Assalamualaikumm...

Ahaaa.. sambungan citer dari aktiviti menerjah
Sushi Zanmai@ The Garden weekend lepas.

Kalau pergi Mid Valley ni tak sah tak bawak diaorang pergi
Wonder Pet yg dekat dengan GSC tu.
Seronok sangat derang kalo dapat pergi situ.. tengok burung, 
arnab, hamster, ikan, kucing etc yg cantik dan comel-comell he he.
Bawak derang lepak kat dalam tu jappp.. tapi tak leh nak snap 
gambar dalam tu kann.. 

Bila ajak keluar tu tengok ada Exhibition kat depan kedai pet tuh.
Ajak Dania gi toilet dulu.. otw gi toilet tu ada la plak 
BARBIE STORE yg baru bukak..! 
Dania apalagi.. terus tarik tangan aku masuk store tuh! uhuhuh
Segalanya Pink + Barbie..!!


Seb baik dalam banyak2 tu dia berkenan nak beli majalah Barbie. Memula 
dia mintak beskal Barbie gakk.. wahhhhhh.. aku kata kereta kita jauh, 
camna nak bawak balikkk.. ? *alasann* huhuhuh


Lepas tu tengok orang ramai2.. rupanya ada Kids Fashion Show Audition
kat tingkat atas. Ada photo studio sekali kat situ.
Dania jadi penonton je lah japp.


Ni final Audition derang utk grand opening hari ni huhu.
Tengok budak2 jadi modell.. ewahh ewahhhh! he he


Lepas tu ajak Danish & Dania masuk Play & Learn Discovery Exhibition 2011.
Kebetulan je nihh.. tak tau pun ada event ni hari ni huhu


Masuk-masuk terus nampak Kid's e world nih. Apalagi terus terjah laaa.. he he


Aada staff yg tolong angkatkan derang naik benda alah nih


Berpusing2 sotong tuh hehe.


Danish plak ralit main pistol tembak2 NERF nihhh.
tak berganjakk.. lepak situ punya lamaa...


Dan lagiii.....


Sambil tunggu Abangnya, bawak Dania pusing2.  Jumpa booth nihh.
dia promote learning tools dia. Test kat Dania


1st 2 round excellent..! luluss!!!!


Masuk round ke-3, dah level makin susuah Dania pun dah peningg.. 
siap termenung duk fikirkan jawapan soalan kat buku tuh ehehehhe.
Bagus buku @ tools tuh tapi harganya pun.. mak aiii..
satu set RM3000  wehhh..! takottt makcik dengarr ha ha


Lepas tu pusing2 booth lain plak. Zoo Negara pun ada buat booth.
Ni telur burung Kasawari ORIGINAL...!! memula aku ingatkan 
model guna seramik.. keras nko! rupanya memang orii..!!
Ada replica harimauu.. suh bergambar Dania takotttt! sabor je laaa..



Ni gi test mainan kat booth2 lain plakkk


 Dan lagi dan lagiii....


Berbalik pada Danish.. puas main tembak2 ajak dia pusing gakk. Gi ke booth Q-Dees.
Ada game utk budak2 kat situ. Ada 5 challenge. Amek kupon dan collect cop kat each challenge port
huhu. Ni susun cube ikut nombor. LULUS!


2nd ~ masukkan gelung dalam botol. LULUS!


3rd ~ Susun bola ping pong mengikut ejaan yg betul. LULUS!


4th ~ masukkan bola ke dalam bowl. LULUS.


5th ~ craft. Masukkan macaroni ke dalam tali utk buat rantai.


Ni memang mencabar skettt.. boyss.. kureng sket craft2 ni.. 
tapi akhirnya LULUS dgn bantuann ahahahaha


Cukup 5 cop dapat redeem jam tangan satu..! Tahniah Danish..!!


Dania plak dah penat.. last2 lepak kat satu booth playground dia.


Dia duk belek2 majalah Barbie yg baru beli tadi.


Hari pun dah lewat petang.. Abang pun ajak balik.
Dania dah terlena kat pangku... stroller lupa nak bawakk..
terpaksa la Papa dukungg... bestt nyer jadi budakk.. penat
ada je 'transport' hehe.
Sekian weekend kami.

4 sweet comments:

Nad @ MamaZakwan said...

best gak exhibition tu ek..
lama tak jejak midveli ni, huhu!

eelobor said...

seronok nya dia bermain... sampai tertidur terrrr

eT said...

budak2 dpt p tmpt camni mmg happening....mak pak yg pening...hehe

e.l.i.z.@ said...

wahhh syioknya pink tuh..ptt la dania terus tarik tgn mama dia ekkeke