Assalamualaikumm...

Wow wow wowww!!!!
Kali ni nak share tentang satu Online Fashion Outlet yang sedia terkenal iaitu 
ZALORA !


Sure semua mesti dah pernah dengar tentang online fashion outlet ni kan!
ZALORA adalah salah satu online fashion outlet yang menyediakan 
pelbagai fesyen pilihan dari pereka-pereka yang terkenal
termasuk Rizalman, Jovian Mandagie dan ramai lagi !

Ok, Zalora kini turut menyedia pelbagai pilihan busana muslimah yang super gojes 
untuk fashionista diluar sana.
Pilih je nak konsep macamana.. rangi, ayu, casual... 
pelbagai pilihan dan citarasa tersedia untuk dipilih!

Kalian boleh layari website Zalora untuk pilihan pelbagai busana muslimah :

ZALORA BUSANA MUSLIMAH


Antara yang menarik perhatian :

ZALORA MUSLIMAH DRESSES


ZALORA MUSLIMAH JUBAH/KAFTAN


                                                               ZALORA MUSLIMAH TOP



 Atau terus layari ZALORA.COM dan browse Menu Tab MUSLIM WEAR :
Harga pun sangat berpatutan dan kualiti memang dari jenama yang terkenal
dan diyakini *thumbs up*


Baca sedikit tips dan ulasan berikut :-


 BERGAYA DENGAN BLOUSE MUSLIMAH



Let’s ROARRRRR with this tiger print blouse from Rayhanah!

Jika anda tertanya-tanya apakah blouse ini boleh dipakai oleh wanita Muslim jawapannya sudah tentu boleh!. Kini terdapat banyak Muslimah tops dan blouse Muslimah yang ada dalam pasaran. Kewujudan dan penglibatan hijabista dalam industry fesyen Malaysia mmeberikan impak yang cukup besar namun positif ke atas fesyen pakaian Muslimah.

Blouse untuk wanita Muslim kini semakin stylish dengan rekaan yang moden. Walaupun begitu, dalam masa yang sama ianya kekal sopan untuk dipakai menepati ciri-ciri panduan pemakaian baju Muslimah yang sedia ada. Kini terdapat lebih banyak pilihan untuk dipilih dengan adanya rekaan-rekaan segar bersama seleksi warna yang menggoda anda untuk beli.



 Menggayakan pakaian Muslimah sebenarnya mudah jika anda faham dan tahu stail apa yang sesuai untuk diri anda sendiri. Jangan meniru atau menggayakan sesuatu stail secara membuta-tuli tanpa mengetahui sama ada ianya sesuai ke atas anda atau tidak. Harus diingatkan, kewujudan stail yang berbeza adalah untuk orang yang berbeza. Ada kalanya ia nampak cantik untuk orang lain tetapi tidak untuk anda dan sebaliknya.

Antara tips paling mudah dalam berpakaian adalah pakai sesuatu yang selesa buat anda. Jika ianya memberikan keselesaan buat anda pasti tidak akan kekok untuk digayakan. Selain itu anda boleh sahaja berikan sentuhan tersendiri untuk disesuaikan dengan gaya dan personaliti anda.





Untuk gaya yang anggun dan sopan, padankan blouse Muslimah anda dengan sehelai skirt labuh manakala untuk gaya yang lebih ranggi dan stylish pakai skinny jeans. Selain itu bagi yang berhijab boleh sahaja sarungkan tudung atau shawl dengan padanan warna dan corak yang sesuai. Mudah sahaja bukan?

Beli blouse Muslimah moden melalui online shop Malaysia yang terdapat banyak di internet. Zalora sebagai salah satu contoh terbaik menawarkan koleksi blouse bermutu tinggi daripada jenama-jenama terkenal dengan harga yang cukup berpatutan.


2 sweet comments:

Nad MamaZN said...

terbaikkkk! :)

nana kimie said...

zalora the best! gudjob kak :-)