Assalamualaikummm...

Ahaaa... seumur hidup julung2 kali pergi ke KL International Motor Show 2013.
KLIM ni event yang berlansung 2 tahun sekali sebenarnya... baru tahun 
ni dapat seru pergi. Bila Papa pelawa apa lagii... kecil tapak tangannn
nyiru I tadahkan hihihihi.


Disebabkan event ni pengunjung teramat ramaii... jadi Mama Papa decide pergi berdua..
bawak budak2 takut lost dalam lautan manusia kang naya pulak uhuhuhu

Kitaorang sampai lepas Zuhur... sampai2 tengok orang ramaiii giler beraturr..
queue bukan macam ular dah ... dah macam naga pun ada berlengkor lengkorr!
Rupa2nya ada power trip.. kaunter semua gelappp!! so temporary close sampai kul 2 pm aiyohh!
Lemah terus lutut dengorr..  uhuuuuu


Dalam ramai2 tu ternampak kaunter tertera 'Maybank treat redemption'
wah apa lagii.. terus masuk queu kat sini.. seb baik orang tak ramai.
dalam hari bajet boleh guna treatpoint utk redeem tiket masuk kott..
sempat lagi check M2u tengok berapa point terkumpull.. memang
point 5 digitt kompem lepas ni hhihihii


Mujur dalam setengah jam beratur akhirnya kaunter bukak dan rupa2nya pemegang CC Maybank entitle
2 Free Entry Ticket!! Weaahooooooo!!!! memang sungguh jadi penyelamat la kaunter ni hihih


So dapat la 2 pass PERCUMA utk Mama dan Papa hehehehe.
Kat tiket tu tulis COMPLEMENTARY aka FREE! Best best bestt!! I Lap U lah Maybank! hihi


 Bila dah dapat tiket senyum terus lebarr.. masa nak naik eskalator  tengok la lautan manusia yg beratur panjang nak beli tiket... nasib kami baik sbb ada kaunter penyelamat hihihi 


Okeyy.. seterusnya adalah masa untuk mencuci mata, pegang2 keta, test masuk pegang2 stereng sambil berangan2 kalau lah keta itu milik ku juaaa.  wahahhaa
Okeyy jom layan gambar2 sepanjang pamerann...
sambil dalam hati nyanyi lagu
"Kalau aku kayaa..... Hari hari hari Raya .... lalalallaa" okkehh! hihihi


 



Yah yah pegang jangan tak pegangg... mana2 keta yg Papa nak posing bersama tu mmg kira keta
idaman dalam mimpi la hihihi

\

Honda Odyssey yang paling menggiurrkannn.....


Dalam banyak-banyak keta keta inilah yang palingggggggggggggg Mama berkenannnnnn...
sambil pegang2 sambil berangannn wahahhahaha.. memang besttt wohh!!!!
Berangan FREE maaaaa... mana tau satu hari nanti jadi kenyataaan kannnn ... aminnnnnnnnnn! hihihi


Banyak2 model keta... awek keta dari HONDA la paling Seksi dan pameran keta2 Honda lah paling berprestij Mama rasa uhuhuh. Kereta dia smart2... I loikeee!!! *sambil berangan sekali lagi*


 Honda Accord Hybrid... ahaa.. paling Papa berkenan jugakkk.. tapi tak pe.. tak dapat sambar
 Accord Hybrid,  Civic Hybrid pun double thumbs up!




 


Electric Car.. teknologi terkini







Wow... smart okehh... tapi entah bila ada peluang nak tengok atas jalan raya kann

 

Awek keta paling sopannn dan nampak paling cerdik sbb dia buat presentation teknologi keta Lexus hihihii



  


Awek keta Perodua yang sopann.. baguss.. I loikee!


Europe Car... tapi keta Jepun gak yang lebih memikat hati hihihi


Pertandingan 'make up kereta' pun ada





Segmen kereta-kereta lama...




Kereta zaman purba pun ada hihihi


Okayy.. dah habis round dan tamat la sudah sessi berangannnn... sempat snap lagi seroundd sebelum balikk


Kitaorg balik  dalam pukul 5 petang jugakk.. malam ada appointment so 
tak leh berangan meleret2 hihih


Masa nak turun balik tengok orang ramai masih berlingkar di setiap tingkat.. padahal dah hari terakhir tuuu


Opss ternampak gambar Ayahanda kesayangaku Tun Mahathir... ambek gambar serounddd.
Dengarnya Tun masuk IJN, semoga TUN cepat sembuh dan terus diberikan kesihatan yang baikkk aminnn


Masuk dalam kereta tetap tak lupakan ole-ole EBM untuk si Manja Delisha...
tak sampai 20 min dah penuh botol sebelah tu uhuhuh Alhamdulillah.
Dimana pun anda berada... pumping is always possible okeh!




Tak lupa ole-ole cuti sekolah untuk Danish dan Dania.. Scrabble aka Sahiba.
First game bantai main dual language BM BI.. tak kisah la janji boleh eja hihih

Sekian weekend berKLIM kami *wink*

1 sweet comments:

Zura@Iwan said...

wahh...tgk event kereta2 mewah..

keta smart..model pun kena seksi la noh..haha..

tp model perodua bersopan..bagus2.