Wahhh... hari ni first Ramadhann.. tengahari lepas masakkan & suapkan makan tengahari Danish & Dania, aku & Abang keluar ke Mines. Keluar pun ikut pintu dapur gara-gara tak berani nak bawak Danish & Dania keluar ke tempat awam musim-musim H1N1 yg tengah menular nihh... iskk iskk. Temankan Abang pergi Mines ambik spec mata sambil cari langsir.. blind curtain aku yang dah rabak kat rumah tu gara-gara dibuat 'tali tarzan' dek Danish.. iskk iskk iskkk.. Selesai urusan terus balik since Abang pun ada hal petang nih. Pukul 3:30pm kitaorang dah terpacak dekat Bazaar Ramadhan Putrajaya he he he. Ramai gak peniaga yang masih bersiap dengan bahan jualan... ronda punya ronda dapat la beberapa bungkus juadah berbuka puasa dari gerai-gerai yg dah mula berjual... since lauk makan malam aku masak so cuma beli kuih muih jelah untuk berbuka.. macam ni je pun dah RM17! Rasa cam tak nampak apa pun..huhuhuh . Ada gak yg aku tergezuttt ngan harganya contoh :
1. Kuih tepung pelita 4 biji - RM2!!
2. Kuih acar berlauk yg bersaiz comel lote pun 3 biji - RM1/ 6 biji - RM2
3. Bubur lambuk Kg Baru RM-2
4. Air mata kucing RM2
5. Roti BOM RM2
6. Murtabak RM2 *opsss dah kena bedal dgn Danish awal2 lagikk*
And yang special Roti John yg ada branch kat Taman warisan tuh
-Panjang RM3.70! Yang ni memang best giller lahhh
Yang lelain tu byk peniaga tgh setting gerai la and so on.. so ni jelah juadah yg di bawak balikkk... Rata-rata semua dah buh rege RM2 yekk...hmmmmmm Sampai waktu berbuka semua pun apa lagi.. terus ngappppp & nyum! nyum! nyum!!!.. tengah asyikk berbuka puasa tiba-tiba tersedar anak dara ku sorang ...
Tengah bukak 'spa' dengan air mata kucinggg!!! Boleh nyer dia celup tangan dalam gelas air mata kucing tu lepas tu sapu kat lengan kanan.. jap lagi ambik sapu kat lengan kiri berulang2.. macam orang ambik wudu' pun iye jugakkk.. bila orang tegur dia sengih2 keseronokann.. tak peduli pun.. heiii.. anak dara ni pantang dapat 'air'... ada je akalnyerrrr nak buat 'kerja' dgn air tuhh!!!! Tu air minumm laaa... ADOIIIIIIIIIIII!!!!

4 sweet comments:

As said...

menu yg simple... skang ni beli kat bazar ramadhan cam byk jer duit kena kuar... tp aper jer yg dpt.. tp nak mkn punya pasal x kisah sgt.. hehehehe
alahai.. anak dara buat project senyap² ya... klako la... muka x bersalah lak tuh

Gieyana said...

wei..skrg nie mmg mahal kan..kalau selalu g pasar ramadhn mmg kopak jer..hehehe

^^ A'aa..kita dok Penang..hehehe

IZAN said...

Re As..
Tu la pasall
Menu simple pun kekadang tak abesss ekekkeke
Anak dara sorang tuy memang panjang akal kalau dapat airrr.. ekekkeke

IZAN said...

Re Gieyana,
Tau tak pe... nak jumpa RM1 memang payah dahhh..