Assalamualaikum...

camne hujung minggu korang...?
Hari ni aku ade tournament bowling kat Sunway. Main 3 gamee...
result cam hampesss..letih letihhh.. hehe.
Apapun kehadiran aku saje je nak memeriahkan majlis.
Anyway dah la PC kat umah HDD kong plak malam semalamm.. isk isk isk.
Tengok condition memang hardware problem.. siap berbunyi lagii.
Esok kena ikhtiar cari HDD baru.. nak format PC lagii aduhaiii.
Ada gak la gambar2 dalam tu memang tak dapat nak di selamatkan. Sekarang ni pikir
harus upload gambar kat blog.. selagi google tak down InsyaAllah ada la
gambar2 kenangan tu untuk tatapan dimasa2 akan datang.
Back up dalam HDD pun leh kong gakk isk isk isk.

Anyway, semalam gi kerja ada terdengar iklan kat radio pasal DOORSTEP.COM.MY
Ahaaaa.. ni nak share konsep doostep yang agak menarik ni especially
utk para suri rumah yang susah nak bergerak especially kalau ada baby ke etc.
Dengan DOORSTEP ni kita boleh order barang-barang runcit
online je. Dihantar terus ke pintu rumah pulak tuh...!!


Dengan minimum order RM50, kalau order pagi barang akan di hantar
pada hari yang sama.. kalau dah masuk kul 11:00 pagi akan di hantar
pada keesokan harinya. Slot masa penghantaran boleh di pilih.



Barang-barang kering macam bawang ke ikan bilis pun boleh order..!


Rempah ratuss


Buah-buahann..

sebenarnya banyak lagi... kosmetik, barang rumah, barang keperluan peribadi
dan macam-macam lagi boleh di order online melalui


Memang kehidupan lebih mudah dengan ICT kalau pandai
di manfaatkan..! Baguskan..!!

8 sweet comments:

Mama Zharfan said...

thanks for sharing

me singgah click HB

nak menang purse clarks ori? jom vote!

eelobor said...

selalunya kalau follow wife gi beli barang dapur mesti lama. sebab mesti di pilih & di tilik satu persatu terutama mcm barangan perishable

Aleyn said...

Wah...baru ni...aku dah siap simpan dalam favourite dah....thanks for sharing Zan...

Ps : Cam biasa, aku dah klik ko nyer Nuff n HB, jom klik2 kay

*∽ IZAN ∽* said...

Re Mama Zharfan :
no sweat dear ;)

*∽ IZAN ∽* said...

Re Eelobor :
Elok la tu.. teliti namanya.
pas ni kasi PC je shopping online hehe

*∽ IZAN ∽* said...

Re Aleyn :
Tu lahh.. baru ni. menarik gak kot2 masa dalam pantang tak leh nak kuar rumah beli barang. order je huhu

ambrynaa said...

Aku pun selalu dgr iklan ni tapi belum seru lagi nak nengok.. Almaklum ler aku duk hulu.. Ekeke.. Mesti delivery x sampai punyerrr...

Ahmad Zaki said...

Assalamualaikum...

Selamat hari raya Aidilfitri...

Laman web tu dah tak dapat diakses pada masa ni.... agaknya mereka dah tak beroperasi lagi... mungkin kurang sambutan dengan kaedah pembelian barangan runcit secara atas talian.

Orang ramai masih lagi suka berjalan ke kedai dan memegang serta memilih sendiri barangan yang ingin dibeli. Orang ramai masih suka beli barang sambil bersosial (bersembang, jalan-jalan tengok pemandangan).