Assalamualaikum...

Negara sedang dilanda masalah jerebu sejak beberapa hari lalu sehingga
sekolah2 di Selangor dan Kuala Lumpur diarahkan ditutup hari ini.

Ini adalah keadaan Jerebu dirumah, view dari bilik tingkat atas..


Hari ni Danish & Dania cuti duduk kat rumah je.. aku gi kerja macam biasa...
view jerebu dari tingkat 5 office... bangunan HQ LHDN kat sebelahh masih kelihatann 


Tapi area Domain Cyberjaya nampak samar2 je huhu


View dari depan... kaburrrr walaupun waktu ini dah pun tengahari.


Tapi masih nampak bangunan HP lagi sebelah...


So semalam lepas lunch kat umah Papa ajak keluar cari kasut sekolah Danish sambil melarikan diri dari Jerebu. Masa nak keluar Dhiya masih tidur.. so Dhiya & Delisha tinggal kat umah ke. Tu pun suh bibik bawak derang lepak kat dalam bilik pasang aircond kalau keadaan amat tak menyelesakan
dalam rumah tuu


Papa ajak ronda2 One Utama.. lama tak lepak sini kannn.. Sampai2 ada roadshow keta.. gi cuci2 mata jappp.. Danish siap queue nak main racing car game.


 Pastu ronda2 la.. baru pusing 2-3 round Danish dah mengeluh 
'lapar....!' aikkk.. bukan ke baru lunch makan nasi kat umah tadikk??? isk isk iskk.
Last2 Papa bawak gi makan kat Burger King. Dania plak nak makan Donut so tapau la 
set Donut Mini Big Apple kat sebelah Burger King ni. 
Best jugak envinronment dalam Burger King ni.. tengok Danish buat macam rumah sendiri je melepak 
kat sofa uhuhuhu


Lepas makan.. Mama plak teringin nak makan desert sejuk2 wat basah tekakk..
apaagi cari Frutti Tutti plakk.. amboi kan selera masing2,
sorang nak itu, sorang nak ini hujung2 bulan ni huhuhuhuhu


Tutti Frutti ni plak dekatt dengan STARSHIP GALACTICA.
Dah pulakk meroyan la 2 beradik ni pujukkkk nak naikkk ayoyoooo...!!
Last2 Papa dengan baik hatinya kasi green light... amboiiiiiii!
Dah la stokin tak bawakkk... Dania plak pakai dress mcm tak sesuai je kan 
nak gi main tempat camtuuu.
Bleh plak dia nampak anak arab kat dalam tu pun pakai dresss..
habis la dok pujuk2 Mamanya cakap budak tu boleh jeeeewww....cessssssssss 


Last2 kasik la jugak 2 beradik ni bergumbira dalam tu.
terbang RM50 sekali masuk 2 beradik ni termasuk stoking RM4 sepasang huhu.
Suka ati korang laaa dalam tuuu, main la puas2.....  
Mama & Papa gi dating ehhh babaiii...!! 


Habis ronda2 pick up budak2 ni terus balik umahhhh... sekianlah
hujung minggu dimusim jerebu huhu

2 sweet comments:

Nad MamaZN said...

Ronda ronda dalam shopping mall je la jawabnya
Bila takleh nak beriadah kt luar huhu
Kan?
Cuaca tak mengizinkan

*∽ IZAN ∽* said...

Re Nad .. tu la paseiii. beriadah dalam shopping mall RM pun macam air lorrrr... sob sob sobbb