Assalamualaikum....

Ahaaaa.. semalam ada buat entry Lucky Draw. Senang jee nak join..
korang dah join belum..? Yang belum leh KLIK sini okehh!!


Anyway nak udpate aktivity weekend lepas. Pergi ke Taman Tasik Cyberjaya. Baru aku tau ada taman rekreasi siap ngan playground ngan budak2 kat sini. Kalau tak kitaorang rajin pergi ke 
Taman Rekreasi Bukit Jalil nuu....!!!!


Danish yang terlebih excited

Bulan lepas bawak ex-ofis mate yg duk setaman dia kata ada taman rekreasi bertasik gak kat sini.. tu yang terus kitaorang terjah tuh. Anyway ni 2nd time datang. Tengahari tu Dania memang dah merengek2 ajak gi jalan. petang tu lepas asar kitaorg dah ready dah nak kuar rumah. 1st pergi tu dah lewatt tak puas diaorang main so kali ni pergi awal skett huhu. Kali ni pergi bawak beskal diaorang.


TAPI..!! Sebaik keluar, tak sempat lagi keluar taman tengok hujan rintik-rintik sudah..!!! Tak lama tu makin lebatt..!!ohohohoho.. sian tengok Dania pun ikut mendung cam awan. Tapi perjalanan di teruskan.. sampai TTC tunggu jap gerimis still tak berenti.. last-last Abang ajak gi kedai Mamak ..! HA HA



Apa tah Papa cakap kat Danish


Tengah tunggu order sampai.. teh tarik satuuu..!!


Danish.. kalau bab makan memang sengehhh laaaa...!


Danish makan roti telur sorang licinn!!


Aku & Abang share makan Nan Cheese 

So melepak la kat kedai mamak sambil tunggu hujan berenti. Nak balik tak mungkin la
sebab budak2 pun dah excited angkut basikal masuk keta huhu. So selepas pekena teh tarik & roti nan... hujan pun reda... nasib baik. Terus la kitaorang pergi balik TTC. 
Kali ni diaorg excited berbasikal pulak.



Dania peaceee...!!!
Ahaaaa.. seb baik hujan reda. Ada rezeki diaorang nak main kat taman hari ni.



Tak ramai sangat orang hari ni sebab hujan.. kalau tak kat belakang tu 
pun ada seat utk piknik



Nampak tak jambatan tu..? orang2 duk berkumpul kasi makan ikan


Kat side kiri plak ada playground yang besarr.. memang puas la budak-budak ni main!


Aku & Abang..? main badminton kat tepi.. 
sape menang..? mesti la aku...!!! He he he.. *dalam mimpi laaa*


Ni area untuk kids < 4 years. Rendah sket. Risau aku tengok Danish sibuk main beskal kat area tu.


Dania main taman

Mamanya pun nak interframe he he he


Jap lagi.... ada plak orang jual eskremmm.... aisehmennnn. Dah la baru lepas hujan sejuk2 ni..


Dania kalau dah dapat eskremm.. tak ingat benda lain dahhh


Aku beli 2, Danish & Dania.. bagi RM5 dia pulang RM4.
Aku tanya balik.. eh betul ke baki ni..? Betul kak katanya,
Berapa satu? 50 sen..! terkejut aku.. ada lagi eskrem 50 senn...huhu.
tapi penjual tu rasanya Indon kot.


Penyudahnya bukan main tamann.. riadah makan ! Tadi kedai mamak, ni eskrem plak! isk isk


Hari pun dah makin gelapp.. ajak budak2 balik.. otw tu ada tempat excersice plak


Masing-masing cuba skill masing-masing


Yah Danish yok yok o jugakk ha ha



OK .. dah petanggg jom balikkk.. BEST jugak tempat ni..
dekat je pun dengna rumah. Lain kali boleh datang lagii..!!

5 sweet comments:

~~@lyci@~~ said...

ohhh.. bole dikatakan tiap2 minggu kalau xde hal akan ke sini... sbb bwk anak main + tgk fish.. pastu nk mkn roti aiskrim hehe..

salam perkenalan dr alycia..

☆ lieya latif ☆ said...

wah lepas kumpul lemak kat mamak, pi riadah plak yeak...i likeeeeeeeeeeeeeee....he he he....tu laa aku pun skrnag ni izan petang2 angkut basikal bwk pi taman layan miamija mengayuh koooo.....tang ujan petang2 tu laa selalu mengkensel plan kiteorg heheheeheheh......

ye laa aku pun tekejut harga aiskrim tu..biase singgit tu....

*∽ IZAN ∽* said...

Re Alycia:
Salam kenal..!! selalu gi sane ekk..! esok-esok kalau terserempak tegur-tegur la yekk!!

eelobor said...

itu ari ada pegi gak, tapi singgah kejap jer dan terus ke Pullman Putrajaya Lakeside

*∽ IZAN ∽* said...

Re Lieya :
Tu laa.. best gak riadah kat tempat2 camni..bukak-budak happy parent pun leh ikut riadah sekali.. tapi kadang2 tapau makanan goreng2.. anak2 main playground, bapak gi jogging.. last2 maknya dok mengunyah sihatkan badann ha ha ha