Assalamualaikum...

Cuti-cuti sekolah dimusim tengkujuh... 
Memang mencabar jugak kali ni. 
Bibik balik kampung bercuti sebulann...
Kitaorg pulak balik dari bercuti hari tu bergilir2 'tumbang' uhuhuh.
Aku dah la balik2 semenanjung hari Ahad malam tu esoknya terus ada training 5 hari back to back 
kat ofis. Even public Holiday Selangor hari Rabu 11 dec tu pun training jalan macam biasa...
gi klinik doctor detect demam 38.5 deg tapi gigih gak gi training cam biasa...
maklum laa... peluang macam ni bukan selalu adaa... sekali diberi peluang memang 
rugi nak dilepaskan walaupun badan rasa macam nak rebah sangat2 tapi tetap di gagahkan jugakk
uhuhuh. Abang pulak terkena food poisoninggg uhuuuu. mujur la ada jiran yang sanggup 
jadi baby sit budak2 ni sementara


Seminggu selepasnya pulakk boleh Danish kena lelahh..
pukul 3 pagi hantar pergi neb ke klinik.
Aku terjaga kul 2 pagi tengok dia dah duduk dengan mata terpejam tak boleh
tidur katanya... nafas pun berbunyiiiii... tengok dia nak bernafas pun macam payahh terus
aku kejut Abang suh bawak dia gi Klinik.
Last Danish kena lelah masa dia umur 2 tahunnn ++ kecik2 dulu uhuhuh


Lepas sehari  Dania pulak boleh terkena infection kat pipi sebelah gusi dalam.
Macamana plak bleh terkena infection ni kannn...dah bengkak sebelah muka Dania...
musim2 hujan ni kemain semua virus nak tunjuk 'hero' memasinggg.
Abang pulak demam selsemaa... Dhiya pun selsema belum kebahh... Delisha yg selalu steady 
kali ni berjangkit jugak dengan Dhiya selsemanya dek asyik kena cium dek Dhiya je uhuhuh


Memang lepak betul 2-3 minggu ni... baru tau langit tinggi ke rendah yek tak de helper kat rumah dengan askar 4 orang yg tak sihat ni...uhuhu.
2nd week tu memang tinggal aku je bertahan tu pun sebab dah demam dulu seminggu sebelumnya.
Dapur pun dah start on off on off kejap berasap kejappp tapau je uhuhuhu.

Minggu ni Alhamdulillah semua dah kebahhhhh... 
Memang betul2 dugaan cuti sekolah tanpa helper ni uhuhuhu

4 sweet comments:

Nad MamaZN said...

Moga semua beransur sehat...
Dugaan tu
Bila bibik nak blk?

Cho Zila said...

alahai memang dugaan yerk... harap semuanya sihat belaka...alamak bibik bila nak baliktu...

Zura@Iwan said...

alhamdulillah..
semua dh baik ye

mmg dugaan tu..
semua tk sihat..

blk dr bcuti2 kot..
bdn semua penat..hehe

lieyalatif said...

alahai sian...mcm2 dugaan hah....tapi seb baik belum start sekolah kan izan...kalo start sekolah kene mcm ni mmg terduduk gak dibuatnye.....

wey, bibik ko tak balik sini balik kang...ayoooooooooooooo...(haahahah sajek bakar line)