Assalamualaikum....

Dah hari Jumaat.. yeayyy!!! Esok Sabtu & Ahad.. bestnyer dapat
melepekk kat rumah  uhuhuhuhu. Tapi weekend ni kena jadi projek.
Moralnya kerja sambil melepekk uhuhuhu.

Semalam balik kerja ambik Dania lalu gerai jual Durian. Dania terus la merengek2
nak Durian.. " Dania nak makan Duriann.. Dania LAPAR..!"
Amboii.. baek punya statement mintak belas kasihan suh belikan durian.
Dah la terlajak sudah, tak jauh tu ada sekolah pulak. Kebetulan tengah sibuk
parent jemput anak balik sekolah terpaksa lah aku pusing jauh sket nak ke kedai 
durian tadi. 

Ada 2 biji RM10. OK kottt.. aku cakap kat Pakcik tu, pilih lah 
yang terbaik antara yang TERBAEK.. Pantas Pak cik tu kepak sebijik, tunjuk kat aku isinya
terus masukkan dalam plastik! Aikkk...!! Aku tak sempat nak check lagi..!
Aku pun terus cakap "Pakcik.. saya tak cakap pun saya nak yang itu "
Bila aku suh dia keluarkan balik tengok bawah nya dah pecah, dah masuk angin dan 
masam pun. Aku cakap la... 'Dah tak boleh makan ni..'
Terus Pakcik tu keluarkan. Pilih yang lain pulak.. di kepak tengok macam ada 'orang' kat dalam.
Pun aku tak setuju.. uhuhuhuhu. Last2 aku pilih sendiri.. yg penting elok lagi atas bawah tak de pecah.
Lepas pilih dapat la 2 biji yg puas hati. Isi putih, nipis dan isi oren agak tebal. Ok la tuu..
cuba bleh rasa lain2 jenis.


Sampai rumah  Dania pun dah tak sabar suh bukak kan kulit durian tuh.. uhuhuhu.
Bila buka isinya Alhamdulillah... 2-2 elok dan sedap di makan. Puas hati!
Dania lah paling happy..!! Aku pun sedar tak sedar 6 ulas gak bantaii.!
Lupa sudah dalam perut ada baby.. orang kata pregnant tak elok makan durian 
banyak2.. takut panas..! Betul ke ekk..?

Isinya elok & sedapp..! yummm! 

Dania yang paling ceria.. makan sampai comot-comot!

 Seingat aku masa Danish dulu hujung2 nak bersalin tu ada makan Durian.
Sekali Danish keluar mak aii.. teruk ruamnya satu badan..! 2 mingggu baru hilang..
sampai nak menangis aku tengok.. dah la anak sulung uhuhuhuhu.
 Tapi tak tau ada kaitan ke takk.. masa Dania aku jaga2 gak bab
makan Durian nihh.. tapi kali ni dah depan mata.. tak mampu nak tolakk! uhuhuhu


Khusyukkk....!

Tu dia masing-masing tekun menghadap Durian .. uhuhuhu


Sehingga menjilat jari..! habis seluar di kesatnya ngan Durian..
anak dara ku sorang nih. isk isk isk..!


PREGGY NOTE: Teringat masa mula try to conceive few months back.
Masa tu dah lewat tapi belum test pregnant. Kakak ipar pelawa ke rumah
menghadap durian yg berbakul2 di borong selori dari kampung utk di jual 
kat sini.. durian berlonggok depan mata nihh.. tapi malu2 kucing je makan seulas dua 
buat lepas syarat.. dalam hati tuhan je yg tau betapa menggelupur nak pulun durian2 tuh ..!

4 sweet comments:

eda_ej said...

tak pe mkn je.. jgn byk2 udah le.. mengelejat budak dalam perot tu kang.. hehhehh..

Hanis MY said...

oo peknen takleh makan durian eh...

comelnya dania, geram tgk dia excited nk makan durian tu hehe...

*∽ IZAN ∽* said...

Re Eda:
Boleh ekk.. ahaaa.. rasa serik bila lepas pulun durian tak hingat baby keluar kena ruam terukk uhuhuhu

*∽ IZAN ∽* said...

Re Hanis :
Tak tau la boleh ke takk.. hehehe. Saje je buat statement sendiri uhuhuhu.