Assalamualaikum..

Alhamdulillah akhirnya hujan rahmat gugur juga semalamm..
Hanya ucapan kesyukuran pada yg ESA.. barulah pagi ni 
nampak/bau udara lebih segar walaupun nampak masih berjerebu.
Bacaan IPU juga sudah menurunn.. so Danish & Dania sekolah macam biasa hari ni.
Pagi tadi pun dah nampak orang berjogging kat padang depan rumahh.


Mask N95 yg dibekalkan di ofis semalam.. terima kasih kerana menitik beratkan kesihatan pekerja..



So pagi ni suh Danish yg pakai mask N95 ni sebab balik sekolah semalam Danish batuk2.
Malam memang suh dia lepak kat bilik je sambil pasang ionizer.
*tetiba baca kat blog sekolah semalam, sessi persekolahan petang seperti biasa*


Air tangan En Suami dinner semalam. Terlupa sangat2 semalam En Suami puasa ganti
tahun lepas sbb warded. Balik kerja  tu dah kelam kabut ambik Danish 
dari sekolah dalam hujan. Masa sessi persekolahan ada SMS cikgu kalau2 jerebu makin teruk 
nak parent pick up anak. Tapi since dah hantar, Cikgu kata tengok kedaan hari ni je lah camne.
Balik2 dari sekolah tu pun Danish dah terbatuk2 duk kerah dia terus mandi  sbb takut terkena hujan.
Nasib baik cikgu dah pesan siap2 hujan tu berasid dan tercemar so Danish pun tunggu kat hall
sekolah  ja. Lepas mandi suh Danish rehat  je dalam bilik. 
Turun2 bawah nak masak tengok2 En Suami dah 
siap masak dek kelaparann..! Owhh maafkan Dinda ya kanda huhuhuhu.
kekanda saya masak sup sayur dan daging black pepper... eh sedapp pulakkk!!!


 Ahaaa... dapat 2 parcel sekaligus hari ni... satu Shawl dari Ambrynaa Shawl
Cantik packaging dia, material pun sedappp dipakai. Kalau ada yg berminat boleh layari 



3 sweet comments:

JaSSNaNi said...

hihihi.. sedap menu... :) sib baik dah kenyang...
skrg ni semua org wajib ade penutup hidung.. :) hehe

Nad MamaZN said...

Moga danish cepat sehat

ieda immi said...

sedap2 .. rajin hubby masak ..
masak sendiri lebih sedap dan selamat kan .. lebih2 lagi dgn cuaca skrg ;)