Assalamualaikum....

Last weekend Abang propose nak buat acara makan2 sambil berBBQ kat umah.
Dah lama rasanya tak berkumpul dengan adik beradik belah Abang.
Maklumlah tahun lepas asal hujung bulan banyak balik ke Johor menghabiskan 
masa bersama Arwah Atuk....

Makanya seperti yg di schedulekan, hari Sabtu tu semua adik beradik 
Abang berkumpul kat umah. Pagi Sabtu tu awal2 kitaorg dah jejak Pasar Borong
Selangor beli bahan basah.


*owh sila abaikan diriku ini yg semakin Chubby. 
Baby dalam perut nak masuk 33 minggu suda uhuhuh*


Balik pasar terus mula acara perap memerap.
Aku plak first time nak buat Coleslaw & Mashed Potato + kuah gravy...nyumm!!
Tu dia 2kg kentang dapat sebekas mashed potato... & sebijik kobis dan sebatang
lobak dapat sebekas Coleslaw.


Then macam biasa Sup Tulang WAJIB ada..!
Air tangan aku jugak ehehehehe


Tak lupa sambal kicap tuhhhh..!


Mak Teh pulak bawak Laksa Penangg.. nyumm!!


Petang tu para hero hero dah start bakar arang dah bakar apa2 yg patut..
lepas maghrib acara pun bermulaa.. yeaaahaaaaaaaaa!!



Udang XXL di import oleh Pak Lang dari Banting


Sotong segar, Pasar Borong mariii


Tukang bakar masih gigih membakarrr..


Terubuk bakar...! memang meletop! Lemak manis berkrim dagingnyaaa.... slurpppp. Kena rajin je la buang duri uhuhuhu


Peace peace jugakk.. Mak Buyung dah lapar ni tak sabar nak membedal ehehehehhe


Sessi membakar Sotong


Anak-anak sedara yang keriangan bermain sambil menunggu' mangsa2 kebakaran' hohoho


Siap buat port kat Playground


Udang2 yg sedang di bakarr... fuhhhh!!

Ketamm.. pun di import oleh Pak Lang dari Banting


Tu diaa siap sudaaaa.. 
Cencaru bakar, Ayam bakar, kerang rebus & Sambal Cical (sambal kicap + Sambal asamm)


Kambing slice bakar pun adoo.. nyumm nyummm!! 
Malam ni masing2 mmg lupa diri laaaa... say no to DIET hahahaha!!


Udang pun dah siap untuk 'dikerjakan' hohoho!!


Ahaaa... tu dia menu pertama yang aku rembat... Chicken grill + Mashed Potato + Coleslaw bersama kuah gravy..! Walla mmg Marvellouss...! *masuk bakul angkat sendirikk hahahaha*


 Okehh enoughhh introductionn!!
Makanya sessi 'mentekedaghah' pun bermula....!!! Bismillah....!



Dah tak toleh kiri kanan dahhhh



 

Owh ok... pinggan rembatan Mak Cik hehehehe


Mak Teh bawak Cake Chocolate Indulgence @ Secret Recipe sempena bufday Zahraa Balqis.
Happy Bufday Zahra...!! moga semakin comell & cerdas sentiasa...!


Bufday girl potong kek


Laris jugak coleslaw & mashed potato makcik... sukerr suker sukeerr!!!


Sambutan beramai-ramaii..!


Seronok sangat bila berkumpul ramai-ramai. Macam-macam citer keluarrkannn.
Anak-anak sedara pun ada yang nangis2 tak mo balik punya la tak puas bermain uhuhuhuhu.

Next time kita gather-gather lagik okehh!!
Terima kasih semuaaa...!

11 sweet comments:

Nad MamaZN said...

Sedaaapppnyeee kak!!!!
Terliur saya pg2 ni, hehe....

Kejap je dh 33 mggu kan kak?
Moga dipermudahkan segalanya =)

DiilaNordin said...

ya ampun sedapnya...

lapo ni. hehe =)

mama tisya said...

meriahnye..yum222

Cho Zila said...

meriah bebenoler akak tengok nampak sedap belaka2... nak gak gather2 gini...

Aleyn said...

Rajin lagi ko memasak dah berat2 gitu...meriahnyer tgk....aku pun dah lama x berbbq ngan family...tp gather2 nyer selalu especially bila ader catering job....

*∽ IZAN ∽* said...

Re Nad : tu laa.. kejap je kann. tak sabar pun ada.. tapi tak mo cepat sangat gak.. suspennn suspennnn

*∽ IZAN ∽* said...

Re Diila Nordin : Tu la.. tuan tanah tengok gambar pun lapor balik ehehehehe

*∽ IZAN ∽* said...

RE Mama Tisha : Kalau reramai mmg meriah kannn

*∽ IZAN ∽* said...

Re Cho Zila : tu la. rajin tak rajin je nak organize tuuu

*∽ IZAN ∽* said...

Re Aleyn : Rajin tak rajin kitaorg pun dah lama tak bergathering tuh uhuhuhu

Mama Erina said...

sasuga orang johor lah sambal kicap tu hihihi