Danish's Sports Day
28th Feb 2009
8:00-12:00pm

Hari ni Hari Sukan tadika Danish! Semalam disebabkan dah ambik cuti dan schedule pagi pun dah cancel so aku lepak la kat tepi pagar tadika Danish tgk diaorg practise utk sukan hari ni!

Seawal jam 8 pagi kami dah sampai ke pintu pagar tadika. Danish masuk 3 acara - 2 acara berkumpulan dan 1 acara perseorangan untuk 4 tahun.
Acara berkumpulan :
1. Bawa bola dalam kun
2. Perah air dari span ke botol

Acara perseorangan :
1. Lari rebut gula-gula dalam tepung

Disebabkan ini kali pertama Danish masuk acara sukan sekolah, aku sebagai parents memang excited gile laaa bersorak Danish & the Gang semasa acara berlangsungg.. begitu juga parents lain! Hehehehehhehe. Danish la lead group sebab setiap group pun cuma ada sorang je boys

Keputusannya..? Both acara team Danish menangg!!!! yeaahooooo!! Tapi acara perseorangan rebut gula-gula, orang lain rebut banyak2, Danish ambik sebiji lari letak, pastu lari rebut lagi so tertewasss...uhuk! Selepas semua acara kanak2 selesai, ada jugak acara utk ibu bapa just for fun je.. Abang masuk acara rebut kerusi...tewas, acara berjalan dalam gelung berganti pun tewas.. pastu kitaorg masuk acara baling belon berisi airr! Ni memang mencabar le sebab setiap kali baling mesti kena undur setapak kebelakang so makin lama makin jauhhh.. dan jauh lepas tu kena lambung plak belon berisi air yg berat dlm sarung yg nipis kepada pasangan! Tak sangka kitaorg juara acara nih! huhuhuh..

Moralnya memang seronok acara hari ini..letih bersorakkan anak2, letih gak bersukan sendiri..huhuhu! Lepas makan acara penyampaian hadiah.. tengahari majlis bersuraiii..
Danish pun seronok sangat dapat hadiah, kitaorg lagi lahh tumpang seronokk!...huhuh

2 sweet comments:

fiziskandarz said...

1. hmmm.. saya ini adalah musykil.. anak yg excited nak sukaneka kaaa mak nya yg over hohoho.
2. anyways hope it's not too late to wish u + abg sham happy 5th anniversary.. wish u had a great great year ahead [ amin ] :)
3. anyways, kitchen tuhs kitorang share with another 4 other ppl [ yg dalam gamba tuhs ].. so sbb besar sket.. ramai pakai kan :P
4. gamba sendirik ada 1 jer huhu, asyek sibuk amek gamba org + bedal makanan sampai lupa tsk tsk..

IZAN said...

1. Ha haa.. ntah, mak nyer kot yg terover excitedd! huhuh
2. Thank you 4 da wishh... aminnn
3. OIC.. ni kira duk mcm international house la yekkk...
4. Mane? maner? tak perasan plak.. la maklum.. tu lah naseb si camera mann.. huhuhu