Assalamualaikum....
Aha kalau korang nak tau Cyberjaya adalah salah satu syurga makanan Arab di Malaysia. Tak pasti kenapa, adakah atas fakto ada nya MMU (MultiMedia University) yg ramai student dari luar negara membuatkan Cyber begitu terkenal dengan restoran nasi Arabnya ? Aku pun tak tau kenapa tapi yg pasti ada lebih dari 10 buah restoran masakan Arab di Cyberjaya dan antara yg terkenal dan sesal sokmo ialah SABA.


Ok tapi kali ni nak share pasal Restoran Makanan Arab dan Pakistan iaitu 
Mr KB @ Mr Kabab & Biryani. 
Terletak di area Neo Cyber atau ada yg panggil domain. Restoran dia terdiri dr 2 buah kedai corner lot sebelah menyebelah sederet dengan Frutti Tutti dan yg paling best masa datang kali ni ada kids playground!! Mak pak hepi anak2 lagiiiiila heppi! Wahahhaha. Mana taknya, turun2 keta derang yg spot dulu area playground tu! Mmg mata derang ni cepat je detect benda2 yg kalerful ehhh! Hihihi




Ok... cam biasa kalau datang rest arab tak sah kalau tak order Chicken Kabsah or Lamb Kabshah. Memang feveret tu. Budak2 pun suka sangat nasi arab yg lembut dan sedap di tekak tuh. Memang kali ni aman damai Mama and Papa makan.. budak2 bila makanan sampai duk kejap kat meja, settle terus sambung main... nyaris2 tak ko balik wahahaha.
al-kisahh....





4 sweet comments:

Nad MamaZN said...

ini branch yg kt presint15 putrajaya tu kan kak?
makpak saya suka mkn kt restoran ni

Hani Fadhlina Abdul Rahman said...

Anak2 aku x brp suka ...

eelobor said...

hehehe....baca posting nie terasa nak mencari jugak la buat menu malam karang. tapi mungkin area2 yang berdekatan dengan rumah jer kut....

Mona Lea said...

pernah makan kat sini.Area situ semua kedai mamak dah masuk termasuklah kedai-kedai arab ni. Dekat SABA yang tak lalunya orang ramai saja.