salammm...
Ahaaaa... ni update cuti cuti balik kampung sempena cuti Maulud yang lepas he he.
So dah terlanjur balik cuti aku pun ajak la family gi makan-makan & jalan jalan.
My SIL yang proposekan tempat ni.. Bujang Boat FireFly.
So hari Ahad petang lepas Asar tu aku, family Abang aku & Mak n Abah pun pergi la Sg Lebam...

Ni jambatan nak ke restoran terapung

Ada 2 'bangunan' restoran terapung ni. Satu untuk memancing dan ada karaoke dan satu lagi .
2-2 pun terapunnngggggGgggggGgggg.. he he


Dania sempat 'peace' ngan Pak Ngah atas sampan

Dah order menu.. sambil tunggu diaorang masak naik atas bot tuhh


Dania & sepupu2nya tengok ikan-ikan dalam baldi yang berjaya di pancing
oleh mak cik sebelah tuh huhu

OK.. posing lagi.. he he

Dan lagii...


Pukul 6 gitu dah siap dah lauk 'Dinner'... he he he.

 Siakap 3 rasa


Udang goreng butter. Ada sotong goreng tepung jugakkk.. tak sempat snap

 Ketam chili & sayur chap cai. Ketam ni menu yang paling BEST!!

Tomyam kun


Yah yahh.. jemput makan..! tengok la Danish ngan Mamanyaa.. sampai terpejam2
tunjuk peaceee ha ha ha


Masing-masing tengah kusyuk menikmati juadah


Sekelip mata je licinn..!! ha ha!

Macam-macam article yg tersiar di akhbar di tampal kat sini

Lepas makan.. Abah siap sembang-sembang ngan toke kedaii.
Maklumla orang sekampung. Kat depannya tu kolam ternak ikan, udang bagaiii.


Ni yang paling besttt.. lepak-lepak tepi sungai paya bakau kat atas restoran terapung.
Budak-budak kenit ni pau aiskrim plakk he he. Sambil tu solat maghrib.
Ada surau dan bilik untuk di sewa. RM 60 satu malam & 2 breakfast.
Fuhhh... Memanggg bestttt permandangan dan suasana kat sini...!

Malam dah menjelmaa... dah pakai jaket keselamatan masing-masinnggg

Aku sefamily... bersedia untuk bertolak tengok KELIP KELIP...!!

Okehh... tengok kelip-kelip@Firefly tu tak de la gambar sebab lampu boat tu di tutup.. kasi gelappp.
Baru la leh nampak kunang-kunang yang terbang di sepanjang sungai bakau tuh.
Siap dapat tangkap sekor dua yang terbang dekat tepi-tepi bot.
Excited habis budak-budak nihhh..!
Memang seronok sesangattt...!

Sekian la aktiviti beriadah & dinner di Bujang Boat & Firefly,
Sungai Lebam bersama ahli keluarga ku.
Berminatt nak bersantai-santai petang-petanngg or malam-malam..? moh la ke sini!
Petang-petang tu ada satay jugakk.. leh karaoke lagi satu lagu RM1.. of course
ramai gak yang datang memancing dan boleh sewa boat kat sini..!

Berminat leh layari : Bujang Boat FireFly

12 sweet comments:

wahida said...

wowo, bestnya tgk pemandangan kat hutan paya bakau tu...syahdu je...
butter prawn tu nampak best la...

*∽ IZAN ∽* said...

tu laaa.. suasana kat situ memang bestt.. tenang..nyamannn..
udang butter prawn tu tak tau la version mana ha ha

azura samsuddin said...

menerujakan jer... makan pastu boleh lepak2 rileks situ pastu tgk kelip2 beshhh

eelobor said...

wah....makan sakan nampaknya...

MrS. F!zA said...

weeeee makan besar ni.. meriah kalo ramai2 camtu

Ummi Eisya said...

syokkan makan reramai ni..jadi berselera nak makan..

☆ lieya latif ☆ said...

bestnye izaaaaaaaaaaaaaaaaannnn....teruja aku wei....lagi2 tgk kelip2 tu....subhanallah ciptaan Allah....anak2 aku sure suke nie...

*∽ IZAN ∽* said...

Re Azura: Ahahhaaaa..
tu l.. baek punya plann.. dari petang sampai malam melepak kat situ hehehe

*∽ IZAN ∽* said...

RE Eelobor & Ms Fiza :
Tu la.. sekali sekalaaa kumpul reramai. makan besar skett..ehehehe

*∽ IZAN ∽* said...

Re Ummie Eisya :
Betul tu.. macam gak budak2.. kalau makan ramai2 ngan sepupu2 semua baru la berebut2 nak habis kan ahahaha

*∽ IZAN ∽* said...

Re Lieya :

Wehh.... nko kat orang johorrr.
Esok2 kalau sesat gi DESARU ke leh singgah sini.. on the way je tuhhh! he he

NurDarleena Dzulkiflie said...

leh tau x address nk g tmpt kunang2 tue.. mcm best je tgk.. nk gak mrasa g sne... hihi... tlg erk... =)