Assalamualaikum....
Pejam celik pejam celik cuti sekolah dah nak pun berakhir. Hari ni cuti ambik buku teks sekolah Dania pulak. Semalam cuti bawak Danish dan Dania pergi main ice skating kat Sunway Pyramid. Minggu lepas datang sini derang duk main kat playground sebelah ice skating tu jadinya asyik memujuk je nak pergi uhuuuu.
Memang minggu lepas Dania pun rajin la prektis main roller blade. Lepas hantar Dhiya and Delisha ke rumah baby sitter (maklum la bawah umur) teruslah kami bruch (breakfast + lunch) dan bertolak ke Sunway Pyramid. Sampai2 dalam pukul 12 tengahari jugak... queue beratur beli tiket pun dah panjang.
For info, during school holidays kids entry fee RM25, adult RM30 per entry. Tu sekali dgn kasut utk ice skating.
Aku sempat lagi jejak Daiso sambil abang queue beli tiket utk beli sarung tangan uhuhuhu
Lepas ready tiket and derang buat cleaning terus la masuk dalam tempat skating tu. Aku last main ice skating kat Jepun masa zaman belajar 12 tahun lepas. Seriously dah lupa langsung skill nak berskating uhuhuhuhu. Memang pegang tiang tak lepas2 weh wahahaha.


Danish & Dania pulak 1st time nak ber'ice skating. Amazingly.... lancar je derang meluncurrr!! Wahahahaha kagum jap aku tengok. Jatuh tu tak yah citer la tapi budak2 kan... jatuh, bangun terus meluncur balik dengan girangnyer. Memang rasa berbaloi la bawak budak2 ni sbb pandai gak derang main walopon tak la boleh terpusing2 mcm atlit olimpik tu kennnn hehe

2 jam lebih jugak budak2 ni meluncur sampai merah2 melecet kaki walaupun pakai stoking. Abang pun asah skill... aku jela yg lebih byk jalan pegang tiang... tak pun dipimpin Abang. Tak sanggup plak nak ambik risiko buat show tergolek ala bollywood kat situ ken kikiki



Sebelum balik, lepak2 minum kopi kat The Loaf. Aku yg sememangnya hantu kacang ni mmg tak boleh tengok kacang2 menggunung mcm Mixed Nuts dia  ni. Mmg gerammm je tengok. Kacangnya dimakan2 pun tak luak punya la banyak.
Dah kenyang teruslah balik umahhh... sekiannn la sessi meluncur kali ini hihi


4 sweet comments:

Nad MamaZN said...

Waaa bestnya tgk dorg meluncur!

Dania, danish...
Acik takut..! Haha

blog-tips-kurus said...

RM30 untuk sejam ke sis?

bergambar dgn Tun M kat event ape tu? :-)

lieyalatif said...

waaaaaawwww...pandai dieorg beluncur izan...kalo aku mmg siap laa tekangkang tegolek telentang kat situ...dari bagi malu org tgk baik aku jgn main kakakaakaka...

aku suke cranberry cheese kat the loaf...sumpah gile sedappp!!

Zura@Iwan said...

wahh..
terror anak2 izan ber ice skating..
saya? lgsg tk reti taw..haha..