Baru-baru ni terselak pulak album-album lama yang diletakkan dirak2 buku sebelah pintu bilik. Teringat plak keriangan zaman muda-muda *sekarang ni pun masih muda he he* ..
time further study memang saiko *bestt* gilerrr..
tak perlu nak menanggung stress orang bekerja macam sekarangg...
study study study - part time - travel.....
study study study - part time - travel.....

Memang tak akan berulang masa-masa macam ni yang boleh cuma di kenangg...
Dulu memang suka jelajah Hard Rock Cafe.. mana pelusuk pun sanggup pergi semata-mata nak beli mechandise & T-shirt dia.. pernah sekali 2 je pun makan kat situ yang penting dapat beli mechandise yang original.
Seronok buat koleksi..

Dekat Jepun sekarang ni dah ada 8 branch HRC - Tokyo, Yokohama, Nagoya, Osaka, Fukuoka,
Tokyo Ueno, Osaka - Universal Studio, Tokyo- Narita..
Dalam 8 ni aku dah jejak 6 branch termasuk Kobe *seperti dlm map* yang lain semua branch baru yang tak ada lagi masa aku masih kat sanerr..
Disebabkan aku menetap kat Kyushu makanya sekali keluar pergi travel memang makan unit minggu dan akan pergi waktu cuti semester.. kalau kat Jepun ni bila nak travel yang penting kena ada YEN & contact no listt
*rakan taulan, keluarga angkat, senior, junior*..' InsyaAllah tercampak kat mana pun ada je orang 'sambutt'.. siap sedia penginapan, makan & bawak jalan-jalan lagii.. Almaklum sedara mara tak ramai kat sanerr.. setiap rakyat Malaysia tu automatic jadi 'sedara' ..hehehehehehe.
**************************************************************************************
Cuti semesta musim panas 99, pergi travel dgn geng-geng 5th-RPKJ,UM 95-97 ..
kira-kira 10 tahun lepas...!
Zalie-PERODUA, Ujen (5th celup)-Panasonics, Nita,Hada,Rusma -BAT & Ila - Lect. Yang tak ada cuma Watima-Free lance & Dayan-MTV. Waktu tu semua masih muda remaja walaupun sekarang semua dah jadi mak orang dan ada yg dah ada 3 orang anak pun tapi alhamdulillah ikatan persahabatan tu tetap erat dan utuh sehingga ke hari ini.. Masih bergather tiap2 kali raya .. masih berkaraoke setahun sekali pada hari kerja... he he he
Hard Rock Cafe NAGOYA - Summer 1999

Hard Rock Cafe YOKOHAMA - Summer 1999Hard Rock Cafe TOKYO - Summer 1999

*************************************************************************************
Cuti musim sejuk tahun 2000 aku naik ke Tokyo menyambut Syawal di Kedutaan Malaysia di sana... sempat singgah HRC Tokyo buat kali ke-2 di Roppongi. Habis Syawal aku meneruskan perjalanan ke Nigata-tempat ex-roommate aku, Nita dan menyambut tahun baru 01.01.01 di sana
Sekembalinya dari Nigata singgah di Osaka, rumah keluarga angkat aku-Kumi & keluarganya. Menginap beberapa hari dan menjejakkan kaki ke HRC Osaka dgn Kobe. Jarak antara keduanya tak jauh pun boleh naik train je.... Ketika itu HRC Universal Studio belum siap lagii.. so aku pun belum dapat jejak lagii.. huhuhuh Hard Rock Cafe KOBE - Winter 2001 Hard Rock Cafe TOKYO - Winter 2001

**************************************************************************************
Hard Rock cafe Seoul sempat pergi musim bunga 2001 sempena sotsugyou ryokou *graduation vacation*. Mula-mula berangan jugak nak pergi europe dek ajakan senior, K.Bee tapi sebab takde contact kat saner tak berani la plakk.. maka pergi Korea jelahh.. sejam lebih dah sampaii.. huhuh Hard Rock Cafe SEOUL - Spring 2001

