Assalamualaikum....

Ahaaaa.. update event minggu lepas.
Last week ada 6th Annual gathering ~ Mom's Day out
aku & geng-geng BFF @ rakan seperjuangan ketika
sama-sama menuntut di Ambang Asuhan Jepun (AAJ), UM dalam 
program Rancangan Persediaan Khas ke Jepun (RPKJ) 95' ~ 97' huhu.

Annual gathering ni memang acara tahunan. Biasanya kitaorg akan ambik 
cuti hari kerja & berkumpul kat KL Sentral then naik train@LRT@Putra
ke mana2 port di sekitar KL. Saje ambik mood macam gi 
travel zaman2 belajar dulu.. memang ke hulu ke hilir naik train huhu.

Tapi kali ni tukar plan skett.. kali ni berkumpul di UM then 
drive ke The Garden naik 'WISH' baru Zalie yg masih bau-bau kedai he he.
Bila lagi nak rasa.. eehehehehe


Aku sampai nak dekat kul 10 he he.  Port jumpa ialah kat Rumah Universiti, UM.
Naik mengah aku panjat tangga ke Rumah Universiti tu wehh!! fuhh fuhhhhh!
Dah 7 bulan ++ dahh.. perut dah beratt...! semput jap makcik..!!!


Rumah Universiti.. aku pun tak ingat pernah makan kat sini ke dolu-dolu.
Selalunya lalu lalang kat depan bangunan ni jek sebab sebelah tu ada dewan peksa
yang sejuk gila hingga menggigit tulang temulanggg.. grrrrrrggrgggrggrgrrrrr..!!

Aku sampai Zalie & Ujen dah ada bersarap kat sini.
Ujen paling awal sampai sebab En Hubbynya kerja kat UM ni pun.
Zalie ke-2 sampai sebab enjin keta baru. berdesup2 je laa lenjan ke UM ekekekke.
Aku lambat skett.. sebabb.. err sebab apa ekk..? sebab JEM..! Aahahah!

Pn Zalie. Mak yong 6 bulan ++. Tokey DSLR. Seb baik Zalie ade.. leh tumpang sekaki ekkekeekke


Pn Ujen. Dia ni lahir2 memang jari 2 tangan tu dah keluar cam tu kott..
makan pun sempat lagi 'peace~' isk isk isk


Ni antara menu yg di rembat derang. Aku makan roti otw je sebab memang
 nak simpan perut utk acara mentekedaghah kat SUSHI ZANMAI ! HE HE HE


Sempat sembang2 jap sambil keluar story mory zaman2 belajar dedolu.
Tengok la makcik Ujen.. peace 5 JARI pun ada.. isk isk isk 


Lepas breakfast sempat posing depat R.U.  

Aksi gediksss 2 ngahahahaha


Depan Rumah Universiti tu terletaknya DTC..
Dewan Tunku Canselor atau nama manjanya
Dewan Tak Cat..! he he



Posing plak depan DTC. First time masuk dewan ni masa minggu 
Orientasi dolu dolu. Graduation pun tak merasa kat sini sebab tahun 97' 
tu cuma ada acara graduasi tamat course RPKJ & terima sijil  kat 
Dewan Perdana Siswa sebelum fly ke Jepun huhu.


Dan lagi.. mak cik Ujen ni mmg dari tadi tak turun2 tangan dia buat peace tuh
hehehe


Ahaa.. ni tempat WAJIB amek gambar.. aku rasa semua warga UM / ex-UM pun
akan ada gambar kat sini.. aku pun last amek gambar
dengan class mate beramai2 14 tahun sudahh.. uhuhuhu

Masa amek gambar ni tokey DSLR tak bawak penyambung kamera 
& tripod tu so terpaksa lah mintak ehsan adik2 student yg lalu tolong snap.
Yang BEST adik tu siap tanya "Ni semua PREGNANT ke Kak..?"
SENTAP terus Makcik Ujen kat sebelah..! Ngahahahahaha..!!!

Lepas posing-posing gediks kat sini, ronda2 seround 2 naik keta baru.. pusing
AAJ@Gateway to Japan *cam pelik je bunyinya* then masuk ke 
5th College@Kolej Dayasari. Aku & Zalie satu kolej dulu.. 2 tahun 
menetap kat 5th Kolej ni tapi si Ujen pun dah macam asik beradik angkat.  Sokmo menepek kat 
5th kolej jugakkk.. tak reti nak balik kolej sendiri ngahahahaha. 
Hari-hari menapak jalan kaki ke AAJ. 
Memang natsukashi masuk sini.. banyak kenangan pahit manis

2 tahun belajar bahasa Jepun di kala otak dah nak mengerass..!
Bukan melentur dari rebungg.. dah jadi buluh kerasss pun!!
Hari-hari test Kanji, basuh baju *pakai tangan* pun sempat tampal
kertas Kanji kat dinding dok mengapall..!
Pergi mana2 pun tak lepas  buku Kanji. Memang menangis
air mata darah lerrr.. uhuhuhuh

Tapi yang bestnya secara fizikal semua macam tak berubah!
14 tahun.. bangunannye pun masih cam tuu. Masih nampak bilik aku duduk dulu.
Astaka nyer pun macam tuh.. Kedai makan nya pun roper cam tuu.. 
hatta cat dinding asrama pun  walopon bercat baru tapi kaler mantenn!! 
boleh gitu..? hahhaha. Rasa macam baru datagn semalam jekkk....uhuhu

Yang BARU ialah bangunan Kolej Kediaman baru depan 5th tu..
tu pun aku rasa dah lama jugakk.. dah tak nampak baru pun uhuhuh.
Dah dah ada bus stop utk ambil pelajar depan kolej tu.
Time aku dulu, ke mana pun kayuh kaki atas selipar je laa..

Lepas ronda-ronda kat sini terus kitaorg gerak ke The Garden
dan jumpa geng2 lain kat sana..
ahaa.. tunggu next entry plakk okehhh!


5 sweet comments:

e.l.i.z.@ said...

wahhh jepun..kiranya izan penah study kt jepun la ni? ptt la ada tau bahasa jepun

azura samsuddin said...

mmg seronok mengimbau memori ;)

ieda said...

wah2 semua mak yong nie .. seronok akak tgk :)
ooo izan pernah study over the sea .. jepun lak tuu .. hurmm advantage tuu kan :)

~izan~ said...

nama manja dewan tu menarik hihi.kakak n adik ipar izan pun dari UM,mama pun dari UM.Then kakak ipar izan pun fly ke jepun lps tu hihi.kebetulan plak sama.Izan pun penah tdo sini merayap jumpa member2 bljr sini hehe..sanggup tu dari UiTM shah alam hihi

Mr Lonely said...

walking here with a smile. take care.. have a nice day ~ =D

Regards,
http://www.lonelyreload.com (A Growing Teenager Diary) ..