Assalamualaikum..
Hari Isnin lepas aku & Abang ambik cuti balik dari program Reunion x-Asbtarian
kat Kuantan. Ahad tu pun malam baru sampai.. masing-masing kepenatann..
penat bergosipp setelah berbelas tahun tak jumpa! ha ha

So Hari Isnin tu kitaorg ambik cuti sambil nak settlekan Check out bibik
kat Imegresen Putrajaya. Tengahari baru settle, terus gi Alamanda
alang-alang dah duduk dekat situ.


Sampai Alamanda terus queue kat GSC.. apa lagi kalau tak
Hikayat Merong Mahawangsa yang dah cecah jualan tiket RM2.2 juta
pada hari ke-4..! Aha.. Abang memang dah berjanji nak ajak aku gi tengok movie ni.
tiket aku & Abang pun termasuk dalam figure 2.2 juta tuh okeh!hehe


Masa berbaris tu waktu terawal tontonan 2:15 petang. Tu pun dah keluar kaler
kuning lip lap lip lap menandakan tiket dah tinggal paras hidung. Adusss...!
Aku dalam hati cakap jangan la orang lain beli tiket HMM kul 2:15ptg tu..
orang belakang plak dengar dia bercakap ngan member dia..
'tolong la jangan merah *sold out*'' ha ha
Masing-masing suspen nak sampai kaunter.
Seb baik ada rezeki kitaorang beli 2 tiket huhu.


Sambil tunggu waktu tayangan, Abang ajak lunch kat Jonny's...!
Waaa weeeeeeeeeeee!! gumbiranya dlm hatii.. kecil tapak tangann,
seperiuk steamboat  perutku tadahkan! he he


Order guava sour sop

sedang bersteamboat

kuah cecah yg sedapp


Abangg.. he he. Ma kaseh belanja.. muahh muahhh!!

Pencuci mulut ~ banana split..!

Kul 2:15 ptg kami dah terpacak dalam panggung.
Aha.. kalau korang berminat nak menonton HMM silalah layari
Sejarah Merong Mahawangsa yang berkait rapat dengan pembentukan
negeri Kedah.

dan ini pula dari Sastera Rakyat Negeri Kedah



Yang paling mengujakan watak Merong Mahawangsa yang
dilakonkan oleh

OFFICIAL SITE

kacukan English(UK) & Malay.

Merong Mahawangsa lakonan mantap Stephen Rahman



Antara watak penting, Admiral China & Putera Raja Rom, Marcus.
Filem ini di lakon kan dalam bahasa Inggeris dan Bahasa Melayu lama.
Merong telah di upah untuk menjaga Marcus demi meneruskan perkahwinan
Putera Raja Rom itu dengan Tuanku Puteri dari China di semenanjung emas.
Malangnya mereka telah di serang oleh puak Lanun Geruda yang kejam.
Pertembungan antara mereka tampak ngeri melibatkan pertumpahan darah
dan filem ini telah di klasifikasikan sebagai PG18. 


Dapatkah Putera Raja Rom & Puteri Kerajaan China di satukan..?
Berjayakan Merong menumpaskan puak lanun Geruda yang kejam..?
WAJIBlah anda-anda sekelian saksikan tayang filem 2 jam ini di panggung berdekatan..!
2 jam penuh dengan aksi dan jalan cerita yang padat..!

Atau nak tiket FREE..?
Layari *klik banner*


Due date 18th Mar 11. So hurry!!!

9 sweet comments:

˙·٠•●♥ Cik Puan Mimi ♥●•٠·˙ said...

Ahad lepas mimi ingat nak tgk movie ni kat wangsa walk . .Sekali tu semua sold out. Dari kul 5.30 ptg sampai 9.00mlm... Yg ada kul 11.30 mlm.. Tak kuasa lak nak menuggu. So mimi plan nak gi hujung minggu ni plak.

Mimi kalau gi johnny's mmg suka sgt banana split.. Sedap lain mcm. Hahaha padahal sama jer kan kat mana2 pun

ieda said...

memang best cite nie .. ramai yg review sedap .. standard filem2 boxoffice hollywood .. penataan seni pun nampak gah dan cantik ..

waa sib baik akak dah joint banner ekekkek :) harap2 ada luck lah yer ..

Aleyn said...

Pergghh...antara yg terawal nonton ni....best ek....aku tunggu tiket free ko jer lah....hehhee..

☆ lieya latif ☆ said...

wah ....kire dah tgk laa cite ni yeak ko izan...aku ni dah ari tu nyaris2 nak bookign online dah...tapi aku terpikir mia mija ni sure boring.....bukan die jek boring...aku pun sure boring...laki aku jek beriya2 nak tgk...last2 tak jadi booking muwahahahaah...tgu cd ar heheeheh....

pergh...johnys mmg terbaek laaa...aku suke sos die...sodap wei!!

*∽ IZAN ∽* said...

Re Mimi :
Tak pee... sempat lagii. memang better beli online laaa kalau tak jenuh queue wehhh

*∽ IZAN ∽* said...

Ieda :
Memang wajib tengokk!! best tengok kesah2 hikayat di filemkan semula dengan CGI dan penataan yang cukup baek!!

*∽ IZAN ∽* said...

Aleyn:
Alaaa.. hubby nko kerja cyber Jumaat tu nanti ajak le lari2 ke Alamanda lepas kerja he he

*∽ IZAN ∽* said...

RE Lieya :
Utk budak2 macam tak berapa sesuwai.. agak ganaz gakkk. Gi dating ngan cik Abang sesuai sangat lahhh he he.
Takpe.. minggu depan dah masuk ASTRO first kot.

deela~ said...

kak izan jom join contest =)