Assalamualaikum....

Ahaa.. hari ni nak share pasal pembantu rumah.
Dok diskas2 dengan member2 terdekat then ada yg share
pasal Part Time Maid ni.
Aku sebenarnya bercadang nak berpantang kat sini
bersalin kali ni. Nak balik kampung pun bukannya dekat... 
Emak pun dah makin berusia.. kesian plan nak jaga aku & 
si kecil nanti. So cadangnya nak cari Nanny at  least
masa aku berpantang nanti.. kalau dapat lah kannn.

Imbas kembali masa bersalinkan Dania,
kakak ipar ku juga bersalin 3 minggu selepas aku 
dan kami berpantang di bawah jagaan emak.
Sebab tu waktu tu kitaorg buat keputusan 
Danish duduk ngan Papa dan Mama je ngan Dania kat kampung. 
Sian pulak kat emak kena jaga 2 cucu dalam hari serentakk hu hu
Kesian jugak kat Abang nak berulang alik balik kampung
 hujung2 minggu.. bukannya dekat huhu.

Sementelah kerja yg lebih flexible sekarangg..
punya maid sepenuh masa dah bukan jadi priority.
Dulu tempat kerja pun agak jauh.. jem balik kerja lagii..
kena plak time kena handle project selalu balik 
kerja lambat.. hari hari ambik budak2 kat baby sitter
kena mintak maap sebab lambatt.. letih la nak apologize
hari2 kat BS punya pasal tu yg nekad ambik maid.

Sekarang alhamdulillahh.. kerja pun dah lebih flexible.
Ada projek pun boleh handle dan buat online dari rumah.
Pagi-pagi pun dah tak kelam kabutt.. ofis pun tak jauh dari rumah.
Pagi sempat siapkan sarapan dan 
Danish sempat bersarapan sebelum ke sekolah.
Work life balance.. Alhamdulillahh... syukur sangatt..!

Okeh so berbalik kepada kisah Part Time Maid.
Ahaa... ada service maid serendah RM9.90 sejam (min 4 jam). 
Boleh la panggil hujung minggu utk tolong2 bersih
kan rumah, gosok2 baju ke kann. Tapi kalau nak suh derang 
gosok baju make sure baju yg nak di gosok dah siap berbasuh lah ;)


Ada package pulak utk berapa jam service yg kita nak.

Contoh 
Package A :
4 times in a month, 
3 hours per visit 
RM 200
average RM50/visit


Paling mahal 
Package F :
8 times in a month, 
4 hours per visit 
RM 420
average RM52.50/visit




Ahaa... so kalau berminat boleh layari website di bawah ni okehh!




5 sweet comments:

Aleyn said...

Hmm...4 kali sebulan...ok gak tu kan..kira time weekend jer...suruh buat spring cleaning ngan iron baju untuk seminggu...

Bleh difikirkan ni....

yatie chomeyl said...

mcm ni lg bagus, xyah kita pun susah2 nak ada bibik kat rumah. kita punx risau sgt ye dak?

maszmadi said...

hm... mcm best jerk servis nie.....

♥ Elin ♥ said...

waahhh lg bgus...buat keje untuk seminggu sekali pun ok..;p
x ta pun ad part tme..

MrS. F!zA said...

tggu msuk rumah bru ntilah nk jgk servis mcm ni..skrg rumah kcik je blh lg bt sdri kot..ekekeke