti dan kreativity gambar memang aku suker gilerr..
Orangnya pun sangat friendly termasuk team derang
dan sangat boleh di bawa berunding. 

Masa sessi photoshoot ada 2 org photographer lain sekali utk back up camera
dan lighting. Masa tu siap Min boleh nak tergolek dalam kolam 
semata-mata nak ambik angle paling terbaek utk client.

Ada satu gambar yg dia pusing 360% keliling kitaorang utk shoot.
Dan antara hasilnya seperti di bawah.. ehehehehe.


3 minggu lepas shooting session kitaorg dah dapat preview CD
dari semua kamera means yg dah resize tapi masih raw - non editable.
Dalam pada tu derang hantar design album untuk printing
walaupun tak aku nafikan album memang ambil masa nak siap
di sebabkan waktu tu kebetulan wife dia early pregnancy Mr Min 2nd Junior
dan morning sickness yg sangat teruk sampai warded tambah pulak
 tak lama tu Mr Min pulak warded operate tonsil tak silap uhuhuhu.

Apapun selain dari tu service memang sangat friendly. 
Waktu shooting memang dia ajar nak wat camne.. tak yah 
nak posing pun.. buat je natural pastu pandai2 la derang 
shoot & cari angel sendiri uhuhuhuhu. Memang gambar2 tu nampak life jekk


Antara gambar2 yg mencuri perhatian aku









Dan ikut sejarahnya, antara penggerak awal aku berkenan engage dgn 
PrettyPeektures bila tengok gambar kat bawah yg pernah
di shoot sekitar tahun 2008 uhuhuhu.. nampak sweet sangat!


Boleh terjah rangkaian laman web mereka di :

Apapun buat Min @ Preety Peektures team, semoga tabah menghadapi 
segala ujian.. pasti ada hikmah di sebalik setiap yang berlaku okeh!

6 sweet comments:

eelobor said...

perghhhh.....lawooooo nyer gambar dia. hihihihiih

*∽ IZAN ∽* said...

Re Eelobor : Uhuhuhuhu... ma kaseh. kalau amek gambar sendiri jawabnya I guna kamera Henpon je laa.. ekekekekke

ezan said...

bile nak g bandung?? anyway my name Ezan jugak :)
terjumpe blong you melalui tadika KRISTA..mase tgh sibuk2 carik sekolah n day care utk anak2.. terus follow blog u dlm senyap.. hehehe :)
oh i pun nak g bandung next mth.. tu yg tanye tu...

*∽ IZAN ∽* said...

RE Ezan:
tengah bulan depan InsyaAllah..! Entah2 satu flight plak nanti. kalau jumpa tegur je la yekk. Nama pun Ezan yekk.. duk area mana yekk, dekat2 sini jugak kah? ada can jumpa nanti kalau ada gathering budak2 nih he he

ezan said...

saya pegi 19-21 july..
insyaAllah saya akan tegur.. anyway saya baru dpt tau awak keje HP.. husband say pun kat HP...what a small world..
i duduk keramat.. will move tu nusaputra insyaAllah next year.. :)

ooh dxanna said...

Salam kak.

Im hiring pretty peektures as my wedding Op and Ov insyaAllah this dec.

And i just booking tanpa rujuk to anyone sbb I suka hasil kerja dia,cara die entertain saya,and harga dia pun not bad. Good things comes with the price.

Balik tu,when i told my friends,ramai yg kata better jgn hired org yg pernah shoot artis bla bla and terus i feel like sooooo scaredddddd.

Try google bad review abput prettypeektures tapi tak jumpe. And your blog isn he only blog yg buat I tenang. Any positive words kak supaya tenang and lega hati.

Thanks.