Assalamualaikum...

Alhamdulillahh.. usai sudah tempoh pengajian Pak Usu (adik ABang yg bongsu)
dari Akademi Laut Malaysia (ALAM).

Sabtu lepas kami sekeluarga menghadiri upacara Konvokesyen Pak Usu.
Sunggu smart and hensem Pak Usu dengan uniform convo nyer itew.
Tahniah Pak Usu.. ! Semoga terus cemerlang dalam karier Pak Usu.


Aku dan Abang


Mak Teh & Pak Teh


Pak Chik


Keluarga Ibu Angkat Pak Usu


ALAM dari depan


Bergambar dengan keluarga Ibu angkat Pak Usu


Danish pun verangan pinjam topi Pak Usu ngeh ngeh


Yang bestnya ada disediakan balai untuk keluarga para graduan.
Siap Lunch sponsored by their shipping company.
Company kaya raya kannnn... syokkk aaaaaaaaa


Julung2 kali attend majlis convo ada sediakan lunch siap.
Dah la menu sedappp.. Nasi berianiii... kambing kurma..
sirap lemon lagii slurppp!

siap pasan water dispenser Coway bawah balaii.. tak gigih ke nama
nak tarik paip air bagai ke water filter tu kann.. memang bagus la.
Kaum keluarga pun selesa menunggu majlis usai
since hanya 2 penjaga yg dibenarkan masuk.


Menjamu selera..


Aku dan Mak Long. Penuh pinggan wohh!


Al kisah sementelah dah sampai Melaka, gigih aku & Mak Long berganding bahu
masak bekal untuk acara 'piknik' di tepi pantai


Sempat singgah kat pantai Port Dickson usai majlis.
Gambar pantai tak sempat ambik.. bateri habis sudaaa.... hihi


Pak Usu masih tinggal di ALam.
Selamat memulakan karier sebagai 'Sea Man' kepada Pak Usu..!
Tahniah sekali lagi dari kami!!

p/s: masih belum berjaya nak singgah Pantai Klebang + Coconut Shake.. huwaaaaaaaaaaaaa!!!

3 sweet comments:

Nad MamaZN said...

kami kt melaka gak sabtu n ahad baru ni :)
tahniah pak usu!
keje naik kapal la pasni...

YanIrfanZur said...

tahniah paksu..
smart la tgk pakai uniform gitu kn

best la..kalau konvo dorang sediakn mkn sekali kn..mmg jarang la nk ada gitu..

Cho Zila said...

seronok tengok gambar berpikniktu..
tahniah ... dan semoga happy dengan kerjaya yang dipilih... akakpun tak sampai lagi klebangtu.. takper samalah kita.. tapi akakni jarang ke araah selatan izan selalukan mesti izan dapt gi dulukan...