**************************************************************************************
HRC Fukuoka aku pergi tahun 2002 ketika menjadi fasilitator untuk program Homestay ke Kyushu under ALEPS.. Ketika itu membawa delegasi kira-kira seramai lebih kurang 30 orang ...
Hard Rock Cafe FUKUOKA- Summer 2002

**************************************************************************************
Kali ke-3 menjejakkan kaki ke HRC Tokyo 2006 ketika program
Reunion of Japan Universities former students from south asia & China..
.. inilah kali terakhir aku menjejakkan kaki ke negara matahari terbit buat setakat ini..

Hard Rock Cafe TOKYO - Summer 2006

**************************************************************************************

Insya-Allah.... kot-kot ada rezeki tergolek boleh jejak lagi ke bumi matahari terbit tu..
dengan Abang & anak-anak tentunya lebih indahhh.. alangggkahhhh indahhhnyerrrrrr!! Aminnnnnnnnnnnnnnnnnnnn...!
Moral of the story:
Tak terasa pulak nak jejakkan kaki kat HRC KL walaupun dah berapa kali melintas depan bangunan tuhh.. lumrah manusia memang begitu..
yang jauh dikenang.. yang dekat tak perasann..iskk iskk

8 sweet comments:

farah : m0mma HD said...

best nye
aku ni penah jejak kat HRC KL je laaa...tu pon masa memuda dulu le
siap melompat atas meja lagi
layan live band
hahahhahahah

As said...

hahaha... best .. best... izan.. kami hubby pun byk kumpul baju hard rock.. dah byk negara dah.. heheh... skang ni sumer baju HR tuh dia kasi kat kami.. whakakkaa... suka giler... cuma belah matahari terbit lum ader lagi... sama la kat KL x terasa pun nak jejak.. x tau la naper....

☆ lieya latif ☆ said...

wah bestnye dpt jejak kaki ke negara org....tingin lieya nak gi jepun....mesti best kan.....

lieya pun penah tgk ade org yg fanatik kumpul barang HRC nieh...mcm2 koleksi org tu ade....kalo dah minat kan, sambut buat ape aje asalkan koleksi bertambah

IZAN said...

Re Farah:
Memang ganazzz & brutall ko farahh.. siap melompat atas mejaa..?? perrghhhh ganazzz ganazzzzzzzzzzzzz!!!

IZAN said...

Re As,
kan kan kan!!! lagi pun kat KL bukan nyer pun.. sebab nak pergi rasa bila bila pun bleh pergi tu yang last-last tak pergi! wakakakak
Tu lahh... Izan pun suka sgt baju HRC.. tapi tu la baju dia byk short sleeve & ketat2 utk ladies.. huhuhu
p/s: As tak pernah ke ikut sekali Hubby pergi tuu.. best nyer kalau ada org sponsor pergi ekkkk...

IZAN said...

Re Lieya..
doa-doa laaa.. InsyaAllah.. mana tau ada rezeki tergolek satu hari nanti..
Tu lahh.. kalau dah minat.. Izan pernah habis RM1K beli mechandise masa pergi tahun 2006 tuh..tak hingat-hingattt! tak dapek nak nolonggg heheeeheh

ambrynaa said...

akakkak...mudernya kita masa tuhhhh...natsukashiiii....
HRC KL aku dah pegi..ekekke..itu pun sebab abg ipor nak belanja makan kat situ.
eh! ko pernah gi Korea ek? Shiranakatta...

IZAN said...

Re Zaliee..
ok lahh tu.. TERpegi! ekekek
Ha ahh.. pergi ngan kohai2 kadai - Nurul & Erni. Ada lagi 3 org nihonjin kengkawan kohai aku ikutt.. siap terserempak ngan classmate aku - dansei kat airport seoul lagi diaorg pun sotsugyo ryoukou gakk.. he he he