Assalamualaikum...

Sabtu lepas sebelum pergi ke Pulau Redang sempat gi Az Zahra check up baby 2 bulan.
Tu pun dah terlajak 2 minggu isk isk iskkkkk
Sekali harung update check up 1 mon back to backk *macam drama bersiri la plak*


Ni masa check up sebulan Mama masih dalam pantanggggg.
Baby pun kerja pejam mata jaaa.. asal amek gambar mesti tidur tidur dan tidur hihihihi


Kat kaunter menunggu. Rupanya kat Az Zahra ni hari Sabtu kaunter
klinik kanak2 pendaftaran 9-11 pagi.. kitaorg sampai dah kul 11++ seb baik
dia terima utk register jumpa Doktor gak. Sebenarnya
Mama pun ada follow up check up sebulan ngan Doc Mashita
ingatkan Doc sama utk baby rupanya lain lainn...


Kat Az Zahra ni ada 2 orang Doctor Kanak2.. seorang Doc Nik Rose
*yg cek baby Delisha masa lepas lahir* dan sorang lagi Doctor lelaki..
so hari Sabtu ni Doc lelaki je yg buka Klinik. Doc Nik Rose hari Ahad
so kiraorang proceed je ngan Doktor yg ada


Baby Delisha keriau time kena cucuk uhuhuhuhu. Cian anak Mama...


Kat dalam klinik ni Doc & Parent sama2 berdiri masa check & explain 
keadaan baby. First time gak le aku attend environment macam ni huhuhu.
Ada kerusi utk parent tapi jauh sket dari katil baby check up tu,
tu yg parent pun ikut berdiri macam Doc jugak hihihi

Ada ruang bermain utk kanak2 di satu sudut lain dalam bilik Doctor jugakk.

Check up Delisha Adliena 2 Months


Ok.. sabtu lepas plak check up utk 2 bulan.. baru nampak gambar celik mata giteww
Rambut Delisha dah tumbuh dengan jayanya.. tapi cacak cacakk!!!


Check up ngan Doktor yg sama gak sementelah gi check up hari Sabtu kannn.
Agak detail jugak ngan Doctor ni.. macam2 kitaorg tanya.. dan macam2 jugak
info yg dikongsikann.. siap citer pasal penjaga baby *bibik* ihihihi.


Time check up ni baby Delisha ken ruam susu kat pipi dia...
siannn baby Mama uhuhuhu. Dok bagi jugak ubat sapu dan 
liquid mandi khas.
Tengok Delisha 2 bulan ++ kemain dah meniarapp..
memang keras dah lehernya tuuu kalo time mandi kat sinki pun
time di tiarapkan mata tak kelip2 angkat kepala tengok org yg mandikan dia hihihi


Sekali timbang tu dia... 2 bulan ++ berat dah 7.2 kg!! pecah rekod gak ni...
Bila compare ngan Dhiya masa cucuk 5 bulan baru cecah berat 7.2kg.
Baby Delisha ni mmg lagi kuat minum susu... tambah plak production EBM pun
dah berganda sekarang ni huhuhuh


Jeng jeng jengg... masa untuk di cucukkk....

video

Tu diaa....uwaaaaaaaaaaaa!!!! tapi kejapp jek tak dan pakai 
diaper balik dah benti nanges.. kuat anak mama ni hihihihi


Lepas settle jumpa pakar... jumpa Customer plak yg nak self pick up Medela FS *Alhamdulillah*


Sambil menunggu tu sempat lagi BF baby dengan bantuan nursing wrappp.
Memang menyusu baby zaman sekarang ni jauh lebih mudah dan efisien.
Gud luck jugak untuk mommy2 di luar sana yg gigih full BF walaupun 
bekerjayaaaa. Semoga  usaha kita sama2 sentiasa dipermudahkan olehNya.... aminnnnnnnnnnnnn


3 sweet comments:

Nad MamaZN said...

Woooowwwww!
Bambam la delisha!
Geram tgk pipi ngan tgn dia!
Pipi tembun
Tangan berketak!
Alhamdulillah, berkat susu ibu :)

Salmi Khairil said...

geramnya tengok pipi dia..nak cubit2 rasanya..

lieyalatif said...

ishh biar betul izan...bambam betul hah delisha...tekejut aku tgk berat tekini.....bestnye ade baby tembam....tgk le lengan tu beketul2 koooo....geram gile kooooooo....tu pipi tu ..sebelah sekilo..sebelah lagi sekilo heheheheeh....maknenye mmg power laa susu ko....bibik ko pun pandai jage laa gitu.....

wahhhh ko le rupanye yg jual medela yeak....nanti aku try tanye kawan2 aku kalo ade yg nak...tapi depa ni semua takmo beranak lagi dah heheheeheheh....

wey tolong kiss sambil geget2 si delisha tuk aku tau!!!