Assalamualaikum..
Yah yah yahh.. cuti sekolah sudah pun bermula..!! Yeaaahaaaaaaa..!!
Cewah cewah aku lak excited lebeyyy he he.
Anyway cuti sekolah kami kali ni di mulakan dengan REUNION geng2 hostel
zaman sekolah menengah,
lebih specific lagi reunion ASBTAR batch 90~94..!
Kali terakhir kitaorg melawat ASBTAR masa anniversarry ke-4, 2008.
Ada kira-kira 18 family join reunion kali nih.
Paling excited bila dapat jumpa member2 lama yang dah berbelas2 tahun tak jumpa..!
Alhamduillahh... semuanya macam tak berubah walaupun dah beranak pinak! ha ha
Kalau sembang gaya cerita tu mantain jee.. aahahahaha.


Di sebenarnya gambar hari ke-2 dengan banner reunion tuh.
Aceli both aku & Abang adalah ex-ASBTARIAN.
Tapi tak bercinta pun masa jadi warga ASBTAR.. ha ha.
Bercinta lepas aku balik Mesia for good setelah 7 tahun 'terpisah' huhu.

Berkat usaha geng2 yang duk Kuantan & CH, terlaksana jugak reunion kali ni.
Memang teruja bila dapat jumpa balik member2 lama.
Sebenarnya masa reunion ramai yg bawak DSLR so gambar beramai2 nanti tunggu
ehsan diaorang upload laa.. kitaorg ni harap kamera HP so
gambar2 kat sini byk gambar kitaorang jekk he he.

Kami menginap di Balok Seaview Resort.
Ni gambar2 1st day depan bilik chalet.

Danish & Dania yg riang ceria dah dah becok request
nak terjun pool kat depan bilik tu je.

Check in bilik.

Ahaa.. tu diaaaa

Anak-anak peserta reunion.

Para bapa

Main activity 'sembang' sampai lupa anak..! ha ha.
Dari petang, bawak ke dinner + karaoke,
bawak ke esok hari.. sembang tak putus yg peliknya
tak puas-puas ! ha ha.
Maklumla banyak nak update database yang dah berbelas2 tahun
di  hibernate..! hik hik

2nd day nak balik

Antara kaum ibu.

Ni antara member baik satu sekolah yg dah 17 tahun tak jumpa..!
Yart  balik awal so tak sempat bergambar beramai2.
2nd day tu kitaorng pergi jengah ASBTAR yang dah di bangunkan semula.
Memang nostalgic!
Lepas lunch sesama kitaorg bersuraii.
Memang seronok sangat-sangatt.. Abang pun dapat jumpa geng2 lama,
diaorang lagi laa malam tu habis berkaraoke siap bertour ke bandar flash back old memories.
Aku pun ramai gak dapat jumpa geng2 lama..
baru sedar rindu kat diaorang gak rupanya huhu.

Sebelum balik WAJIB cari satar..! Kitaorng singgah kat KEDAI MOK NAA kat
Tg Lumpur. Lama gak kena queue ! semua org order RM5 - RM10.

Ni rupa satar yg belum di bakar. RM1 = 4 ketul.

Sabar menanti.. yang dah masak RM1 = 3 ketul.
Memang marvellous..!

Sempat singgah Teluk Cempedak, beli kopok lekor.
pusing-pusing terus balik rumah.

Tak sabar tunggu upload gambar2 dari DSLR geng2 lain.
Seronok dan happy sangat dapat jumpa diarorang.. tobat tak puas bersembang..! ha ha
InsyaAllah kalau ada peluang lagi next time
boleh buat lagi di zon tengah plak ..peace..!

3 sweet comments:

☆ lieya latif ☆ said...

aku dpt bygkan kemeriahannye izan.....rajin korang buat reunion....sekolah aku ade gak buat ari tu, tapi aku tak pegi pun...buat jauh beno...lagi pun aku dah dekat2 due kan...baye plak nak gi jalan jauh2....

ape2 pun anak2 ko laa hepi....dpt cuti2 sekali kan....

wei aku terliur tgk satar tu....pes time aku kenal satar mase gi kursus induksi kat kemaman..sekali masuk mulut...terus jatuh cinta koooo!!

bonda dadif aka akish said...

halaaaamak...reunion skool la..best!!!

atiqahhanani said...

salam kak, sy nak tnya la.. balok seaview ni mmg betul2 tepi laut ker? klo sy nak buat company trip kat sini akk rasa sesuai tak?